شغل های پشت میزی باعث تقویت مغز میشوند!
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، وقتی صحبت از شغل های پشت میزی مطرح میشود، بسیاری از افراد به یاد عوارضی مانند درد کمر و زانو، آرتروز گردن و مشکلات مختلفی میافتند که به واسطه کمتحرکی شغل مورد نظر گریبان گیر فرد میشوند. با این حال تازهترین تحقیقات نشان داده که چنین حرفههایی برخلاف تصورات قبلی ما میتوانند مغز را تقویت کنند. البته این تمام ماجرا نیست و تاثیر این نوع کارها روی سلامت کمی پیچیده است.
به صورت کلی، تحقیقات اخیر نشان داده که افراد دارای شغلهای کمتحرک پشت میز، با افزایش سن کمتر دچار کهولت مغزی و ذهنی میشوند و در مقایسه با مشاغل فعالتر و پرتحرک، این افراد شانس بهتری برای حفظ سلامت ذهن در دوران میانسالی و پیری دارند.
دانشمندان دانشگاه کمبریج این پژوهشها را هدایت کردهاند و هدف اصلی، مشخص کردن تاثیر شغل های پشت میزی روی سلامت مغز افراد بود. از مدتها پیش بررسیها نشان داده که ورزش نکردن و کمتحرکی میتواند باعث کاهش تواناییهای ذهنی شود و از آنجایی که تحرک کم اصلیترین مشخصه شغلهای مورد نظر به شمار میرود، بررسی وضعیت کسانی که از چنین روشهایی کسب درآمد میکنند، میتواند بسیار مفید باشد.
برای انجام تحقیقات، متخصصان کمبریج دادههای مربوط به ۸۵۰۰ بزرگسال بین ۴۰ تا ۷۹ سال را آنالیز کردند و وضعیت افراد و نحوه تاثیرات زندگی شغلی روی سلامت مغز آنها تقریبا برای مدت ۱۲ سال مورد بررسی قرار گرفت. در جریان همین بررسیها، دیده شد که افراد دارای شغلهای کمتحرک و پشت میزی، نسبت به سایرین از سلامت مغزی بهتری برخوردار بودند و شانس بروز مشکلات مغزی در سالهای آینده آنها هم پایینتر بود.
مقایسه شغل های پشت میزی و سایر مشاغل
در مقاله منتشر شده، دانشمندان کمبریج اظهار کردند که معمولا افراد دارای شغلهای پرتحرک، مهارتها و استعدادهای کمتری نسبت به افراد پشتمیزنشین دارند. از طرف دیگر، چنین اشخاصی به صورت کلی در خارج از زندگی حرفهای تحرک چندانی ندارند، چرا که شغل آنها به اندازه کافی افراد را به تحرک وامیدارد. به طور دقیقتر، محققان نتیجهگیری کردهاند که افراد شاغل در پستهای پرتحرک، تقریبا ۳ برابر بیشتر از کسانی که شغل های پشت میزی دارند، در خطر بروز مشکلات مغزی و کاهش بازدهی مغز در دوران پیری هستند.
داوطلبان مورد نظر در دوران انجام تحقیقات در پستهای پشت میزی خود فعال بودند و دیده شد که این افراد از لحاظ تواناییهای ذهنی و قابلیتهای مغز برای برطرف کردن چالشهای گوناگون، جزو ۱۰ درصد اول هستند. محققان معتقدند که جنبه ذهنی شغلهای کمتحرک مورد نظر به صورت مداوم این افراد را به چالش کشیده و در نتیجه، آنها را از لحاظ ذهنی برای سالهای آینده آماده میکنند. این در حالی بوده که حرفههای پرتحرک به این اندازه و از جنبه ذهنی برای افراد چالشبرانگیز نیستند.
با این تفاسیر نمیتوان صرف تضمین سلامت مغز را کافی دانست؛ بررسیها در طول چندین دهه گذشته نشان دادهاند که انجام فعالیتهای گوناگون و ورزش کردن برای حفظ سلامتی حیاتی بوده و چنین فعالیتهایی میتوانند از بروز دیابت، چاقی، زوال عقل، مشکلات قلبی عروقی و همچنین سرطان جلوگیری کنند.
تحقیقات گوناگون ثابت کردهاند که انجام ۳۰ دقیقه ورزش با سختی متوسط در طول روز و یا ۱۵۰ دقیقه در طول هفته، میتواند تضمین مناسبی برای سلامت کلی فرد در طول عمرش باشد.