هشدار روحانی: مردم همراهی نکنند گرفتار میشویم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: توانمندی کشور ما این است که در این ایام کرونایی روی پای خود ایستاد. هم در مسائل بهداشتی هم در تولید ماسک، هم در آماده سازی کیت ها کار بزرگی شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها همزمان انجام دادند، در این مسیر فداکاری کادر درمان هم محفوظ است.
وی ادامه داد: از روز اول خدمت مردم عزیز گفتیم این ویروس مهمان ناخوانده است ، مدت حضورش معلوم نیست. با هوای گرم هم نمی رود. متخصصین ما گفتند حضورش ادامه دار است. این ویروس ناشناخته است اول پیرها را درگیر می کرد الان جوانها را هم درگیر می کند. علائمش هم دائما در حال تغییر است.
رئیس جمهور گفت: قراری داشتیم با مردم عزیزمان و گفتیم باید تمام پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
وی با اشاره به توان بخش تولید کشور اظهارکرد: از روز اول گفتیم تمام مراکز تولیدی باید فعال باشند. تمام فروشگاه ها، مراکز بهداشتی و درمانی هم فعال بودند. مدتی بقیه مشاغل را تعطیل کردیم و مدتی سفر را هم ممنوع کردیم. در زمان بازگشایی مجدد قراری گذاشتیم با مردم و گفتیم به شرط رعایت تمام پروتکل های بهداشتی مراکز باز میشوند و هرچه پروتکل ها بیش تر رعایت شود گشایش ها هم بیش تر می شود.
روحانی گفت: مردم عزیز ، کسی نباید مبتلا شدن با این بیماری را ننگ و عار بداند و اگر مبتلا شد از دیگران پنهان کند.
روحانی در بخشی از این سخنرانی گفت: پدیده کرونا یک پدیده چند وجهی است و موضوع تنها موضوع درمانی و بهداشتی نیست. موضوع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و روابط بین الملل است و بسیاری از مسایل درهم تنیده است. در داستان پدیده کرونا، داستانی که نظیر آن را در طول قرن گذشته نداشتیم که این همه پیچیدگی داشته باشد و در جوامع مختلف در سایه این پدیده خطرناکی که به وجود آمده است و این ویروس با مسایل بسیار متعددی روبرو شدند.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی دنیا به طور متوسط در سال ۲۰۱۹، ۲.۹ دهم بوده است، ولی در سال ۲۰۲۰ که با این ویروس روبرو شدیم رشد اقتصادی منهای ۳شده است که نشان می دهد این ویروس چه تحول بزرگی را متاسفانه به صورت منفی در اقتصاد دنیا گذاشته است.این شرایط در کشورهای پیشرفته بدتر است. به طوری که رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۹ در کشورهای پیشرفته ۱.۷ هم بوده و در سال ۲۰۲۰ پیشبینی این است که منهای ۶.۱ باشد بنابراین شما میبینید چه شرایطی از نظر اقتصادی به وجود آمده است.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی برای استفاده از روش های پیشگیرانه مقابله با کرونا گفت: صدا و سیما بیشتر باید در این زمینه تلاش کند و کسی نباید ابتلا به این بیماری را پنهان کند. طرف نباید به آزمایشگاه بگوید که اگر تست من مثبت شد خواهش می کنم به کسی اطلاع نده و خودم میگویم.
وی ادامه داد: پس این کار از نظر فرهنگی در جامعه ما به یک معضل تبدیل شده است. من با مردی آشنا شدم که طرف در روز امتحانش روز قبل تستش مثبت بوده اما نگفته تا امتحان آموزش رانندگی را بدهد. خب این از نظر فرهنگی کار درستی نیست، هرکسی مبتلا شد، باید بگوید به قرنطینه برود و ایزوله کند.
وی افزود: آزمایشگاههای ما هم موظف هستند اطلاع دهند و گرنه نمیشود که فردی آلوده شد برود بقیه را آلوده کند لذا ما اگر میخواهیم به یک نفری نزدیک شویم مبنا را باید بر این بگذاریم که او مبتلا به ویروس کروناست.
روحانی یادآور شد: جاهایی که معمولاً مثل رستورانها همایشها و تالارهای پذیرایی و باشگاههای ورزشی مساجد و مصلی جزء موارد 3 و 4 در لیست قبلی ما بود، جاهایی که اکنون ستاد استانی اعلام میکند که این پنج شهرستان من شرایط قرمز دارند و کمیتههای ما نیز موافقت میکند در ستاد پنجشنبه تصویب کردیم هر کجا چنین وضعیتی داشت حداقل برای یک هفته ممنوعیت را اعلام کنند و اگر نیاز بود مجدداً برای هفته دیگر نیز ادامه دهند تا شرایط عادی شود.
وی افزود: اگر رستورانی همه اصول و پروتکلها را مراعات میکند، اجازه بدهیم کارش را ادامه دهد و اگر رستورانی مراعات نمیکند تذکر دهیم و اگر رعایت نکرد آنجا را برای چند روز ببندیم.
روحانی در ادامه اظهار کرد: به کمیته بهداشتی و امنیتی میگویم راجع به کسانی که بیماری را مخفی میکنند طرحی بیاورند و آن را تصویب کنیم.
وی با بیان اینکه « مخفی کردن بیماری نوعی تجاوز به حقوق دیگران است » گفت: من که بیماری ام را مخفی میکنم و نمیگویم ؛ نسبت به خانواده، دوست، همکار، سایر افراد مسئولیت دارم. وقتی ابتلای خود را اطلاع نمیدهم و حتی ماسک هم نمیزنم درست نیست. باید این فرهنگ را جا بندازیم که ماسک استفاده کنیم و بیماری خود را اطلاع دهیم تا از بیماری عبور کنیم.