درخواست دولت بلژیک از مردم ؛ دست‌کم 2 بار در هفته سیب زمینی سرخ کرده بخورید

کدخبر: ۳۳۵۱۳۳
اقتصادنیوز:بلژیکی‌ها عاشق چیپس و سیب‌زمینی سرخ کرده (فریتس) هستند و این خوراکی را با سس مایونز فراوان می‌خورند اما در روزهای اخیر و در ایام کرونایی کشاورزان بلژیک از مردم این کشور خواسته‌اند تا مصرف محصولات سیب‌زمینی خود را افزایش داده و آن را به 2 بار در هفته برسانند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بی‌بی‌سی، به دلیل شیوع کرونا، قرنطینه گسترده و کاهش تقاضا در بازارهای بلژیک بیش از 750 هزار تن سیب‌زمینی در انبارهای این کشور جمع شده و روی دست کشاورزان مانده است.

"رومین کولز" از اتحادیه "بلگاپوم" سیب‌.مینی را یکی از عوامل بقا معرفی کرد و گفت: بخش عمده‌ای از صادرات این محصول تحت تاثیر بحران شیوع کرونا قرار گرفته و احتمالا از بین می‌رود.

بلگاپوم یک انجمن شناخته شده برای تجارت و فرآوری سیب‌زمینی بلژیکی است. وظیفه این انجمن دفاع از منافع تجار، مصرف‌کنندگان، صادرکنندگان، سازندگان دستگاه‌های صنعتی برای پوست‌کندن و خرد کردن سیب‌زمینی و صنایع فراوری آن مانند تولید چیپس است.

سیب زمینی سرخ کرده همراه با مایونز فراوان یکی از غذاهای محبوب مردم بلژیک است/ عکس:flickr

بلژیک خواستار شد: برای کمک به کشاورزان سیب زمینی سرخ کرده بخورید

کولز از مردم بلژیک خواست: بیایید به جای یک بار در هفته دو بار سیب‌زمینی سرخ کرده و چیپس بخوریم.

از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند) بسیاری از رستوران‌ها و فست‌فودهای بلژیک تعطیل شده‌اند. کنسل شدن بسیاری از فستیوال‌های بهاره و تابستانی نیز بر مشکلات کشاورزان سیب‌زمینی این کشور افزوده است.

علاوه بر این تجارت بین‌المللی این محصول نیز آسیب دیده است. بلژیک یکی از برترین صادرکنندگان محصولات سیب‌زمینی فرآوری شده مانند سیب‌زمینی‌های یخ زده و چیپس در جهان است. سیب‌زمینی یخ‌زده نوعی محصول فوری و آماده است که در مدتی کوتاه به سیب‌زمینی سرخ شده تبدیل می‌شود. بلژیک سالانه بیش از 1.5 میلیون تن از این محصول را به بیش از 100 کشور جهان صادر می‌کند.

به گزارش رسانه‌های بلژیک، اتحادیه "بلگاپوم" در حال حاضر هر هفته 25 تن از سیب‌زمینی‌های موجود در انبارهایش را به مناطق "فلاندرز" می‌فرستد تا مانع خرابی و پلاسیده‌ شدن بخشی از این محصول شود. فلاندر به منطقه‌ای از کشور بلژیک، فرانسه و جنوب هلند اطلاق می‌شود.

"هیلد کرویتس" وزیر کشاورزی ناحیه فلاندرهای بلژیک به "بروکسل تایمز" گفت: با این سیاست بخشی از ذخایر سیب‌زمینی این کشور که کشاورزان برایش زحمت بسیاری کشیده‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد و از بین نمی‌رود.

 صدها هزار تن سیب زمینی در انبارهای بلژیک و فرانسه مانده است

صدها هزار تن سیب زمینی در انبارهای بلژیک

بحران سیب‌زمینی به شمالی‌ترین بخش فرانسه در شهر "کاله" این کشور نیز رسیده است. در این کشور حدود 500 هزار تن سیب‌زمینی در انبارها وجود دارد و احتمالا بخش زیادی از آن از بین می‌رود.

"جان ون مرهاگ" کشاورز سیب‌زمینی با اشاره به گزارش یکی از مجریان کانال خبری RTBF بلژیک می‌گوید: در این شرایط شک دارم که پیشنهادی مناسب از کارخانجات تولید محصولات فرآوری سیب‌زمینی برای خرید محصولاتم دریافت کنم.

در بهترین حالت آنها احتمالا  قیمتی بسیار ناچیز برای هر تن سیب زمینی به ما پرداخت می‌کنند. این قیمت 10 برابر کمتر از قیمت مشخص در قراردادهای مرسوم است. قیمت پرداختی آنها برابر با نرخی است که شرکت‌ها برای خرید سیب رمینی و تبدیل آن به خوراک حیوانات پرداخت می‌کنند.

یکی دیگر از کشاورزان بخش سیب‌زمینی بلژیک که تمایلی به اعلام نام خود نداشت از دولت فدرال بلژیک درخواست کمک کرد و گفت: هلند برای برای هر تن محصول به کشاورزان خود 50 یورو کمک می‌کند و ما تا کنون چنین کمکی نداشته‌ایم.

 در این میان کانال خبری RTBF گزارش داد که احتمالا مازاد محصولات به عنوان سوخت زیستی برای تولید الکتریسته مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید