فراخوان ایجاد تشکلی ملی برای «نجات عراق»
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ محمدتوفیق علاوی، مامور پیشین تشکیل کابینه عراق، طی بیانیهای خواستار ثبت تشکل و تجمعی با هدف نجات کشورش از فروپاشی و بحران کنونی شد.
وی طی بیانیهای که نسخهای از آن در پایگاه خبری «موازین نیوز» منتشر شد اعلام کرد: عراق باید در زمره پیشرفتهترین کشورهای جهان باشد اما متاسفانه این سخن در شرایط کنونی ما، یک رویا و خیال است و ما برعکس، در حال فروپاشی کامل هستیم. چه راهی برای نجات کشور و ترسیم یک نقشه راه به سوی واقعیتی که مستحق آن هستیم، یعنی داشتن کشوری شکوفا و مملو از امنیت و صلح و تامین خدمات مورد نیاز وجود دارد؟
علاوی افزود: من سه محور را طرح خواهم کرد.
اول: خطراتی که ما در ماههای آینده با آن مواجه خواهیم شد، چیست؟
دوم: آیا راهکارهایی عملی برای مقابله با این خطرات وجود دارد؟
سوم: مهمترین سوال این است؛ چگونه من و شما به عنوان شهروندان عراقی میتوانیم با هم برای آنچه که لازمه نجات کشور و ترسیم یک نقشه راه برای دفع این خطرات و رساندن کشور به ساحل آرامش و صلح اقدام کنیم؟
علاوی در پاسخ به محور نخست، به مشکل و واقعیت کاهش درآمدهای نفتی اشاره و تصریح کرد که کاهش حقوق و نیازهای معیشتی کارمندان و بازنشستگان راه حل این بحران نیست بلکه رنج شهروندان عراقی و طبعا، بازنشستگان را افزایش خواهد داد. ضمن اینکه استفاده از ذخیره بانک مرکزی نیز تنها این بحران را به تاخیر خواهد انداخت و راهکار آن نیست و طی مدت کوتاهی آن نیز مصرف خواهد شد و این امر به فروپاشی کشور و تضعیف دولت و ایجاد هرج و مرج در کشور منجر خواهد شد.
وی تصریح کرد: تمامی این امور به تشدید رنج ملت عراق، برای سالهایی طولانی منجر خواهد شد و در امید را خواهد بست و دیگر فرصتی برای اصلاح امور چه حاکمیتی خوب و صالح باشد یا نه، باقی نخواهد ماند. ضمن اینکه با این سهم خواهیهای حزبی در سطح دولت که با خود، فساد به همراه دارد، به عراق کمک نخواهد کرد که از جامعه بینالملل وام و کمکی درخواست کند.
علاوی درباره محور دوم نیز توضیح داد: ما باید به شیوهای عملی و دقیق و با اهتمامی بالا اقدام کنیم. اقدام صحیح و موثر برای مقابله با این خطرات و چالشها دشوار است و تنها در صورتی که سریع و به شیوهای کاملا بررسی شده و توجهی بالا صورت گیرد، تاثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به امکانات و پتانسیل بالای کشور از نظر داشتن منابع و سرمایههای ملی و فرهنگی و تاریخی متعدد افزود: نتیجهای که ما امیدواریم به آن برسیم این است که عراق به کشوری غنی و پیشرفته و شکوفا دارای پایگاه اقتصادی گسترده و متنوع و با اتکای پایین به منابع نفتی تبدیل شود تا این امکان برای عراق به وجود آید که از آنچه که اکنون متحمل آن است، رهایی یابد. باید عراق به وضعیت و جایگاه طبیعی خود به عنوان یک کشور پیشرفته و پیشرو که کمتر از کره جنوبی، ترکیه، مالزی و حتی ژاپن نیست، برسد.
محمد توفیق علاوی گفت که ذخیره بانک مرکزی کشور باید تقویت و بیشتر شود نه اینکه در عرصههای غیردرآمدزا مانند تامین معاش کارمندان و بازنشستگان مورد استفاده قرار گیرد. باید این ذخیره در بخشهایی که موجب خیزش اقتصاد کشور و شکوفایی آن میشود و فرصتهای شغلی برای شهروندان فراهم میکند، استفاده شود.
مامور سابق تشکیل کابینه عراق گفت که لازمه این امر تشکیل دولتی مستقل و غیروابسته به سهمخواهیهای حزبی است که هیچ رویکرد اقتصادی برای آنکه بر منافع حزبی و شخصی حقیر خود در مقابل منافع ملی و شهروندان ترجیح دهند، ندارند.
علاوی در پاسخ به محور سوم نیز گفت: من برخی راهکارها را در رسانهها و سایتهای زیرمجموعه خود در این باره ارائه کردهام. تحت این عناوین که «آیا میتوان با پروژههای اسکان، در کشور خیزشی به پا کرد؟». همچنین دو سال پیش سخنانی با این عنوان که «آخرین فرصت برای نجات کشور از فروپاشی» ارائه کردم. در چنین شرایطی من احساس میکنم که هر شهروند غیرتمند با هر تخصصی باید برای خیزش کشورش در تمامی زمینه ها وارد عمل شود و تحقیقات لازم در این مسیر را انجام دهد.
وی افزود: من به هر شهروند عراقی که سرنوشت کشورش برایش اهمیت دارد باید ما را در این مسیر همراهی کند و ما با صدای واحد عملکرد دولت را زیر نظر بگیریم و راهکارهای عملی لازم را ارائه دهیم و حتی بر دولت برای تحقق این امور که به نفع کشور است، فشار ایجاد کنیم و اقداماتی را که به ضرر منافع ملی است را متوقف کنیم. از هر اقدام دولت در مسیر منافع کشور پشتیبانی کنیم ...در همین راستا ما خواستار ایجاد این تشکل و تجمع با مشارکت هر شهروندی که وطن و کشور خود را دوست دارد و در خود شایستگی و توان لازم برای ارائه مشاورههای لازم به دولت در زمینههای مختلف تخصصی میبیند، هستیم.
این تجمع و تشکل متعلق به شهروندان است و این شهروندان هستند که باید رسما آن را ثبت کنند لذا قبل از هر چیز از شهروندان بزرگوار میخواهم که در نخستین گام، نامی برای این تشکل پیشنهاد کنند و در مرحله بعد گامهایی که باید برای تحقق هدف بزرگتر ما که «نجات عراق از واقعیت مصیبتبار و تبدیل آن به کشوری پیشرفته است» اتخاذ شود، تبیین کنند.
در پایان این بیانیه یک جیمیل معرفی شد تا شهروندان نام پیشنهادی خود برای این تشکل را ارائه دهند.
کشور عراق از یکم اکتبر سال گذشته میلادی (نهم مهر ماه) در شرایط نا آرامی به سر میبرد و معترضان عراقی در شهرهای عمدتا شیعهنشین خواستار مبارزه با فساد و رفع ناکارآمدی دستگاههای اجرایی شدهاند. به دنبال این اعتراضات، عادل عبدالمهدی نخستوزیر پیشین عراق درخواست استعفای خود را به پارلمان عراق ارائه کرد پارلمان عراق نیز درخواست وی را پذیرفت.
پس از عبدالمهدی، «برهم صالح» رئیسجمهور عراق «محمد توفیق علاوی» را مامور تشکیل کابینه عراق کرد.
محمد توفیق علاوی نیز شامگاه یکشنبه (یازدهم اسفند ماه) پس از به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای پارلمان در نشست آن روز برای رای اعتماد به کابینه وی، در پیامی مکتوب به برهم صالح رئیس جمهور عراق انصراف خود را از تشکیل کابینه اعلام کرد و صالح هم به دنبال آن اعلام کرد که طی ۱۵ روز و بر اساس بند ۷۵ قانون اساسی گزینه دیگری را برای تشکیل کابینه معرفی خواهد کرد.
سرانجام پس از کشوقوسهای فراوان، «عدنان الزرفی» به عنوان جایگزین علاوی معرفی شد که او نیز در نهایت انصراف داد و اینبار، «مصطفی الکاظمی» با کسب رأی اعتماد از پارلمان، نخستوزیر شد.