آنچه خطرناکتر از کرونا است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا؛ البیان نوشت: هفته قبل وزارت بهداشت در یک کشور عربی شکوایه ای را علیه یکی از فعالان و عاشقان یوتیوب تنظیم کرد که به خاطر نادانی اش باعث مرگ مادرش شد.
جوانی که از او شکایت شد ابتلای اش به ویروس کرونا را انکار کرد تا جایکه اقدامات پیشگیرانه را رعایت نکرد و ویدئویی از خود در کنار خانواده اش را منتشر کرد بدون آنکه از ماسک استفاده کند و یا در اتاقی جداگانه خود را قرنطینه کند. نتیجه آنکه خانواده او هم به کرونا مبتلا شدند و مادرش جانش را از دست داد.
یک ماه قبل تر از آن، پرستاری در یکی از بیمارستان ها در کشور عربی گفت: یک فرد مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان ما بستری شد. او سفرش به یک کشور اروپایی را انکار کرد. او درحالیکه نشان های ویروس را داشت در بیمارستان آن را منتشر کرد و باعث شد تا افراد دیگری هم مبتلا شوند. بعد از آنکه تست کرونای این فرد مثبت اعلام شد اعتراف کرد که به یک کشور اروپایی سفر کرده است.
پیش از این هم یک جوان در یوتیوب ظاهر شد و ویروس کرونا را به باد تمسخر گرفت و آن را یک دروغ دانست. چندی نگذشت که همین جوان با شکل و شمایل جدید از ابتلای خود به کرونا خبر داد و تنها چند روز بعد از آن جانش را از دست داد.
چنین افرادی کم نیستند و تنها شامل افراد عادی نمی شود بلکه بسیاری از چهره های سرشناس از هنرمند گرفته تا ورزشکار و غیر با منتشر کردن پست های کرونا را به باد تمسخر می گیرند و آن را دروغ می دانند. بعضی از آنها خوش شانس هستند که به ویروس مبتلا نمی شوند و بعضی هم البته مبتلا می شوند و به همین خاطر یاد آن ضرب المثل می افتیم که بعضی شر را باور نمی کنند مگر اینکه خود و یا یکی از نزدیکان آنها گرفتارش شوند.
یکی از فعالان فیسبوک هفته قبل در صفحه خود نوشت: اینکه بعضی از مردم می گویند که کرونا دروغ است من را آزار می دهد. ساده تر و گمراه تر از این افرادی که کرونا را دروغ می دانند وجود ندارد. در مغز این افراد یک سلول سالم وجود ندارد. لجبازی و حماقت کفر است. آنها تنها زمانی به کرونا باور می کنند که یکی از نزدیکان آنها و یا خودشان به ویروس مبتلا شوند.
این فعال فیسبوک در پایان پیام خود در خطاب به همشهرها و هموطنان خود نوشت: در نتیجه سهل انگاری و بی توجهی به مسائل بهداشتی صدها و هزاران نفر از ما به ویروس مبتلا خواهیم شد. برای همه سلامتی و بهبودی آرزو می کنم.
این انکار منحصر به عده ای خاص نیست
انکار کردن ویروس کرونا تنها منحصر به عامه مردم نیست بلکه حتی افرادی را هم در برمی گیرد که به نوعی الگوی مردم هستند. بعضی از انکار کنندگان کرونا روزنامه نگار و یا نویسنده و یا حتی سیاست مدار هستند.در بعض از کشورها انکار کرونا حتی به تظاهرات هم منجر شده است تا جایکه عده ای به خیابان آمده اند و به اقدامات پیشگیرانه و قرنطینه اعتراض کرده اند. کسی که خبرها را در اینترنت دنبال کند به روشنی خواهد دید که همچنان بحث و جدل گسترده ای بین انکار کنندگان و تصدیق کنندگان کرونا وجود دارد.
همه ما شنیدیم که رئیس جمهور یک کشور بزرگ(دونالد ترامپ) بارها خطر کرونا را رد کرد و آن را یک آنفلونزا عادی دانست. او حتی با افتخار و بدون استفاده از ماسک به میان هواداران خود رفت و با آنها دست داد و سلفی گرفت. او پیامی برای میلیون ها نفر انسان داد و آن اینکه کرونا نگرانی ندارد. این رئیس جمهور حتی با وجود شمار زیاد مبتلایان و قربانیان کرونا در کشورش هفته گذشته در سخنانی تلویزیونی از عبارت« تنها یک آنفلونزا کوچک» برای توصیف کرونا استفاده کرد.
میانگین پایبندی به توصیه های بهداشتی
آمار در یک کشور خاورمیانه نشان می دهد که میانگین افرادی که بعد از کم شدن محدویت ها از ماسک و اقدامات پیشگیرانه استفاده می کردند از ۸۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد این درحالی است که این اقدامات برای حفاظت از خود فرد، خانواده، اطرافیان و محیط و کشورش است. کارشناسان و دولت ها خواسته سخت و طاقت فرسای از مردم ندارند بلکه تنها از آنها می خواهند که در مکان های سربسته و شلوغ از ماسک و دستکش استفاده کنند و مدام دست های خود را بشورند همچنانکه قانون فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و از برگزاری تجمعات و شرکت در آنها خودداری کنند.
در اصل رد کردن و یا قبول کردن باور به کرونا به مفهوم آزادی شخصی مربوط است. اما در این زمینه یک نکته بینی وجود دارد و آن اینکه آزادی زمانی شخصی است که از دایره شخص چه به صورت مثبت و چه به صورت منفی خارج نشود به عبارت دیگر زمانی آزادی شخصی است که به اعتقاد منحصر شود اما زمانیکه این آزادی به رفتار منجر شود و باعث شود که سلامت و زندگی دیگران به خطر افتد دیگر آن نه آزادی است و نه شخصی و باید چنین افرادی که با انکار خود به دیگران آسیب می رسانند تاوان پس دهند و نتیجه این انکار خود را ببینند.