طرحهای مبتکرانه برای مبارزه با کرونا
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از فرارو، نمایشگاه بین المللی Global Gard Show، یک جشنواره مربوط به طرحهای مبتکرانه دانشگاهی است که به عنوان «برترین نمایشگاه جهان در زمینه ارائه طراحهای نوآورانه فارغ التحصیلان دانشگاهی» به ثبت رسیده است. این رویداد هر سال به عنوان بخشی از «هفته طراحی دبی» برگزار میشود و قرار بود در ماه نوامبر افتتاح شود. اما به علت شرایط اضطراری ناشی از گسترش جهانی کروناویروس جدید، این نمایشگاه زودتر از موعد برنامه ریزی شد تا بتواند راه حلهایی جدید و کارآمد برای مبارزه با این اپیدمی بیابد. از مهمترین طرحهای چشمگیر این نمایشگاه، قفلهای هوشمند خود ضد عفونی کننده برای کارمندان بیمارستان و انبارهای روبازی است که به رانندگان حمل و نقل اجازه میدهد از تماس چهره به چهره خودداری کنند. خبرگزاری سی ان ان آمریکا، طی گزارشی به دستاورهای این نمایشگاه در زمینه مبارزه با کروناویروس جدید پرداخته است.
ماه گذشته سازمان دهندگان این جشنوراه، اولویتهایی را مبنی بر مبارزه و مقابله با بیماری کووید ۱۹، به موسسات آموزش عالی در سراسر جهان ارسال کردند. «برندن مک گتریک»، سرپرست جلسات Global Grad Show، میگوید: «دو روش برای پاسخ به بحران اپیدمی کرونا وجود دارد. یکی دفاعی و دیگری خلاقانه است. این نکته مثبت است که مردم در شرایط فعلی در خانه بمانند، اما نمیتوان برای همیشه به این کار ادامه داد و باید راهی برای خروج از این شرایط بیابیم».
هیچ محدودیتی وجود ندارد
برای به حداکثر رساندن وسعت نوآوری، هیچ پارامتر و محدودیتی برای شرکت کنندگان در این جشنوراه، در نظر گرفته نشده است. اما پروژهها باید چشم اندازی واقع بینانه و قابلیت اجرایی شدن در کوتاه مدت را داشته باشند، زیرا برگزارکنندگان رقابت با حمایت منابع سرمایه گذاری دبی، قصد دارند این ایدهها را در سریعترین زمان ممکن به واقعیت تبدیل کنند. مک گتریک میگوید: «هر پروژهای که پذیرفته شود، ما قطعاً به توسعه آن کمک خواهیم کرد و سعی خواهیم کرد تا را به نتیجه برسانیم. ما همچنین پشتیبانی مالی کاملی را انجام میدهیم تا طرحها به سرعت عملیاتی شوند. این طرحها نباید نیازمند سالها تحقیق و توسعه باشد، چون ما همیچ فرصتی را در اختیار نداریم».
«آنا تیچوت»، دانشجویی موسسه فناوری جورجیا، سیستمی از حسگرهای چسبنده –همچون تتو یا خال کوبی - به نام Touch را طراحی کرد که هر گاه کاربر بخواهد دستش را به صورتش بزند او را آگاه کرده و مانع از این کار شود. تیچوت توضیح میدهد: «تتوی روی مچ دست کاربر حاوی موتورهای کوچکی است که با حسگرهای گوش در اتباط هستند، وقتی دست کاربر به صورت نزدیک شود باعث ایجاد لرزش در نور میشوند و به کاربر هشدار میدهند که عمل را متوقف کند. با گذشت زمان، تکرار این عمل باعث میشود که کاربر بتواند رفتار مسری تماس بین صورت و دست خود را کاهش یا متوقف کند». سازنده میگوید، این فناوری شامل چاپ نانو ذرات نقره بر روی غشای موقت است، قبل از اینکه آنها را با فلز مایع بپوشانید تا یک مدار قابل انعطاف و پوشیدنی ایجاد شود.
یک گروه تحقیقاتی از Universidad Privada del Norte پرو، با توجه به شمار زیاد تلفات پرستاران در ایتالیا و کشورهای، یک محفظه هوشمند را طراحی کرد «که لباسهای کار در آن توسط مواد شیمیایی و نور ماوراء بنفش، ضد عفونی میشوند».