ادعای نیویورکتایمز درباره حادثه نطنز؛ «استراتژی آمریکایی-اسرائیلی» در حال شکلگیریاست
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛ روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی اختصاصی به نقل از مقامهای ناشناس آمریکایی نوشته به نظر میرسد انفجارهای اخیر در مناطق نظامی و هستهای ایران "کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا" بوده است و این که خسارت وارد شده به تاسیسات هستهای نطنز میتواند برنامه هستهای ایران را تا دو سال به عقب براند.
به گزارش «انتخاب»، در این گزارش اختصاصی که نیویورک تایمز روز جمعه، دهم ژوییه، آن را منتشر کرده آمده: "دو مقام اطلاعاتی که از ارزیابیهای جدید آمریکا و اسرائیل از تصاویر مربوط به تاسیسات خسارت دیده نطنز مطلع هستند میگویند ممکن است دو سالی طول بکشد تا ایران بتواند برنامه هستهای خود را به مرحله قبل از این انفجارها بازگرداند".
در گزارش نیویورک تایمز که محصول همکاری دیوید سنگر، رونن برگمن و اریک اشمیت است، با توجه به انفجارهای چند هفته اخیر ادعا شده: "مقامهایی که انفجار نطنز را دنبال کردهاند آن را به لحاظ پیچیدگی همسان حمله سایبری استاکسنت خواندهاند که طراحی آن حدود یک سال طول کشید و حدود ۱۰ سال پیش با ورود به کامپیوترهای برنامه هستهای ایران به آنها آسیب جدی وارد کرد. در جریان انفجار هفته گذشته، تئوری اصلی این است که یک وسیله انفجاری در تاسیسات به شدت محافظت شده (نظنز) احتمالا در نزدیکی یک خط لوله گاز کار گذاشته شده است. اما برخی از کارشناسان دیگر این فرضیه را طرح کردهاند که این میتوانسته نتیجه یک حمله سایبری باشد که تاسیسات گازی آنجا را دستکاری و موجب انفجار شده است".
نیویورک تایمز نوشته که چند مقام مصاحبهکننده با این روزنامه گفتهاند که از نظر آنها "یک استراتژی آمریکایی-اسرائیلی در حال شکلگیری است"، چیزی شبیه یک سری حملات زیرزمینی که هدفش فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و معیوب کردن تاسیسات هستهای ایران است.
بامداد پنجشنبه، دوازدهم تیر، به وقت ایران یکی از ساختمان های مرکز مونتاژ سانتریفوژهای ایران در نطنز در ۲۵۰ کیلومتری جنوب تهران دچار انفجار شد.
شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرده علت انفجار به طور دقیق مشخص شده اما به دلایل امنیتی جزئیات آن بعدا اعلام خواهد شد.
ایران به طور رسمی هیچ گروه یا کشوری را مسئول این انفجار اعلام نکرده است اما خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از مقامات ایرانی که نامی از آنها برده نشده، اسرائیل را دخیل خواند.