روابط اقتصادی ایران و عراق بهبود می یابد

کدخبر: ۳۵۱۰۴۶
اقتصادنیوز: معاون اول رییس‌جمهوری به هدف‌گذاری دو کشور ایران و عراق برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری به میزان ۲۰ میلیارد دلار در سال اشاره کرد و گفت: برای تحقق این هدف‌گذاری، آمادگی تنظیم سند جامع همکاری اقتصادی و تجاری دو کشور در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق وجود دارد.
روابط اقتصادی ایران و عراق بهبود می یابد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت: اسحاق جهانگیری عصر امروز(سه شنبه) در مذاکرات مشترک هیات های عالیرتبه ایران و عراق، انتخاب دولت جدید عراق که در سایه تعامل و گفت و گوی سازنده جریان های مختلف سیاسی عراق به خصوص بیت شیعی شکل گرفت را تبریک گفت.

معاون اول رییس جمهوری اظهارامیدواری کرد که اولویت ها و برنامه های نخست وزیر عراق به منظور بهبود و ارتقاء سطح زندگی مردم این کشور و مبارزه با فساد با موفقیت اجرایی شود.

جهانگیری به جایگاه مهم مرجعیت در دو کشور  اشاره کرد و ادامه داد که نجف و قم به عنوان پایگاه مرجعیت نقش تعیین کننده ای در ثبات دو کشور دارند.

معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ثبات و امنیت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران مهم بوده است،‌توضیح داد که به همین دلیل ایران توجه ویژه ای به تحولات عراق داشته است.

جهانگیری با تاکید بر اینکه ایران از بازیابی نقش عراق در منطقه استقبال می کند، تصریح کرد: تهران از تقویت نقش منطقه ای و افزایش مناسبات عراق با کشورها حمایت می کند.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد:اکنون کشورهای منطقه درگیر مشکلات عدیده ای هستند که بیشتر آنها ناشی از دخالت های کشورهای خارج از منطقه است. کاهش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا نیز طی ماه های اخیر به مشکلات اضافه کرده است که باید با کمک یکدیگر بر این مشکلات فائق آییم.

جهانگیری همچنین با اشاره به ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، تصریح کرد: انتظار داریم موضوع ترور سردار سلیمانی که به عنوان مهمان دولت عراق در این کشور حضور داشت، به صورت جدی پیگیری شود.

معاون اول رییس جمهوری  همچنین به تعداد بالای سفر مقام های عالیرتبه دو کشور طی سال های گذشته اشاره کرد و افزود: سفر دکتر روحانی در سال ۱۳۹۷ و سفرهای اینجانب به عراق توافقات سازنده ای برای توسعه همکاری های همه جانبه ایجاد کرد اما متأسفانه برخی از این توافقات بر روی کاغذ باقی مانده است.

جهانگیری با بیان اینکه اجرایی شدن این توافقات می تواند نقش موثری در تحکیم روابط و رفاه دو ملت ایفا کند، یادآورشدکه لازم است با پیگیری مقام ها و همت وزرای دو کشور این توافقات هر چه زودتر اجرایی شود.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه ایران و عراق از زمینه های متعدد برای توسعه همکاری ها برخوردار هستند، افزود: خوشبختانه همکاری های تهران و بغداد در بخش های مختلف از جمله نفت، گاز و برق از رشد قابل قبولی برخوردار بوده و تا حد زیادی اجرایی شده اما همچنان زمینه های متعدد دیگری نیز برای توسعه مناسبات اقتصادی فیمابین وجود دارد.

جهانگیری با بیان اینکه پیش نیاز توسعه روابط اقتصادی، داشتن روابط بانکی و مالی است، خواستار سرعت بخشیدن به روند اجرا شدن توافقات فیمابین در حوزه روابط بانکی و مالی شد.

معاون اول رییس جمهوری با تأکید بر اینکه ایران مصمم است حتی در شرایط سخت تابستان برق و گاز مورد نیاز عراق را تأمین و به تعهدات خود در قبال دولت و ملت این کشور پایبند باشد، افزود: انتظار داریم منابع مالی حاصل از ارائه این خدمات پرداخت شود.

جهانگیری به مسدود شدن مرزهای تجاری دو کشور در مقطع شیوع کرونا  اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امروز این مرزها باز است و لازم است پروتکل های بهداشتی به صورت دقیق از سوی دو کشور اجرایی شود تا تجار ایرانی و عراقی بتوانند در شرایط امن و با خیال آسوده فعالیت داشته باشند.

معاون اول رییس جمهوری همچنین بر لزوم دو طرفه شدن حمل و نقل کالا و مسافر برای کاهش هزینه ها و نیز ضرورت تعیین تعرفه های گمرکی برای کالاهای ایرانی، مشابه سایر کشورها تأکید کرد.

جهانگیری با یادآوری اینکه شرکت های خصوصی ایرانی در بازسازی زیرساخت های عراق و ارائه خدمات فنی و مهندسی حضور فعال دارند، تصریح کرد: انتظار داریم به مشکلات پیمانکاران و شرکت های ایرانی در عراق توجه و دستورات لازم برای تسریع در پرداخت مطالبات آنها صادر شود.

معاون اول رییس جمهوری رایگان شدن روادید بین دو کشور را گامی مهم در روان سازی گردشگری ارزیابی کرد و با یادآوری اینکه سالانه میلیون ها زائر بین دو کشور تردد دارند، گفت: یکی از اقدامات موثر در حوزه فرهنگی و اقتصادی تسهیل شرایط برای رفت و آمد مردم دو کشور است و انتظار داریم که این موضوع به عنوان یک رویکرد بلندمدت دنبال شود.

جهانگیری بر لزوم آمادگی فعال شدن کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و نیز کمیسیون مشترک عالی ایران و عراق که در سطح نخست وزیر عراق و معاون اول رییس جمهوری ایران برگزار می شود، تأکید کرد و افزود: فعال شدن این کمیسیون ها می تواند نقش موثری در حل مسایل و موانع پیش رو ایفا کند.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: ایران همانگونه که در مبارزه با داعش در کنار عراق بود در شرایط سخت پیش رو نیز در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود.

نخست وزیر عراق نیز در این نشست با تأکید بر اینکه ملت عراق علاقمند است روابط گسترده ای با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور اشاره و تصریح کرد: تاریخ و ارزش های مشترک موجب شده است که ایران و عراق از منافع مشترک برخوردار باشند و این مولفه ها به ما گوشزد می کند که شراکت اقتصادی بزرگی باید بین دو کشور ایجاد شود.

مصطفی الکاظمی یادآورشد: دولت جدید عراق در شرایطی روی کار آمد که اوضاع سخت اقتصادی و اجتماعی و نیز همه گیری بیماری کرونا در این کشور حاکم بود اما موفق شدیم با توافق همه طرف های شیعه، سنی و کرد و نیز حمایت منطقه ای و کشورهای همسایه کار خود را آغاز کنیم.

وی به مبارزات عراق با گروه های تکفیری و تروریستی نظیر داعش اشاره کردو گفت: جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که از عراق در این مبارزات حمایت کرد و تجربیات، امکانات و ظرفیت های خود را در اختیار عراق قرار داد و دولت و ملت عراق هرگز این موضع گیری های افتخارآمیز ایران را فراموش نخواهند کرد.

نخست وزیر عراق ادامه داد: به همین دلیل عراق در کنار جمهوری اسلامی ایران ایستاد و کمک کرد که بتواند از بحران و چالش های اقتصادی عبور کند.

وی با تأکید بر لزوم اجرایی شدن توافقات میان دو کشور، گفت: توقف فعالیت پایانه ها و گذرگاه های مرزی دو کشور به دلیل مسایل بهداشتی و سلامت بوده که باید تلاش کنیم با اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم تعامل بهتری در این زمینه ایجاد شود.

الکاظمی با بیان اینکه عراق با شرایط سخت و دشوار اقتصادی روبرو است از آمادگی این کشور برای فعال شدن کمیسیون مشترک و کمیسیون عالی دو کشور خبر داد و گفت: امیدوارم با کمک یکدیگر بتوانیم همه مشکلات را پشت سر بگذاریم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید