مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور:

در خصوص بازگشایی اماکن زیارتی تابع وزارت بهداشت هستیم

کدخبر: ۳۳۴۴۴۲
اقتصادنیوز: مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: در این‌که اماکن زیارتی باز شود یا نشود کاملا تابع پروتکل‌های وزارت بهداشت هستیم و نظر کارشناسی را اصل و مبنایی فقهی و دینی می‌دانیم.
در خصوص بازگشایی اماکن زیارتی تابع وزارت بهداشت هستیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آیت‌الله "علی‌رضا اعرافی" در دیدار رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با انتقاد از کسانی که به حوزه و نهاد روحانیت نسبت‌های ناروا می‌دهند، گفت: این‌گونه اتهامات دور از واقع آن‌قدر واضح است که حتی نیازی به تکذیب نیست.

وی تصریح کرد: ملت ایران و مخاطبان بین‌المللی شاهد نقش‌آفرینی مثبت و تبلور گفتمان عقلانیت در قاطبه تصمیم‌سازی‌های نهاد حوزه بوده‌اند ولی به‌عنوان کسی که در جریان همه جزییات بوده عرض می‌کنم که از سوی حوزه و روحانیت و نهادهای دینی  هیچ‌گونه فشاری وجود ندارد.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: مطلقا چنین چیزی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تحت‌فشار حوزه برای باز کردن اماکن زیارتی و مذهبی است، صحت ندارد  و چنین چیزی وجود نداشته‌ است.

وی افزود: روشن است که این موضع رسمی کل حوزه است که ما نگاه کارشناسی و علمی را اصل می‌دانیم و اکنون نیز در ادامه کار در کنار وزارت بهداشت و نهادهای متولی قرار داریم و زین پس نیز در پیامدهای اقتصادی و آثار اجتماعی پسا کرونا، نهاد حوزه و روحانیت، با دوشادوش خادمین ملت خواهند بود.

وی اظهار کرد: ستاد بحران و حوادث حوزه جهت خدمت‌رسانی به مجاهدین عرصه سلامت، بیماران و داغداران و آسیب دیدگان این بلا فعال و در این راه قدم‌های خوبی برداشته شد و این ستاد به‌صورت شبانه‌روزی فعال بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان داشت: طلاب در این ابتلای همگانی در کنار ارائه خدمات به مردم در جهت ابلاغ و تحقق مطالبات و دغدغه‌های مردم و مجاهدت نورانی در تامین مایحتاج مردم و خدمت‌رسانی از محله تا بیمارستان و آرامستان‌ها تلاش کرده‌اند تا پاسدار حریم شریعت مقدس باشند.

وی اضافه کرد: حوزویان و در این ایام ضمن تبیین مبانی دینی، پاسخگوی صدها سوال پرتکرار و ارائه‌دهنده هزاران مشاوره روزانه بوده‌اند، همچنین حوزه علمیه در تامین بخشی از نیازهای بهداشتی و معیشتی مردم در این ایام سختی گام‌هایی برداشته است.

اعرافی اظهار داشت: تمام  فعالیت‌های آموزشی را به فضای مجازی بردیم و به لحاظ پیشرفت در محدوده‌های آموزشی از سال‌های دیگر جلوتر هستیم و خوشبختانه  در این عرصه گام بزرگی در جهت مجازی‌سازی و بهره‌گیری از فناوری نو برداشته شد که در شرایط عادی شاید میسر نمی‌شد.

وی افزود: در ایام کرونا یک موضع یکدست و یک‌صدا از حوزه شنیده شد و همه نهادهای حوزوی در این رابطه هماهنگ عمل کردند و اساتید و فضلا در یک مسیر قرارگرفته و کار به سامان خوبی رسید و تلاش شده است این روند ادامه داشته باشد.

پرهیز از خرافه گرایی در حوادث و بلایا

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به مکاتبات اخیر خود با رهبران دینی جهان گفت: در این مدت بیش از ۱۰۰مکاتبه با رهبران دینی جهان صورت گرفت که بازتاب‌های وسیعی داشت.

اعرافی با اشاره به لزوم پرهیز از خرافه گرایی و انحراف در مواجه با حوادث و بلایا گفت: ما به لحاظ مکتبی و فلسفی و کلامی در این‌گونه حوادث، نباید در دام تفکرات غلط و انحرافی بیفتیم، و حوزه  باید بتواند در این‌گونه حوادث  یک فکر منسجم به جامعه ارائه دهد که ما نیز این نکته کلیدی را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: در عرصه پاسخ به سوالات و شبهات مربوط به کرونا، حرکت‌های خوبی صورت گرفت  و در شبکه‌های مجازی به بیش از ۱۰۰سوال مطرح، پاسخ داده شد منطقی درست و عقلانی به مردم ارائه گردید.

وی اضافه کرد: در بحث مشاوره فضلای حوزه که در زمینه مشاوره تخصص کافی داشتند ورود کردند و در این زمینه خدمات خوبی به مردم ارائه شد.

اعرافی با اشاره به جایگاه قم در کشور و جهان اسلام گفت: قم باید در عرصه بهداشت و فرهنگ عمومی سرآمد باشد و مسئولین بهداشتی کشور باید در کنار توجه به‌سلامت جسمی مردم به‌سلامت معنوی و روانی مردم نیز توجه کافی داشته باشد و برای تحقق این امر مهم ما آماده همکاری با وزارت بهداشت هستیم.

وی در پایان افزود: در عرصه طب سنتی نیز باید از هر کار افسارگسیخته و ناروایی پرهیز شود و با تکیه‌بر فرایندهای علمی و دانشی از هر تجربه‌ای برای کاستن آلام مردم و مداوای بیماران بهره برد.

کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید