محققان حقوقی سناریوهای رقابت بایدن و ترامپ را پیش‌بینی کردند؛

آمریکا در انتظار «جنگ داخلی دوم» پس از انتخابات ریاست‌جمهوری

کدخبر: ۳۳۶۷۷۶
اقتصادنیوز؛ شش ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر 2020 در آمریکا که در اوج شکاف و دودستگی در این کشور قرار است میان جو بایدن و دونالد ترامپ برگزار شود‌، گروهی از محققان برتر حقوقی در آمریکا گرد‌هم آمدند تا با بررسی و پیش‌بینی سناریوهای محتمل از وقوع یک جنگ داخلی دیگر در آمریکا جلوگیری نمایند.
آمریکا در انتظار «جنگ داخلی دوم» پس از انتخابات ریاست‌جمهوری

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ با وجود اینکه هنوز شش ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، زمان مانده، ده‌ها محقق حقوقی آمریکایی چهارم ماه مه (15 اردیبهشت ماه) گرد‌هم آمدند تا متوجه شوند چگونه می‌توانند از ایجاد یک جنگ داخلی احتمالی در این کشور به دلیل مشاجرات و درگیری‌های سیاسی بر سر انتخابات جلو‌گیری کنند؛ آنها احتمال داده‌اند اگر ترامپ و بایدن هر دو به دنبال پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری باشند و از موضع خود عقب‌نشینی نکنند، احتمالاً چیزی شبیه به یک جنگ داخلی در آمریکا به وجود خواهد آمد.

به نوشته وبگاه خبری - تحلیلی «Raw Story»، چهارم مه (15 اردیبهشت)، در یک کنفرانس تلفنی، ده‌ها محقق حقوقی بررسی و پیش‌بینی کردند که پس از انتخابات سوم نوامبر در آمریکا، سناریوهایی در این کشور به وقوع خواهد پیوست که منجر به رقابت‌ بین نتایج آرای کالج الکترال خواهند شد. یکی از این نتایج از سوی قانون‌گذار جمهوری‌خواه حامی ترامپ و نتیجه دیگر از سوی یک فرماندار دموکرات که از بایدن حمایت می‌کند صادر خواهند شد.

این وبگاه خبری - تحلیلی نوشت، این سناریو‌ها تا ششم ژانویه 2021 پیش‌بینی شده‌اند؛ یعنی زمانی که در یک جلسه مشترک کنگره برای تصویب آرای کالج انتخاباتی به ریاست «مایک پنس»، معاون رئیس جمهور آمریکا، مجلس نمایندگان و سنا به مدت دو ساعت با یکدیگر بحث خواهند کرد. بعد از پایان بحث، هنگامی که آنها دوباره با یکدیگر دیدار می‌کنند، مجلس سنا از رأی‌دهندگان ترامپ و مجلس نمایندگان نیز از بایدن حمایت خواهد کرد.

اما مسئله‌ای که این محققان در مورد آن بحث کرده‌اند این است که چگونه می‌توانند انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را نظارت کنند که از کنترل خارج نشود، مانند همانگونه که در انتخابات ۱۸۷۶ رخ داد؛ یعنی زمانی که دو نامزد انتخاباتی ادعای پیروزی کردند، نبرد‌های حزبی را آغاز کردند و هر دو برای مراسم تحلیف خود برنامه‌ریزی جدگانه‌ای انجام دادند.

به نوشته این پایگاه خبری-تحلیلی، تاکنون در تاریخ اخیر آمریکا محققان امور انتخابات و قانون اساسی، شش ماه جلو‌تر از انتخابات چنین ترسی نداشته‌اند که شاید رئیس‌جمهور کنونی آمریکا و متحدان وی به دنبال ایجاد اختلال در شمارش آرا باشند.

جو بایدن و دونالد ترامپ / بایدن و ترامپ / انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

این محققان سه سناریو را در مورد انتخابات 2020 آمریکا در نظر گرفته‌اند که به شرح ذیل است.

سناریوی اول بیان می‌کند که در ایالت «پنسیلوانیا» زمانی که هزاران رأی‌دهنده از شهر «فیلادلفیا»، برگه‌های رأی غیابی را در‌یافت نکنند، اعتراضات آغاز خواهند شد. فعالان حقوق مدنی از این قضیه شکایت خواهند کرد و دادگاه‌ عالی ایالت پنسیلوانیا، رأی‌گیری را برای این رأی دهندگان و برای هر کسی که بر‌گه رأی خود را در‌یافت نکرده تمدید خواهد کرد. اما اکثریت قانون‌گذاران جمهوری‌خواه با تمدید رأی‌گیری مخالفت خواهند کرد. این قانون‌گذاران از تمدید رأی‌گیری به عنوان بهانه‌ای استفاده خواهند کرد تا نشان دهند که رأی کالج الکترال برای ترامپ است و در نهایت این نتیجه را به کنگره اعلام خواهند کرد.

دومین سناریو این است که در ایالت میشیگان، بحران زمانی آغاز خواهد شد که در شمارش اولیه رأی‌گیری، نتیجه نشان می‌دهد که ترامپ انتخاب شده است، اما زمانی که شمارش آراء ادامه پیدا می‌کند و «جو بایدن» برتری را به دست می‌‌گیرد، ترامپ توئیت خواهد کرد که پیروز انتخابات شده است و اعلام خواهد کرد که رأی‌ها به اندازه کافی شمارش شده‌اند. اکثریت قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در ایالت میشیگان دنباله توئیت ترامپ را خواهند گرفت و رأی کالج الکترال طرفدار ترامپ را تأیید خواهند کرد. این اقدام یک‌جانبه، حزب دموکرات میشیگان را بر آن می‌دارد در دادگاه فدرال شکایت کنند و بگویند که از قوانین پیش از انتخابات نباید چشم‌پوشی شود.

در این دو سناریو، فرمانداران دموکرات هر دو ایالت، تأییدیه‌هایی جداگانه‌ای را به کنگره خواهند فرستاد و مشخص خواهند کرد که رأی‌های کالج الکترال آنها برای بایدن در نظر گرفته شوند. بنابراین دو سری رأی کالج الکترال (یعنی از سوی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان) این دو ایالت در اختیار کنگره قرار خواهد گرفت. این تحولات باعث بر هم خوردن موضع‌گیری‌های سیاسی، دروغ‌پراکنی و تهدیدات بین دو حزب خواهند شد.

در سناریوی سوم، فرماندار ایالت «فلوریدا»، یک ایالتی که فرماندار و اکثریت قانون‌گذاران آن جمهوری‌خواه هستند، به دلیل طوفان شدید، انتخابات را لغو خواهد کرد. این فرماندار نمی‌تواند قبل از چهاردهم دسامبر ۲۰۲۰، در زمان انتخابات دستکاری کند، بنابراین باید از قانون اضطراری پیروی شود و در نتیجه جمهوری‌خواهان رأی کالج الکترال طرفدار ترامپ را تأیید خواهند کرد. حزب‌ دموکرات ایالت فلوریدا در دادگاه فدرال شکایت و ادعا خواهد کرد که جمهوری‌خواهان این ایالت نمی‌توانند، انتخاب مردم را باطل کنند.

به نوشته وبگاه Raw Story‌، این محققان برخی از مطرح‌ترین اندیشمندان قانون اساسی، متخصصان حقوق انتخابات و دانشمندان سیاسی بوده‌اند. این وبگاه خبری و تحلیل نوشت، به غیر از قانون اساسی آمریکا، تنها قانون فدرالی که نشان می‌دهد چگونه باید مشاجرات بر سر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را رفع کرد، «قانون شمارش آرای الکترال» مصوبه سال ۱۸۸۷ است. این سناریو‌ها و چشم‌اندازی از یک قانون مبهم 133 ساله، این محققان را بر آن داشت که با توجه به نقص‌های آن تصمیم بگیرند، برخی اصول این قانون قبل از انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ روشن شوند.

سناریوی اول با شکایت گروه «حق رأی‌گیری» روبه‌رو خواهد شد. این گروه از طرف رأی‌دهندگان شهر فیلادلفیا که بر‌گه رأی غیابی را در‌یافت نکردند به دادگاه شکایت خواهند کرد. تأخیر در ارائه برگه رأی باعث ایجاد کشمکش حقوقی در دادگاه ایالتی خواهد شد.

در سناریوی دوم که ترامپ پیروزی خود را قبل از اینکه شمارش رأی‌گیری به پایان برسد اعلام می‌کند، نشان می‌دهد که رأی‌های مردمی پایمال خواهد شد. حزب دموکرات ایالت میشیگان نیز در پاسخ به این اقدام در دادگاه فدرال شکایت خواهد کرد. این سناریو بر اساس آنچه در ایالت‌های آریزونا و فلوریدا در سال ۲۰۱۸ مشاهده شد، چیده شده است.

وبگاه Raw Story در پایان این تحلیل نوشت، تصوری که از این سناریو وجود دارد این است که ترامپ قبل از پایان شمارش اولیه رأی‌گیری مانند آنچه در توئیت خود در انتخابات ۲۰۱۸ فلوریدا نوشت، بگوید، شمارش اولیه به اندازه کافی انجام شده و این شمارش خوب است، بنابراین شمارش رأی‌گیری متوقف شود؛ زیرا رقم دقیق و مناسب به دست آمده است. اما از طرف دیگر مقامات انتخابات آمریکا با این تصمیم مخالفت خواهند کرد و خود تصمیم خواهند گرفت که آراء شمارش شوند. اتفاقاتی که بعد از این مشاجره‌ها رخ خواهند داد ترکیبی از دروغ‌گویی و قلدری‌هایی خواهند بود که در نتیجه باعث چشم‌پوشی از قانون شمارش آرای الکترال مصوبه سال ۱۸۸۷ خواهد شد و در‌گیری‌های بیشتری نیز به وجود خواهند آمد.

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید