آزمایش بالینی واکسن سرطان امیدوارکننده بود
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، اخیرا یک تیم تحقیقاتی بینالمللی به سرپرستی موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا واکسن جدیدی را برای سرطان توسعه داده و آن را روی ۱۴۴ بیمار آزمایش کردند که نتایج امیدوارکنندهای را به همراه داشت. این واکسن با هدف تقویت دفاع طبیعی بدن به بیماران تزریق میشود و در کنار شیمی درمانی باعث درمان بیماران خواهد شد.
جزئیات ساخت واکسن سرطان
محققان در این روش درمانی فعالیت خود را با بافتبرداری از یک تومور شروع کردند و در ادامه به کمک هوش مصنوعی توانستند پروتئینهایی که با سیستم ایمنی بدن شناسایی نشدهاند را تشخیص دهند. در واقع محققان با استفاده از پروتئینها توانستند برای هر بیمار سرطانی یک واکسن به خصوص را بسازند. واکسنهای ساخته شده به همراه روش ایمنی درمانی داروی آتزولیزومب به بیماران تجویز میشود. افرادی که در این آزمایش بالینی حضور داشتند به سرطانهای متفاوتی چون سرطان روده، پستان و ریه مبتلا بودند.
در مرحله نخست آزمایش بالینی، ۱۴۴ بیمار این واکسن را دریافت کردند؛ واکسنی که طبق اطلاعات ژنتیکی که در بافت تومور و مدل خون هر بیمار وجود دارد تهیه شده است. خوانیتا لوپز، محقق این پروژه عنوان کرد بسیاری از انواع مختلف سرطانها را میتوان به کمک سیستم ایمنی بدن به خوبی دفع کرد و در این پروژه قصد داریم آن دسته از سرطانهایی که به کمک سیستم ایمنی بدن دفع میشوند را شناسایی کنیم.
این واکسن سرطان جدید به خوبی میتواند سلولهای ایمنی بدن را فعال کرده تا سیستم ایمنی بدن قادر به مشخص کردن بخش اصلی سرطان شود. به این گونه سیستم ایمنی بدن میتواند برای رفع سرطان، سلولهای ایمنی بیشتری را تولید کند. بر اساس این آزمایش بالینی، محققان به بیماران به مدت ۶ هفته در بازه یک بار در هفته حدود ۱۵ تا ۵۰ میکروگرم از ۳ دوز مختلف این واکسن را تزریق کردند. عوارض جانبی این واکسن نیز در بیماران بسیار کم و تا حد متوسط بود.
البته در این آزمایش فقط تومورهای سرطانی ۸ درصد از بیماران روند کاهشی پیدا کرد و ۴۹ درصد دیگر در شرایط بیماری خود پایدار ماندند؛ یعنی تومورهای آنها نه رشد یافت و نه کوچک شد. محققان پس از بررسی خون بیماران این آزمایش متوجه شدند سیستم ایمنی ۷۳ درصد از ۶۳ بیمار فعال شده است. در همین راستا این محققان قصد دارند این واکسن توسعه داده شده خود را روی بیماران بیشتری مورد آزمایش قرار دهند.