اعتیاد به تلفن همراه عملکرد مغز را کاهش میدهد؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از انتخاب، یک مطالعه جدید که اخیرا توسط بخش روانپزشکی عمومی دانشگاه هایدلبرگ منتشر شده است، بینش جدیدی در مورد مکانیسمهای مغز درهنگام استفاده از تلفنهای هوشمند ارائه میدهد. این تحقیق که در مجله Addictive Behaviors منتشر شده است، شواهدی از فعالیت عصبی تغییر یافته در پاسخ به تلفن همراه را ارائه میدهد که یک یافته انقلابی و جدید است.
رابرت کریستین گرگ، نویسنده مسئول این مطالعه میگوید که این نتایج را پس از مشاهده افرادی که بیشتر از زمان خانوادگی، وقت خود را با تلفن هوشمندشان میگذرانند به دست آمده است. وی گفت: «در سالهای گذشته نگرانیهای گستردهای در ادبیات علمی در مورد اثرات منفی بالقوه فناوری بر سلامت جسمی و روانی استفاده بیش از حد از تلفنهای هوشمند ابراز شده است. از این رفتار غالباً به عنوان "اعتیاد به تلفنهای هوشمند" یاد میشود. تحقیقات اخیر شباهتهای رفتاری بین استفاده بیش از حد از تلفنهای هوشمند و سایر اختلالات اعتیاد آور، مانند اختلال بازی اینترنتی را برجسته کرده است.» " گرگ، معاون مدیر بخش روانپزشکی عمومی دانشگاه هایدلبرگ در آلمان است.
در این پژوهش از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای بررسی فعالیتهای مغز در افراد مبتلا به اعتیاد به تلفنهای هوشمند استفاده شده است. همانطور که توسط مقیاسهای روان سنجی معتبر تعریف شده است، بررسی واکنش پذیری، سرنخ یکی از مهمترین الگوهای درمانی در تحقیقات اعتیاد طی دهههای اخیر بوده است.
در این تحقیق، محققان فعالیت مغزی ۲۱ نفر را که معیارهای اعتیاد به تلفنهای هوشمند را نشان میدادند مورد بررسی گستردهای قرار دادند. افرادی که معیارهای اعتیاد به تلفنهای هوشمند را دارند، گزارش دادند که مرتباً گوشی هوشمند خود را بررسی میکنند و در غیاب گوشی هوشمند خود احساس بی تاب و دلزدگی میکنند. محققان تغییراتی را در فعالیت عصبی در چندین ناحیه مغزی از جمله قشر سینگولات قدامی، گوروس فرونتال تحتانی و قشر جلوی مغز داخلی افراد معتاد به تلفن هوشمند مشاهده کردند.
گرگ در این خصوص گفت: «افراد معتاد به گوشیهای هوشمند الگوی افزایش و کاهش فعالیت در مناطق خاص مغز را در بخشهایی از مغز که کنترل یا کنترل شناختی را بر عهده دارند نشان میدهند»