تشدید تقابل بایدن و ترامپ درباره اعتراضات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا؛ صحبتها و موضعگیریهای دونالد ترامپ همچنان بحثانگیز است و رسانهها در موارد گوناگونی سخنان او را با رقبایش مقایسه میکنند.
روزنامه لسآنجلس تایمز نوشت: پرزیدنت دونالد ترامپ از مقامات خواسته تا “بر خیابانها” مسلط شوند. او همچنین میگوید که حتی تا آنجایی که ارتش را برای جلوگیری از گستردهترین ناآرامیهای مدنی صد سال اخیر به مبارزه با معترضین بفرستد، پیش خواهد رفت. جو بایدن اما در حالی که اعلام میکند که به دنبال خاتمه خشونتهای خیابانی است، قول میدهد “نژادپرستی نهادی” را برطرف کند و از کنگره میخواهد بعد از فرونشستن اعتراضات مردمی به مرگ جورج فلوید به دست افسران پلیس مینیاپولیس فوراً در مورد اصلاحات در نیروهای پلیس اقدام کند.
صرفنظر از اینکه رایدهندگان با نحوه برخورد ترامپ و رقبایش در انتخابات نوامبر چگونه برخورد خواهند کرد، اما نمیتوان کتمان کرد که درگیری بین ترامپ و منتقدان وی در مورد این اعتراضات که از جمله منحصر به فردترین رخدادهای تاریخ آمریکا است، در شدیدترین حالت ممکن قرار دارد.
بایدن در یکی از جدیدترین سخنرانیهایش در تالار شهرداری فیلادلفیا به صراحت رئیسجمهور را متهم کرد که “بیشتر از این که به فکر نیازهای مردم باشد، به خواستهها و امیال گروه معدود هوادارانش فکر میکند. او همچنین ترامپ را به جداییطلبان جنوبی دهه ۱۹۶۰ تشبیه کرد و گفت که او از شکافهای عمومی و اجتماعی و ملی موجود برای دستیابی به اهداف سیاسی خود استفاده میکند و در این راه ابایی ندارد از برافروختن “شعلههای نفرت”.
ترامپ و کمپین انتخاباتی او در پاسخ بایدن را متهم کردند به این که “در یک محاسبه سیاسی ناخوشایند احساس میکند که میتواند از ناآرامیهای آمریکا به نفع نامزدی و در کل رقابتش با ترامپ استفاده کند”. ترامپ در ادامه نیز بایدن را متهم کرد که “سابقه دفاع از نژادپرستان بدنام در سنا را دارد”.
بایدن هم در جواب ترامپ را به استفاده تبلیغاتی از عکسی که در مقابل کلیسای کاخ سفید گرفته بود، متهم کرد و گفت که آن روز پس از اینکه پلیس و یگانهای گارد ملی با استفاده از زور معترضین مسالمتآمیز را از مسیر ترامپ بیرون کردند، او صرفا به منظور سو استفاده تبلیغاتی در مقابل کلیسا عکس گرفته. این نیز خود به دور جدیدی از مقابله انجامید.
ترامپ در یک رویداد مذهبی دیگر حضور یافت. این بار نوبت معبد ملی سنت جان پل دوم در واشنگتن دی سی بود. بازدیدی که با بیانیه مقام عالی کلیسای کاتولیک همراه شد که گفت این معبد توسط شوالیههای کلمبوس اداره میشود و نه کلیسای جامع.
در این چند وقتی که از اعتراضات گذشته بیشتر جمهوریخواهان سعی کردهاند از سؤالات خبرنگاران درباره رویدادهای اعتراضی خودداری کنند. اما در عین حال همین افراد انتقاداتشان را از ترامپ مسکوت نگذاشتهاند که به باورشان اجازه استفاده از زور برای خدمت به اهداف و امیال سیاسیاش را داده است.
جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور اسبق آمریکا اگر چه نامی از ترامپ نبرده، اما در بیانیهای که صادر کرده، انتقاداتش از روند رخدادها آشکار است: «چگونه میتوانیم به نژادپرستی سیستماتیک و سازمانیافته در جامعه خاتمه دهیم؟ تنها راه دستیابی به این هدف دیدن خودمان در یک نور واقعی، گوش دادن به صدای بسیاری از افراد صدمه دیده و اندوهدیده است”. بوش در ادامه مینویسد:
“کسانی که برای ساکت کردن این صداها تصمیم گرفتهاند، معنای آمریکا را نمیفهمند- یا اینکه چگونه میتواند به مکانی بهتر تبدیل شود”. آشکار است که منظور بوش از «کسانی که برای ساکت کردن صداها تصمیم گرفتهاند» نمیتواند کسی جز دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا باشد!