گاف خنده دار و عجیب صداوسیما
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه ایران، او در نامهای که روز گذشته متن آن را منتشر کرد با یادآوری ادامه رویکرد تخریبی صدا و سیما و برخی از رسانهها و خبرگزاریها درباره آیتالله هاشمی رفسنجانی تأکید کرده است که بسیاری از روایتهای مطرح شده واقعیت ندارند. از جمله شایعه بیان این جمله از سوی رئیس دولت سازندگی که مسئولان را دعوت به «مانور تجمل» کرده است.
محسن هاشمی در نامه خود به برنامه خاصی اشاره نکرده اما به نظر میرسد این نامه ناظر به پخش مستند «رؤیای آجری» باشد که این روزها از شبکه مستند سیما پخش میشود. مستندی که به واکاوی مشکل مسکن در ایران پرداخته و در همین راستا ریشه اصلی مشکلات را به سیاستهای نوسازی دولت سازندگی و آیتالله هاشمی رفسنجانی نسبت داده است. محسن هاشمی در نامه خود آورده است: «پیرو مذاکرات ومکاتبات قبلی در رابطه با جلوگیری از تخریب آیتالله هاشمی رفسنجانی در رسانه ملی، اخیراً شاهد پخش برنامههایی از سیمای جمهوری اسلامی بودیم که با جعل حقایق تاریخی، مدعی بودند که آیتالله هاشمی رفسنجانی از تریبون نماز جمعه مسئولان را دعوت به اشرافیگری و مانور تجمل کرده است.»
اعتراض هاشمی به جعل مواضع پدر
رئیس شورای شهر در این نامه تأکید کرده است که «خبرگزاری وابسته به یکی از نهادها نیز در گزارشی مدعی شد که آیتالله هاشمی رفسنجانی، در نمازجمعه ۱۸ آبان ۱۳۶۸، گفته است: این رفتارهای درویش مسلکانه وجهه جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است. زمان آن رسیده که مسئولین ما به «مانور تجمل» روی آورند.» به گفته محسن هاشمی این نقل قول «جعلی» است و در «بسیاری از تحلیلها و برنامههای صداوسیما و سایر رسانههای وابسته به حاکمیت مایه تخریب آیتالله هاشمی رفسنجانی گردیده است.» او با اشاره به خطبههای آیتالله هاشمی یادآوری کرده که روز مورد ادعای رسانهها پنجشنبه بوده و اساساً در آن خطبهای خوانده نشده. او همچنین نوشته که «در میان بیش از ۴۰۰ خطبهای که آیتالله هاشمی رفسنجانی طی سه دهه در نماز جمعه تهران اقامه کردند، تنها یکبار و آن هم در نماز ۹ آذر سال ۱۳۶۹ که واژه مانور تجمل را نه درباره دعوت مسئولان به اشرافیگری، بلکه در تفسیر آیه «خذوا زینتکم عند کل مسجد» که بر آراسته بودن مسلمانان در مساجد تأکید دارد، تصریح کرد: نمازهای جمعه اگر بخواهد منظره اسلامی داشته باشد، باید مردم که میآیند، بهترین لباسهایشان را و عالیترین حالت آرایشی در همان سطحی که در زندگیشان هست، داشته باشند. اصلاً باید مانور تجمل باشد نه تجمل فوق حساب، آن زیباییهایی که هست، خوب الان اینگونه نیست و قبول کنید که در بعضی مساجد که آدم میرود، وقتی که اجتماع هست بوی عرق پاها انسان را آزار میدهد.»
محسن هاشمی همچنین اشاره کرده است که در برنامهها با تقطیع سخنان مرحوم هاشمی رفسنجانی در مورد لوکسگرایی، او را به عنوان مدافع اشرافیگری معرفی میکنند. او بعد از ذکر نمونههایی در این خصوص پرسیده است: «چرا جریانات و رسانههایی در داخل نظام و با پول بیتالمال به جعل، تقطیع و تحریف سخنان و عملکرد آیتالله هاشمی میپردازند تا ذهنیت افکار عمومی را که در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد نسبت به نظام تخریب کنند؟» فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی در ادامه با یادآوری سوابق علی عسکری در دولت سازندگی تأکید کرده است: «خوشبختانه امروز درهای منزل ایشان (آیت الله هاشمی) که از سال ۱۳۶۰ تا روز پایانی عمر، در آن زندگی کردهاند با همه وسایل و لوازم خانه، با تبدیل شدن به موزه، بروی مردم گشوده شده است ، مناسب است که دوربینهای صداوسیما را به درون این خانه بفرستید تا با تصویربرداری از خانه و وسایل مشخص شود که آیا زندگی ایشان توأم با اشرافیگری بوده است یا مصداق ساده زیستی؟ و بسیار بهتر خواهد بود که دوربین صداوسیما به اندرونی بسیاری از مدعیان زهدفروشی و انقلابیگری نیز برود که عیار مردمی بودن مشخص شود.»
درخواستهای بدون اجابت
محسن هاشمی نامهاش را با طرح درخواستی از رئیس صدا و سیما به پایان رسانده است؛ «در پایان خواهشمند است در صورتی که در سازمان صدا و سیما، امکان ساخت برنامههای منصفانه، بیطرفانه و محققانه در مورد عملکرد آیتالله هاشمی رفسنجانی، وجود ندارد، امکان پاسخگویی به تخریبها و تهمتهای ناجوانمردانهای که با وجود گذشت ۴ سال از رحلت ایشان همچنان منتشر میگردد، برای ما فراهم آید.»