چرا بوش بعد از عراق به ایران حمله نکرد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیمکاظم قمی سفیر سابق ایران در عراق در گفت و گویی نکاتی را درباره وضعیت منطقه، تحرکات آمریکا مطرح کرد. او همچنین جزئیاتی از اقدامات سردار شهید سلیمانی گفت.
قمی درباره حمله آمریکا به عراق گفت: اشغال عراق توسط امریکا در سال ۲۰۰۳ مقدمهای برای تجاوزگری امریکا به خاک ایران از طریق این کشور بود و اگر به اظهارات رئیس جمهور اسبق امریکا نگاه کنیم، متوجه میشویم که موضوع گزینه نظامی علیه ایران زمانی مطرح شد که آمریکاییها عراق را اشغال کردند.
او ادامه داد: اگر امریکا در عراق موفق میشد، بدون شک فلش عملیات نظامیاش را به سمت ایران میگرفت؛ با توجه به سیگنالهایی که در آن مقطع از داخل کشور نیز داده میشد. عراق از نگاه امریکا، گام اول شکلدهی «خاورمیانه جدید با مدل امریکایی» بود و استراتژی مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی هم این بود که امریکاییها باید در عراق ناکام بمانند.
کاظم قمی با بیان اینکه اهدافی که آمریکا در طرح خاورمیانه جدید دنبال میکرد، همگی در مقابل مصالح کشور ما و نظامهای مستقل منطقه و علیه جریانات مقاومت اسلامی و حزب الله قرار داشت گفت: آمریکاییها با این بهانه به منطقه آمدند که میگفتند در اینجا خطر تروریسم متوجه صلح و امنیت جهانی است و ما میخواهیم با آن مقابله کنیم. رهبری مبارزه جهانی با تروریسم را هم در اختیار خودشان گرفتند و با همین بهانهها افغانستان را اشغال کردند و سپس به عراق آمدند.
این دیپلمات سابق ایران تاکید کرد: این روند نشان میدهد که اگر امریکاییها در عراق موفق میشدند، گام بعدی ایران و کل منطقه خاورمیانه و غرب آسیا بود و نظام بینالملل را تحت تاثیر قرار میداد.
قمی درباره سردار سلیمانی و حضور ایشان در عراق گفت: اینکه سردار سلیمانی عراق را به عنوان اولویت در صحنه مبارزه با امریکا و متحدینش یعنی نظام استکبار قرار داد، برآمده از تدابیر مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم کل قوا بود؛ چه در بعد امنیت ملی و چه در مصالح اسلامی و تاثیراتی که عراق بر عرصه نظام بین الملل داشت. دستاوردهای جمهوری اسلامی و دولت و ملت عراق دستاوردهای راهبردی بزرگی است که حفظ آنها مهم است. عراق از جبهه دشمن خارج و به اردوگاه خودی وارد شد و این روند را تثبیت کرد.
اعلام موضع قاطع سردار سلیمانی به کُردها
قمی در پاسخ به این سوال که سردار سلیمانی هم در همین مسئله بخصوص تلاشهای گستردهای داشت و جلسات زیادی با کردها برگزار کرد. می دانید مشخصا در خصوص چه موضوعاتی گفتگو میکردند گفت: فرمانده شهید ما با رهبران جریان تجزیهطلب گفتگوهای چند ساعته داشت و صراحتا به آنها گفت که این کار به مصلحت کُردها و استقلال و تمامیت ارضی عراق و منطقه نیست.معتقد بود شکلگیری مرزهای سیاسی بر مبنای قومیت به معنای تجزیه منطقه است. میگفت مسأله فقط کردستان عراق نیست بلکه مساله کل منطقه است و اولویت منطقه این نیست ولی آنها گفتند دیگر تصمیممان را گرفتیم.
او ادامه داد: حاج قاسم به ایشان گفت من میخواهم به بغداد و ترکیه بروم، آیا در مقام دوست شما بروم یا مقابل شما؟ هیچ رهبر یا شخصیت سیاسی را نمی بینید که این قدر صادقانه و قاطع صحبت کند. رهبران کشورهای منطقه و شخصیتهای عراقی اعتراف دارند که جمهوری اسلامی در عمل به هر آنچه که میگوید، صادق است. همین الان هم این را میگویند. درحالیکه برخی که گاهی به آمریکا اعتماد کردند و دیدند که آمریکا سر بزنگاه رهایشان کرد.
کاظم قمی گفت: از سال ۲۰۰۳ که جمهوری اسلامی با فرماندهی حاج قاسم به صحنه عراق و منطقه ورود کرد، تاکنون هر روز ما با یک پدیده مهم روبرو بودیم، از دولت سازی و قانون اساسی گرفته تا داعش و... در طول این مدت و علی رغم همه این اتفاقات، جمهوری اسلامی به کمک و همکاری با دولت، مردم و شخصیت های عراق اهتمام داشته و تلاشهای زیادی در جهت توسعه و تقویت همکاری های دو جانبه صورت گرفته است.
صف در کاراکاس برای ادای احترام به سردار سلیمانی
او درباره صفات و ویژگیهای سردار سلیمانی گفت: یکی ویژگیهای فردی حاج قاسم، همین خدماتی است که به اسلام، قرآن، ائمه اطهار و جامعه بشریت در مقابله با تروریسم کرد.به نظرم باید از این منظر به موضوع نگاه کرد که چه شد حاج قاسم این اندازه در سطح ایران، منطقه و دنیا مطرح شد؟
قمی ادامه داد: این یک حقیقت است. در آمریکای لاتین، مراسم تجلیلی که برای حاج قاسم گرفتند باور کردنی نبود. مثلا مردم در کاراکاس ساعتها جلوی سفارتخانه ایران ایستادند و صف کیلومتری کشیدند تا ادای احترام کنند و دفتر یادبود را امضاء کنند. در برخی مناطق تا چند روز بعد از شهادت مراسم برگزار کردند که این عنایت خداوند است.
او گفت: تلقی آنها این بود که حاج قاسم شهید راه بشریت است که به دست تروریسم بین الملل یعنی دولت امریکا ترور شد و حاج قاسم کسی بود که به بشریت خدمت میکرد. این نگاه مردم ونزوئلاست و بنده با این افراد مواجه بودم که میگویم.