مسئول بسیج خواهران دانشگاه تبریز خبرداد؛ چادری شدن۶۰ دانشجو بعد از اردوی راهیان نور/نه تنها چادر بلکه یک مانتو مناسب آبرومند در بازار نمیتوان تهیه کرد
به گزارش اقتصادنیوز وی با اشاره به اینکه این برنامههای فرهنگی به صورت مداوم طی سال برگزار میشود، خاطرنشان کرد:در خوابگاههای دانشجویی خواهران هر هفته یک شب برنامه خاص فرهنگی اجرا میشود. در این برنامهها شامل مشاوره دانشجویی به صورت مداوم و مباحث عقلانی به صورت تخصصی هر هفته دوشنبهها برگزار میشود.
وی با بیان اینکه برگزاری مرتب و مداوم دورههای آموزشی و مباحث عقلانی موجب اعتمادسازی بین دانشجویان میشود، ادامه داد: ساختار برنامههای فرهنگی به گونهای نیست که بتوان در یک روز به اهداف مورد نظر رسید، بلکه هر چقدر این برنامهها و مباحث به طور جدی و با استفاده از ظرفیت استادان و مشاوران متخصص صورت گیرد، باعث اعتمادسازی در بین دانشجویان میشود.
وی با اشاره به نتیجه کلاسها و مباحث عقلانی و تفکری دورههای برگزار شده، افزود: بعد از اینکه مباحث نظری و استدلالی و اعتمادسازی صورت گرفت، دانشجویان به اردوی راهیاننور اعزام میشوند، اردوی راهیان نور و انس گرفتن با شهیدان تاثیر بسیاری زیادی روی دانشجویان دارد. بسیار اتفاق افتاده است که تعدادی از دانشجویان بعد از بازگشت از اردوی راهیان نور حال و هوای خاصی دارند و نسبت به پوشش خود نیز مقیدتر شده و حتی سال گذشته۴۰ تا۵۰ نفر از دانشجویان دختر پوشش چادر را برای خود انتخاب کردهاند که توسط حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم، نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز تقدیر شدند.
مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به استقبال دانشجویان از برنامه سخنرانی افراد تازه مسلمان شده اظهار داشت: یکی از برنامههای مهم و تاثیرگذار فرهنگی دانشگاه تبریز دعوت از مهمانانی است که تازه به دین مبین اسلام مشرف شدهاند.
وی ادامه داد: سال گذشته یک مهمان از کشور برزیل داشتیم که تازه مسلمان شده بود و به شدت با استقبال دانشجویان مواجه شد همچنین از خانم مرضیه هاشمی نیز برای سخنرانی در دانشگاه تبریز دعوت شده بود که این برنامه نیز مورد توجه دانشجویان قرار گرفت.
کاظمی، معرفی الگوهای اسلامی برای ترویج سبک زندگی اسلامی را یکی دیگر از برنامههای فرهنگی دانشگاه تبریز ذکر کرد و افزود: اجرای برنامه " طریق سعادت" در جهت ترویج سبک زندگی دینی و اسلامی تلاش میکند دانشجویان را با این موضوع آشنا کند.
وی ادامه داد: برنامه" طریق سعادت" در تالار وحدت دانشگاه تبریز و با حضور دو هزار نفری دانشجویان برگزار میشود و این نشانگر علاقه و استقبال دانشجویان از این نوع مباحث است همچنین نشریه" راه بانو" با پرداختن به موضوعات زنان و خانواده،معرفی الگوهای الگوهای برتر و ...نیز در بین دانشجویان طرفداران و علاقمندان خاص خود را دارد.
نه تنها چادر بلکه یک مانتو مناسب آبرومند در بازار نمیتوان تهیه کرد
کاظمی، در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به نامناسب بودن پوشش در بین بانوان به عنوان یک معضل فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: متاسفانه شرایط به گونهای است که نه تنها چادر بلکه یک مانتو مناسب آبرومند در بازار نمیتوان تهیه کرد.مانتوها به شدت تنگ شده یا غیرمتعارف هستند، مانتوهای بدون دگمه به اصطلاح مانتو جلوباز، بازار را تسخیر کرده و خانوادهها برای تهیه مانتو مناسب ساعتها در بازار میگردند و دست آخر هم مانتو آبرومند پیدا نمیکنند.
وی گفت: در حالی که ایران بزرگترین مصرفکننده چادر است ولی کارخانهای که بتواند در داخل کشور چادر تولید کند، وجود ندارد. بسیاری از خانوادهها از افزایش قیمت چادر به شدت ناراحت و ناراضی هستند اما در عوض مانتوهایی که هیچ تناسبی با فرهنگ و سبک زندگی ما ندارند، به وفور و با قیمت خیلی کمتر و نازل در بازار جولان داده و به فروش میرسند و همه این موارد ناشی از سهلانگاری و ولنگاری فرهنگی است و مسوولانی که به این موضوع بیتوجه هستند.
چادری شدن 60 دانشجوی دانشگاه تبریز
مسوول بسیج دانشجویی خواهران دانشگاه تبریز در پاسخ به این سوال که کدام یک از برنامه های اجرا شده به تغییر رفتار دانشجویان در مورد حجاب و پوشش منجر می شود گفت: تغییر رفتار دانشجویان در مورد پوشش و حجاب با توجه به سلیقه مخاطبان فرق می کند.نمی توان گفت با حضور در یک برنامه دیدگاه دانشجویان نسبت به حجاب تغییر می کند. در بحث سیر حجاب وقتی مبانی تبیین می شود بعد پرسش و پاسخ دانشجویی در حلقه ترنم باران و کرسی های آزاد اندیشی مطرح شده و سپس صحبت های بانوان تازه مسلمان شده درباره حجاب و سختی هایی که آنها برای حجاب متحمل می شوند بازگو شده و سپس دانشجویان به اردوی راهیان نور اعزام می شوند می بینیم تغییرات رفتاری بسیار چشمگیری به وجود آمده و حتی در سال های اخیر بیش از ۶۰ نفر از دانشجویان حجاب و پوشش چادر را برای خود انتخاب کرده اند. در واقع اردوی راهیان نور نقطه طلایی است، فضای معنوی مناطق عملیاتی و عهدی که با شهدا بسته می شود باعث می گردد که دانشجویان با مبانی حقیقی و فضای معنوی این مناطق در تصمیم خود برای انتخاب حجاب برتر ثابت قدم شوند.
عظیم پور ادامه داد: ما انتظار نداریم تغییر نگرش ها به یک باره و با یک برنامه صورت بگیرد بلکه سلسله مراتب برنامه های برگزار شده در این زمینه بسیار مهم است. جالب است اشاره کنم وقتی دانشجویان به روش اصولی و منطقی حجاب و پوشش چادر را انتخاب می کنند بیشتر از گذشته به ارزش وجود خود پی برده و تغییر نگرش خود در مورد پوشش را به دوستان خود منتقل می کنند.
وی با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از دانشجویانی که حجاب چادر را برای خود انتخاب کرده بودند اظهارداشت: در اردیبهشت ماه سال ۹۸با برگزاری همایش" طریق سعادت" و بزرگداشت حضرت معصومه با حضور حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز از این دانشجویان تقدیر شد.