توضیحات روابط عمومی مرقد بنیانگذارجمهوری‌اسلامی درباره مافیای قبر

کدخبر: ۳۵۲۷۶۵
اقتصادنیوز: روابط عمومی حرم امام خمینی(ره) در خصوص بخشی از مصاحبه مدیر آستان ابن‌بابویه شهرری با عنوان «پرده‌برداری از مافیای فروش قبر در تهران» توضیحاتی را منتشر کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازجماران؛ پیرو انتشار مصاحبه با سیدعلی علامه، مدیر آستان ابن‌بابویه شهرری، با‌ عنوان «پرده‌برداری از مافیای فروش قبر در تهران»، روابط عمومی حرم حضرت امام خمینی(ره) در خصوص بخشی از این مصاحبه که «این فرد خود را مسئول دفن اموات در ابن‌بابویه، امامزاده عبدالله، شاه عبدالعظیم(ع) و حرم امام خمینی(ره) معرفی کرده بود و نه تنها کنترل دفن اموات در کل پایتخت را در اختیار داشت، بلکه هماهنگی‌هایی در خارج از این مکان‌ها را نیز انجام می‌داد» توضیحات و تکذیبیه‌ای را صادر کرد که به شرح زیر است:

 
 

«بسمه تعالی

با توجه به انتشار خبری در برخی رسانه‌ها از قول مدیر آستان شیخ صدوق مبنی بر اینکه فردی مافیای قبر را در اختیار دارد و با عنایت به این که در خبر یاد شده، در کنار قبور موجود در امامزادگان مختلف، از حرم امام خمینی(ره) یاد شده بود؛ لازم است به اطلاع عموم برسانیم که در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) و صحن‌های پیرامون حرم، تاکنون صرفاً تنی چند از بزرگان نظام و انقلاب، منسوبین به حضرت امام و شهیدان عزیز جمعاً حدود ۱۵ نفر، به خاک سپرده شده‌اند که بابت آن وجهی دریافت نشده است و اصلاً در حرم مطهر بنای واگذاری قبر وجود ندارد؛ لذا این ادعا درباره حرم امام فاقد موضوعیت بوده و قویاً تکذیب می‌شود.

روابط عمومی حرم مطهر امام خمینی(ره)»

شاکیان «سلطان قبر» به دادسرا مراجعه کنند

بعد از انتشار این خبر غلامرضا نوفرستی، دادستان شهرستان ری در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها، در رابطه با ماجرای فرد معروف به «سلطان قبر» و اخراج وی از اداره اوقاف شهرستان ری اظهار کرد: پس از انعکاس خبر سلطان «فروش قبر» در رسانه‌ها، از ادارات مربوطه اقدام به استعلام کردیم، اما به دلیل نبود شاکی در این مورد، تاکنون پرونده قضایی برای این موضوع تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه شاکیان باید به دادگستری مراجعه کنند تا پرونده قضایی تشکیل شود، افزود: با توجه به اظهارات رئیس اداره اوقاف شهرستان ری در خصوص اخراج فرد خاطی، باید مدت فعالیت این شخص، میزان مبالغ دریافتی و تمام جزئیات مشخص شود. استعلامات لازم در خصوص شناسایی هویت، فعالیت و سمت این شخص از ادارات مربوطه انجام شده، اما بخش مهم این پرونده مربوط به شکایت شاکیان است که میزان مبالغ پرداختی را اعلام کنند تا تحقیقات به صورت جدی و با دقت انجام شود.

نوفرستی تصریح کرد: هویت شخص هنوز مشخص نشده، اما طبق تحقیقات فعلی، نام خانوادگی این فرد «امیری» است؛ ضمن آنکه باید توجه داشت که این گونه افراد با نام‌های گوناگون اقدام به چنین فعالیت‌هایی می‌کنند، لذا همکاری مردم در این موضوع بسیار قابل اهمیت خواهد بود؛ لذا از مردم درخواست می‌کنیم که اگر در خصوص فرد خاطی که تحت این عناوین برای فروش قبر در مکان‌های اعلام شده اقدام به دریافت مبالغی را داشته به دادستانی ری اعلام کنند.

همچنین حجت‌الاسلام صادقی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری، نیز در مصاحبه‌ای دیگر از اخراج فرد واسطه‌گر فروش قبور از آستان شیخ صدوق(ره) خبر داده و گفته بود: شخصی در شهرری کلا امورات دفن را پیگیری می‌کرده است و ارتباطی به اداره اوقاف ندارد. این شخص نه تنها در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و قبرستان‌های اطراف بلکه در قم هم امورات مختلف کفن و دفن را انجام می‌داده و از صفر تا صد امورات دفن را عهده‌دار شده و درصد خودش را از ولی میت می‌گرفته است.

حجت‌الاسلام صادقی گفت: ما این فرد واسطه را حذف کردیم و قرار شد اوقاف به طور مستقیم با خانواده میت ارتباط داشته باشد. اکنون دو - سه خانواده شاکی شده‌اند که ما فلان مبلغ را به این آقا پرداخت کرده‌ایم، اما شما می‌گویید فلان مبلغ به حساب اوقاف آمده است که ما گفتیم اطلاعی نداریم و مربوط به سال‌های گذشته است. اکنون خانواده‌هایی که مبالغ مازاد پرداخت کرده‌اند از این فرد شکایت کرده‌اند و کار در مراحل حقوقی پیش می‌رود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید