فعالیتهای عمرانی در پایتخت تعطیل است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اسکان نیوز، با وجود آن که مدیران شهری معتقد بودند شیوع کرونا کارگاه های عمرانی شهر را تعطیل نکرده و فعالیتها ادامه دارد اما گزارش خزانه دار شورای شهر تهران از درآمد و هزینه های شهرداری در سه ماهه نخست نشان داد کاهش شدید درآمدهای شهر در اثر شیوع کرونا تاثیر قابل توجهی بر این فعالیت ها گذاشته است.
به اعتقاد حسن رسولی اگر مصوبات اخیر شورا نبود، امکان تخفیف 25 درصد جایزه خوش حسابی به مودیان عوارض شهری تا پایان خرداد ماه سال جاری، و تمدید مبنای محاسبه مورد عمل سال 98 برای سه ماهه اول امسال عملیاتی نمی شد شهرداری همین میزان درآمد را هم نداشت.
شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی سه ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف 76هزار و 436 میلیارد ریال اقدام کند. طی این دوره سه ماهه مبلغ 41هزار و 689 میلیارد ریال معادل 54 درصد درآمد کسب شده است. بنابراین طی این سه ماهه کسری عملکرد 34هزار و747 میلیارد ریال معادل 46 درصد نسبت به بودجه مصوب وجود دارد.
از کل درآمد سه ماهه (41 هزار و689) مبلغ 12هزار و635 میلیارد ریال معادل 30درصد آن درآمد پایدار و 70 درصد آن درآمد ناپایدار است.
مجید فراهانی،عضو شورای شهر تهران درخصوص تاثیر کاهش درآمدها بر پروژه های عمرانی می گوید : چند سال است که در سند بودجه تصویب می کنیم که 20 درصد بودجه شهرداری غیرنقد و 80 درصد آن نقد است و غالب پروژه های شهرداری نیز با همین بودجه غیرنقد و از محل تهاترها جلو می رود.
او ادامه می دهد : الان پروژه های شهرداری تعطیل شده است. از مجموع 3هزار و 800میلیارد تومانی که باید برای پروژه ها هزینه می شد، مجموعا در سه ماهه نخست یال جاری تنها 613 ملیارد تومان که معادل 16درصد است هزینه شده است.
صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران هم در خصوص کاهش درآمدهای شهر تهران و تحقق 54 درصدی درآمدها در 3 ماهه نخست به اسکان نیوز می گوید: زمانی که با کاهش درآمدها مواجه میشویم، اولویت با حقوق و دستمزد است. در حال حاضر منابع شهرداری تهران به شدت پایین آمده که ناشی از مشکلات اقتصادی کشور است. رکود اقتصادی باعث رکود ساختوساز نیز شده است.
او ادامه می دهد: تأکید ما همچنان بر عدم شهرفروشی، عدم فروش تراکم غیرمجاز و توجه به حفظ باغات است امیدوارم وضعیت اقتصادی کشور بهتر شود تا سرمایهگذاران علاقهمند به حضور دوباره در عرصههای اقتصادی شوند و شهرداری نیز بتواند منابع لازم را برای اداره و توسعه پروژههای شهری به دست بیاورد.
به گفته او تصویب بسته محرک اقتصادی برای افزایش درآمدهای شهر مؤثر بود و تشویق و کمکی بود تا کسانی که درخواست پروانه ساختوساز دارند یا پروندههای بلاتکلیف، در این خصوص تصمیمگیری کنند. این نکته را نباید فراموش کنیم که رکود اقتصادی فعلی تنها در شهرداری نیست و همه کشور درگیر آن هستند؛ امیدواریم از این گذر به خوبی عبور کنیم.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران هم با بیان اینکه روند پروژههای عمرانی به دلیل کرونا کند شده بود، به اسکان می گوید: این کندی بیشتر به دلیل اثراتی بود که کرونا بر شهر گذاشته بود البته مسائل مالی نیز در این رابطه دخیل بود. در جلسات هماندیشی موضوع پروژههای عمرانی و زمانبندی اتمام آن در حال بررسی است و تا پایان سال تکلیف پروژههای اولویتدار روشن خواهد شد.
عقبماندگی در تأمین منابع و محدودیتهای ناشی از شیوع بیماری کرونا در این پروژهها مورد بررسی قرار گرفته و قولهایی در خصوص اتمام پروژههای اولویتدار تا پایان سال دادهایم.
حسن رسولی خزانهدار شورای شهر تهران هم درباره کمبود درآمدها در پروژههای عمرانی به اسکان نیوز توضیح می دهد: کمبود 46 درصدی درآمدهای شهرداری در انتخاب تخصیص منابع تأثیر خود را میگذارد و توجه به بخش هزینههای جاری یعنی حقوق و دستمزد نسبت به بخش عمرانی را شاهد خواهیم بود و در اختصاص بودجه به بخش عمرانی عادلانه عمل نمیکنیم یعنی اگر قرار است این تخصیص 50-50 باشد، 90 درصد به هزینههای جاری و 10 درصد به هزینههای پروژههای عمرانی اختصاص پیدا میکند و این یعنی فعالیتهای عمرانی تعطیل شود.