مسائل کارشناسی را در لجبازی سیاسی انداختهایم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پانا ،محمدتقی فاضل میبدی به اظهارات اخیر سخنگوی حوزههای علمیه که در نامهای از رئیسجمهوری خواسته بود از مردم عذرخواهی کند، چراکه حرمها و مساجد تاثیر کمی در شیوع کرونا دارند و خطاب به رئیس دولت گفته بود که نباید با تصمیمات نادرست مردم را نسبت به دین و حاکمیت اسلامی دلسرد کرد، واکنش نشان داد و گفت:« این آقایی که نامه نوشته را نمیشناسم و نمیدانم چقدر درس خوانده و در چه مقامی است، اما حرف او، حرف قابل قبولی نیست که ایشان بخواهد به رئیسجمهور دستور دهد یا از این موضع حرف بزند. اگر مراکز مذهبی مثل حرم و مسجد به دستور کارشناسان وزارت بهداشت تعطیل باشد، چه چیز این تعطیلی ضربه به اسلام است؟ ضربه به اسلام زمانی است که به نام دین این اماکن را باز کنید، مردم رفت و آمد کنند، بمیرند و ...، اینها ضربه است. من تعجب میکنم که این شخص برعکس حرف زده است.»
استاد دانشکده مفید قم ادامه داد: «من بارها گفتهام که مساله بازبودن مراکز مذهبی نه دست حوزههای علمیه است، نه رئیسجمهور، نه یک روحانی و نه مراجع، بلکه برعهده کارشناسان است. هر زمان کارشناسان ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کردند از فردا مشکلی وجود ندارد و میشود این مراکز را باز کرد، باید باز شوند و اگر همین کارشناسان هم اعلام کردند که باید تعطیل باشد، حتما باید تعطیل باشد.»
وی اضافه کرد: «اینگونه نیست که انسان در هر صورت و در هر حالت تابع روحانیت و حوزههای علمیه باشد، کار حوزههای علمیه درس گفتن و درس خواندن در رشتههای خودشان است ولی دخالت در امور مذهبی، امور مساجد و بحث کارشناسی و ... اصلا کار آنها نیست که بخواهند به رئیسجمهور دستور هم بدهند. بنابراین باید عرصه این مسائل را از هم جدا کنیم. اگر ما از طریق حوزههای علمیه وارد شویم و بخواهیم مراکز را باز کنیم به نظر من کار بسیار نادرست و غلطی است.»
فاضل میبدی همچنین به یاددشت روزنامه کیهان که نوشته بود «چطور حضور مردم در پاساژها و بوستانها بلامانع است اما اماکن مذهبی و مساجد که سهم کمی در شیوع کرونا داشتهاند، باید همچنان بسته باشند؟» نیز واکنش نشان داد و گفت: « این روزنامه به مصالح نظام کمتر توجه می کند و همیشه میخواهد در تقابل با دولت قرار بگیرد. متاسفانه ما این مسائل کارشناسی را در لجبازیهای سیاسی انداختهایم. با لجبازی سیاسی مشکلات کشور حل نمیشود. روزنامه کیهان هم کارش غیر از این نیست، در حالیکه باید کارشناسان مملکت و کارشناسان ستاد ملی مبارزه با کرونا را تشویق کند که این بسته ماندنها کار کارشناسی است نه حوزوری. ما نباید دنبال روزنامهای باشیم که ندانیم سر و ته آن وابسته به کجاست.»
عضو ارشد مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه خوشبختانه مراجع در قم موضع بسیار خوبی گرفتهاند، گفت: «من معتقدم بازکردن اماکن مذهبی و حرمها و مساجد و ... تا مادامی که ستاد مبارزه با کرونا و کارشناسان و وزارت بهداشت تصمیم دارند که نباید باز شود، پس نباید باز شود. هر وقت آنها تصمیم به بازکردن این اماکن گرفتهاند هم باید باز شوند. هیچ کس دیگهای هم نباید در این حوزه دخالتی کند چون کاملا تخصصی است. حتی در کتابهای حوزوی هم داریم که تعیین مصداق کار فقیه نیست، برخی از مصادیق کار کارشناس است، اینکه چه چیز آب است چه چیز شراب، این را فقیه تشخیص نمیدهد، بلکه فقط میتواند بگوید این حلال است آن حرام است. کارشناس باید تشخیص دهد این مایع چیست؛ همینطور باز شدن این در یا بازنشدن آن هم کار کارشناس است، کار فقیه نیست.»
وی درباره اجازه ستاد ملی مبارزه با کرونا برای باز شدن مساجد در 132 شهر سفید کشور هم اظهار کرد: «حال اگر در مسجدی هم باز میشود، نمازگزاران باید طبق پروتکلهای وزارت بهداشت عمل کنند. من هنوز هم احساس خطر میکنم که این اعلام باز شدن مساجد هم در اثر کار کارشناسی بوده یا تحت فشار صورت گرفته است. هنوز هم برای من جای سوال است و خیلیها هنوز اعلام خطر میکنند که این ویروس ممکن است برگردد. در هر صورت امیدوارم در این چند شهر سفید که مساجد باز شده است، اتفاقی حادث نشود. امیدوارم کارشناسانه کار کرده باشند نه تحت فشار. کشوری مانند کانادا که آمار تلفات و مبتلا در آنجا به مراتب از ما پایینتر است، به شدت قرنطینه انجام داده است و حتی جریمه میکنند، مدارس را تعطیل کرده است و ...، علی رغم اینکه آمار هم پایین است این اقدامات را انجام داده است، چراکه جان انسان در خطر است. اینجا هم باید ما دقت کنیم که مساله، مساله جان انسان است و اگر خطرناک است باید توجه شود.»
عضو ارشد مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در پایان درباره برپایی راهپیمایی به مناسبت روز قدس و برگزاری این راهپیمایی به صورت «راهپیمایی خودرویی» هم هشدار داد و گفت: «این حرف هم که اعلام شده راهپیمایی روز قدس به صورت راهپیمایی خودرویی برگزار شود، حرف قابل قبولی نیست. من معتقدم حتی حج خانه خدا هم تعطیلپذیر است، حج را میشود تعطیل کرد اگر جان انسان در خطر باشد. مساله راهپیمایی قدس یک مساله واجب شرعی نیست یا مستحب، بلکه یک حرکت ملی است. خانه خدا که حج واجب است اگر مساله جان انسان در خطر باشد باید تعطیل شود، عربستان سعودی هم قطعا این کار را میکند. در راهپیمایی احتمال خطر زیادی وجود دارد، 5 درصد هم احتمال این را بدهیم که ممکن است مبتلایانی در آن جمعیت باشند باید جلوی آن را گرفت. نمیشود عدهای را به خاطر یک راهپیمایی گرفتار کرد. کار عاقلانهای نیست همانطور که در راهپیمایی 22 بهمن و انتخابات هم اگر فکر بیشتری روی این کار میکردیم ممکن بود آمار تلفات ما خیلی پایینتر از این وضعیت باشد. کارهای سیاسی را نباید قاطی کارهای بهداشتی و کارشناسی کنیم.»