روحانی: 10 استان از وضعیت قرمز و پیک کرونا عبور کردند /پایش افراد مبتلا به کرونا از طریق موبایل امکان پذیر است/اجتماعات در کل کشور ممنوع است

کدخبر: ۳۵۳۱۶۲
رئیس جمهور گفت: حدود ۱۰ استان که در هفته های قبل در شرایط سختی بودند، امروز از پیک بیماری عبور کردند و مسیر کمتر دشواری پیش روی آنهاست.
روحانی: 10 استان از وضعیت قرمز و پیک کرونا عبور کردند /پایش افراد مبتلا به کرونا از طریق موبایل امکان پذیر است/اجتماعات در کل کشور ممنوع است

به گزارش اقتصاد نیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: از همه مردمی که با ستاد کرونا و مسیر سلامت جامعه همکاری می‌کنند، تشکر می‌کنم . امروز در ستاد ملی کرونا گزارش آمار و ارقام استانها امیداور کننده بود. حدود ۱۰ استان که در هفته های قبل در شرایط سختی بودند، امروز از پیک بیماری عبور کردند و مسیر کمتر دشواری پیش روی آنهاست.

اهم اظهارات رئیس جمهور را به نقل از ایرنا و مهر بخوانید؛

*امروز هر استانی که یک دور وارد پیک بیماری شده و شرایطش عادی شده است، ما تا الان شاهد پیک دوم در این استانها نبودیم. اگر مردم به همین صورت مراعت کنند حتما خبرهای خوشی را در هفته های آینده شاهد خواهیم بود. ادارات، بانک ها، مراکز عمومی به خوبی پروتکل ها را مراعات می‌کنند. باید با کسانی از مقررات تخلف می‌کنند، برخورد شود.

*تمام مقرراتی که از روز اول تا الان توسط وزارت بهداشت اعلام شده، همچنان به قوت خود باقی است تا روزی که همین وزارت بهداشت به مردم بگوید واکسن این بیماری در دسترس است. بنابراین اقدامات سختگیرانه خود را در این شرایط باید ادامه دهیم.

* مقرراتی که برای ماه محرم می‌گذاریم باید مسوولان مساجد و تکایا مسوولیت بپذیرند و کسی که مسوول می شود، باید آن را بپذیرد اگر فردی خدای نکرده دقت نکرد، باید با او برخورد شود و قرار شد وزارت کشور و وزارت بهداشت نحوه برخورد با متخلفان را تدوین کنند.

راهبرد مقابله با کرونا تغییر نکرده است

* راهبرد ما در مقابل با کرونا تغییر نکرده است،  اولین قدم آگاهی، آموزش و توضیح دادن به مردم است. مردم باید نسبت به این ویروس، خطرات، نحوه شیوع و علائم آن، آموزش داده شوند. هنوز با همه کارهایی که در رسانه‌های عمومی و  صداوسیما شده، کم است و باید به مردم توضیح داده شود.  

*مردم باید مسائل بهداشتی را مقدم بر همه چیز الزامی بدانند، ما در شرایطی هستیم که ماسک الزامی شده است. همه باید رعایت کنند و وارد هر جایی که می‌شوند، وارد وسائل حمل و نقل، اماکن اداری و... می‌شوند، باید ماسک بزنند.  

* اجتماعات همچنان ممنوع است،  در ستاد ملی این را فرای استان‌ها دانسته و گفته‌ایم در کل کشور اجتماعات چه عزا، چه عروسی، چه سیمنار و... ممنوع است. این استانی نیست، بلکه سراسری است و تاکید کردیم اگر شرایط عادی شود، ممکن است برخی اجتماعات آزاد شود.  

۸۰درصد پروتکل‌های بهداشتی در ادارات رعایت می‌شود

*{ با اشاره به ضرورت برخورد با متخلفان}: باید با متخلف برخورد شود. همانطور که گفته‌ایم پروتکل‌های بهداشتی در ۸۰ درصد ادارات رعایت می‌شوند. اگر فردی رعایت نکرد، باید تنبیه شود. اعلام کنیم ۱۰۰ نفر در کشور و ۱۰ نفر در استان از اداره اخراج شده، غیبت برای آنها زده شده و مسئول متخلف توبیخ شده است.  

* همانطور که پلمپ را اعلام می‌کنیم، بگویم فلان بانک، پاساژ و مسئول متخلف هستند. مردم باید بدانند این مجازات مورد تاکید نظام است. اگر کسی از خدمت محروم می‌شود، ادارات اعلام کنند ۲۰۰ نفر مراجعه کرده و ۱۰ نفر چون پروتکل‌ها را رعایت نکرده بودند، از خدمت محروم شوند. اگر پروتکلی هم لازم است، بگذاریم.

* بر ادامه تست و شناسایی مبتلایان تاکید می کنم و راه مقابله با این ویروس آن است که بدانیم چه کسانی حامل این ویروس هستند. وقتی افراد آلوده شناسایی شدند، آنها را باید از جامعه جدا کرد. مرحله دوم شناسایی این مسئله است که فرد آلوده با چه کسانی در ارتباط بوده است. کشورهایی که در این زمینه توفیق پیدا کردند که مسائل بهداشتی رعایت شده، افراد مبتلا را شناسایی و از جامعه جدا کرده و افراد در ارتباط را بررسی کردند. 

پایش افراد مبتلا به کرونا از طریق موبایل امکان پذیر است

*البته کشورهایی هستند که سیستم مونیتورینگ را دارند. ما این سیستم را نداریم اما از طریق موبایل قابل بررسی است که ببنیم افراد کجا بوده و رفته‌اند. اگر وزارت بهداشت این راه را مطلوب بداند، اجرای آن دشوار نیست. 

*سرعت انتشار در برخی جاها فوق‌العاده است و یک مرتبه تعداد مبتلایان زیاد می‌شود، بیشتر آنها کسانی هستند که در اجتماعات شرکت کرده‌اند. به استان‌ها اختیار دادیم تا ستادهای استانی دستورالعمل‌هایی را برای محدودیت‌های سختگیرانه برای یک هفته وضع کنند.

* وقتی می‌گوییم وضعیت یک جا قرمز، حالت هشدار و سفید است، به مسائل مختلفی بستگی دارد، این وضعیت‌ها به تعداد افراد مبتلا نیست بلکه به امکانات آن استان‌ها هم بستگی دارد. یک شهرستان بیمارستان، تعداد تخت کافی، آی‌سی‌یو، پزشک و پرستار و بیمارستان کافی را دارد. اگر در آنجا ۱۰۰ تخت داشته باشیم ۴۰ نفر هم مبتلا شوند، ۱۰ نفر مبتلا شوند، موضوعی نیست. همین ۱۰ نفر ممکن است در جایی دیگر شرایط را عوض کند یعنی ممکن است در جایی ۲۰ تخت باشد، و همین ۱۰ نفر نیمی از تخت‌ها را بگیرند. درصد مهم است. بالای ۶۰، ۷۰ درصد، وضعیت قرمز است. پس شرایط ما وابسته به شرایط استانی است.

* امروز یکی از تصمیم هایی مهم ما در ستاد ملی مبارزه با کرونا موضوع تعداد پرستار بود و اینکه افرادی به عنوان پرستاران جدید استخدام می‌شوند. پرستارانی که شرکتی و کارمعین بودند و در زمان کرونا در ماه‌های گذشته فعالیت می‌کردند،  این افراد صاحب امتیاز هستند.

* وزارت بهداشت، ‌ درمان و آموزش پزشکی می‌تواند این افراد را در اولویت استخدام قرار دهد، باید در بخش استخدام دست وزارت بهداشت و درمان تا حدی که ضرورت است، باز باشد.

دولت ۸ هزار تخت جدید بیمارستانی آماده می‌کند

* دولت آماده است ۸ هزار تخت بیمارستانی را آماده و در اختیار بیمارستان‌ها  قرار دهد، پیش از این هم وزیر بهداشت اعلام کردیم که امسال بیشترین تخت‌های بیمارستانی و حتی تخت‌های icu و تخت‌های ویژه  را ان‌شاءالله آماده می کنیم. زیرا  تقویت بخش درمان جزو  وظیفه ما است تا  فشار از روی بخش درمان کاهش پیدا کند و به آرامش نسبی برسیم.

ستاد ملی کرونا مرجع اصلی سلامت جامعه در شرایط فعلی است

*{ با تشکر از سخنان حکیمانه روز گذشته رهبر معظم انقلاب و با اشاره به نکته مهمی در بیانات ایشان}: ایشان در بیانات خود تاکید کردند که مرجع نهایی که متولی امر سلامت جامعه است، ‌ ستاد ملی مبارزه با کرونا است. این به این معنا است که آدرس را عوض نکرده و مسیر را اشتباه نرویم و از این خانه به آن خانه نگردیم بلکه فقط یک خانه است که مرجعیت دارد و آن ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

* مقرراتی که این ستاد وضع می کند برای همه لازم الاجرا است؛ حتی رهبر معظم انقلاب متواضعانه فرمودند که خود من هم به آنچه که ستاد می‌گوید عمل کرده و آن را اجرا می‌کنم و  این مسئله بسیار مهمی است.

*{ با اشاره به اهمیت ماه محرم برای همه مسلمان ایران و جهان}: ‌مگر می‌شود کسی مسلمان، ‌ شیعه و ایرانی باشد ولی محرم برای او مهم نباشد.  ملتی که در طول قرن‌ها با عشق به امام حسین(ع) روزهای بسیار سختی را پشت سر گذرانده و با روحیه قوی در برابر انواع فشارها ایستادگی کرده، ‌ مگر می‌تواند امام حسین(ع) را فراموش کند.

* محرم امسال را به رغم وجود کرونا محرمی است که بوی آن به مشام همه خواهد رسید و تصریح کرد: وقتی پرچم‌های سیاه، ‌ علائم و شعارهایی که در ماه محرم در خیابان‌ها نصب می‌شود، ‌بلافاصله می‌توان هلال ماه محرم را بویید، ‌ دید و احساس کرد.

* البته در ماه محرم به تعبیر آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر باید مالکیت خصوصی افراد رعایت شود و قرار نیست بدون اجازه پرچم یا علامتی بر روی دیوار یا خانه مردم نصب شود. بلکه طبق وظایف شرعی باید فضا، ‌ کوچه ها و خیابان‌ها را حسینی و سوگوارانه  کنیم.

*{ با اشاره به خاطره‌ای در زمان حضور در آفریقا}: در ایام محرم در آفریقا، ‌صبح اول محرم ظاهر بعضی از خیابان‌ها و کوچه‌ها در این کشور کاملا فرق کرده و بالای سر هر خانه یک پرچم سیاه  نصب می‌شد.

*{ با ذکر مثال دیگری از کشور هند}: کشور هندوستان بالغ بر ۲۵۰ میلیون جمعیت مسلمان دارد و حتی آنهایی هم مسلمان نیستند به احترام امام حسین(ع) در ایام محرم و روز تاسوعا و عاشورا سراسر هند سیاه پوش می‌شوند و فضا را با نصب پرچم و علامت حسینی با شکوه و سوگوارانه می کنند.

* به دلیل کرونا نحوه عزاداری ممکن است با سال‌های پیش متفاوت باشد، این تفاوت به این دلیل است که باید پروتکل‌ها بهداشتی را با ماسک و فاصله گذاری اجتماعی مراعات کنیم. همچنین نباید در یک مکان به خصوص فضای سر پوشیده تجمع صورت گرفته و تمام دستورالعملهایی که تا پایان هفته آینده مشخص و به همه دستگاه‌ها ابلاغ می شود، ‌ مراعات و اجرا کنیم.

* امسال فضای ماه محرم باید کاملا فضای حسینی، با شور و سوگوارانه بشود، اما ممکن است نحوه عزاداری با سال‌های پیش متفاوت باشد، زیرا باید پروتکل‌های بهداشتی را مراعات شود، همه از ماسک استفاده کنند، در یک مکان تجمع وجود نداشته باشد و اصول بهداشتی در اماکن سرپوشده بیشتر مراعات شود.

 پروتکل‌های بهداشتی ماه محرم تا پایان هفته آینده به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود

* همه دستورالعمل‌های بهداشتی لازم برای ماه محرم تا پایان هفته آینده مشخص و به همه دستگاه‌ها ابلاغ می شود؛ همه باید این پروتکل ها را مراعات و اجرا کنند؛ اگر چه همه مردم صاحبان عزای امام حسین هستند اما همه افرادی که متولی و صاحبان عزای امام حسین (ع) در مجالس و مساجد، همه متولیان امر در هیئات و حسیسنه‌ها امسال وظیفه جدیدی بر عهده دارند.

* متولیان برگزاری مراسم عزاداری که سال‌های گذشته وظیفه آماده‌سازی محافل را داشتند، از مداحان دعوت می‌کردند و میهمانان را احترام و پذیرایی می کردند، امسال وظیفه مهمتری بر دوش دارند آن هم مراعات برای تضمین سلامت همه عزاداران حسینی است. عده ای که به این مجالس وارد می‌شوند، عزاداری می‌کنند  و خارج می‌شوند، باید سلامت وارد شوند و سلامت هم بروند.

سلامت عزاداران به عنوان وظیفه بر دوش متولیان برگزاری مراسم است

* سلامت عزاداران حسینی به عنوان یک وظیفه بر دوش متولیان برگزاری مراسم است و همه جوامع مدنی دینی اعم از هیات‌ها، حسینیه‌ها و مساجد این مسئولیت را امسال را بر دوش دارند و همه با هم باید همکاری کنیم به گونه ای که بهانه به دست دشمن نیفتد که عزاداری در فلان شهر در خیابان و اجتماع بود مردم گرفتار بیماری شدند، نباید اجازه بدهیم چنین بهانه ای دست دشمنان دین بیفتد.

* عدل، آزادی و حیات و سلامتی مردم هدف و آرمان عاشورا است که باید زنده نگه داشته شود. قیام بزرگ عاشورا برای حیات جامعه بر پا شد، همان طور که عاشورا را زنده نگه می‌داریم، باید آرمان عاشورا را نیز زنده نگه داریم.

* باید امسال به نکات بهداشتی در ماه محرم توجه کنیم تا عزاداری‌های شکوه‌مندی داشته باشیم.

سخنان رهبر انقلاب برای نحوه سوگواری محرم فصل الخطاب بود

* نکته ای که رهبر معظم انقلاب روز گذشته فرمودند کلام آخر و فصل الخطاب بود و برای همه روشن کردند چگونه باید عمل کنند و ما باید چگونه در ماه محرم امسال عزاداری و سوگواری را انجام دهیم.

*{ با اشاره به  مذاکرات و مصوبات جلسه ستاد ملی کرونا}: در جلسه امروز تصمیمات خوبی درباره مستاجرانی که در تنگنا هستند، تصویب کردیم که در زمینه ودیعه مسکن به آنها کمک شود؛ همچنین در زمینه استخدام برای واحدهایی که در دوران کرونا فعال بودند، امتیازاتی در نظر گرفتیم.

* درباره چارچوب‌های اصولی شروع به کار مدارس در نیمه شهریورماه ۹۹ در جلسه امروز ستاد تصمیم گیری کردیم و بر همین مبنا قرار شد بقیه موارد را وزارتخانه‌های مربوطه تدوین کنند تا به تایید و تصویب نهایی در ستاد برسد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید