تشخیص همزمان کرونا و آنفولانزا A و B در کمتر از دو ساعت

کدخبر: ۳۴۳۶۱۴
اقتصادنیوز: برای اولین بار در کشور از کیت تشخیص همزمان ویروس کرونا و آنفلوآنزا AوB در اراک رونمایی شد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سیدعلی آقازاده استاندار استان مرکزی روز پنجشنبه ۲۹ خرداد در حاشیه رونمایی از کیت تشخیص همزمان کرونا و آنفلوآنزای A و B گفت: کیت آزمایشگاهی تست همزمان سه ویروس برای اولین بار در کشور ساخته و به نام استان مرکزی ثبت شده که امیدواریم به زودی تا پایان تابستان شاهد تولید انبوه این کیت در کشور باشیم.

آقازاده افزود:کیت‌های مشابه این کیت که از چین و آلمان وارد می‌شد نیازمند زمان دو ساعته برای تشخیص است و این درحالی است که زمان لازم برای این کیت یک ساعت و ۲۰ دقیقه است،

سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: آزمایشگاه تخصصی ویروس شناسی کلینیک امام رضا (ع) اراک، موفق به اختراع کیت تشخیص همزمان سه ویروس شد که با احتساب این طرح، در این مدت ۵۴ طرح پژوهشی در استان مرکزی مصوب شده است.

جمالیان بیان کرد: مطمئنا در پاییز و زمستان نیاز کشور به این کیت افزایش خواهد داشت و با افزایش تولید، توانایی صادرات این کیت نیز وجود دارد.

او افزود: با همکاری پارک علم و فناوری تاکنون دو شرکت در سطح کشور آمادگی خود را برای تولید انبوه این کیت اعلام کرده‌اند.

بهزاد خوانساری نژاد دانشیار ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: همزمان شدن شیوع کرونا ویروس با آنفلوآنزای فصلی و نگرانی جامعه درمانی کشور در خصوص بیماری کرونا موجب شد که محققان حوزه پزشکی و آزمایشگاهی استان این پژوهش مهم را انجام دهند.

خوانساری نژاد افزود: طراحی و تولید این کیت که هزینه کمتر و صرفه جویی در زمان را به همراه دارد، از سه ماه پیش توسط گروه پنج نفره متخصصان در اراک آغاز شد.

این متخصص ویروس شناس بیان کرد: معمولا بیمار مراجعه کننده به یکی از این سه ویروس مبتلاست، اما اگر بیمار به هر سه هم مبتلا باشد این کیت قدرت تشخیص هرسه آن‌ها را دارد.

او اضافه کرد: هزینه تحقیقاتی اولیه تولید این کیت کمتر از ۳۰ میلیون تومان بوده و در حال حاضر دو شرکت برای تولید انبوه این محصول آمادگی خود را اعلام کرده‌اند.

سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: متاسفانه با توجه به تعطیلات چند هفته گذشته و روز‌های جاری، شاهد افزایش مسافرت‌های مردم از استان‌های همجوار به استان هستیم که این رفت و آمد‌ها و افزایش برگزاری مراسمات عروسی و عزاداری‌ها سبب شکننده شدن وضعیت استان شده است، البته هنوز استان به مرحله بحران نرسیده، اما اگر مردم رعایت نکنند طی دو هفته آینده به بحران درمان خواهیم رسید.

جمالیان بیان کرد: تعداد افراد بستری شده در بیمارستان‌ها تک رقمی شده بود، اما امروز در استان ۵۴ بیمار بستری هستند و این میزان رو به افزایش و موارد شناسایی شده به حدود ۸۰ نفر در روز رسیده است.

او با بیان اینکه مرگ و میر در استان افزایش چشمگیری نداشته است، اضافه کرد: از مردم تقاضا داریم از مسافرت‌ها و حضور در مراسمات و برگزاری مراسم خودداری کنند. تمایلی به اعمال مجدد محدودیت‌ها نداریم، اما در صورتی که الزامات رعایت نشود راهی جز اعمال محدودیت‌های مجدد وجود ندارد پس لازم است مردم این موضوع را جدی بگیرند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک یکی از معضلات حوزه درمان را کمبود پرستار نسبت به تخت‌های بیمارستانی دانست و گفت: پس از طرح این موضوع با وزیر بهداشت و درمان و درخواست جذب پرستار، با بکارگیری ۱۳۶ نیروی پرستار جدید در استان موافقت شده است.

جمالیان اضافه کرد: پیگیر دریافت مجوز ۱۳۶ پرستار دیگر هستیم که قول‌های اولیه در این خصوص به استان داده شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید