اظهارات عجیب وزیر بهداشت درباره رابطه کرونا و کنکور

کدخبر: ۳۵۳۵۷۷
اقتصادنیوز: وزیر بهداشت اظهار کرد:به تعویق انداختن کنکور به امید روزهای بهتر، کار درستی نیست و باید آن را برگزار کنیم؛ از سویی بلاتکلیفی، داوطلبان کنکور سراسری را دچار اضطراب می‌کند و طولانی شدن اضطراب، ضعف سیستم ایمنی بدن و گرفتار شدن به کرونا را در پی خواهد داشت.
اظهارات عجیب وزیر بهداشت درباره رابطه کرونا و کنکور

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، سعید نمکی در نشست ویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان برای بررسی برگزاری آزمون‌های سراسری برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه تمام نمایندگان مجلس در قبال مردم کشور، مسئول هستند اما باری که بر دوش بنده به‌عنوان سرباز کوچک نظام در عرصه سلامت، سنگینی می‌کند، قابل قیاس با هیچ مسئولیتی در این سرزمین نیست.

آمادگی نظارت بیشتر بر اجرای پروتکل‌ها در آزمون‌ها را داریم

نمکی تأکید کرد: یکی از نمایندگان گفت که آیا وزارت بهداشت برگزاری کنکور سراسری امسال را تضمین می‌کند؟ خیر. برای هیچ‌کدام از آزمون‌ها نمی‌توانیم تضمین کنیم که پروتکل‌ها، کاملاً رعایت شود اما می‌توانیم حداکثر نظارت را داشته باشیم. اگر مجلس و ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم برگزاری کنکور سراسری داشته باشند، آمادگی نظارت بیشتر بر اجرای پروتکل‌ها را داریم اما این بدان معنی نیست که کوچک‌ترین عارضه‌ای اتفاق نیفتد.

وی گفت: تمام فرزندان این سرزمین، فرزندان ما هستند. امسال فرزند بنده نیز یکی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد است و بنده هم پدر هستم و برای فرزندم، دلهره دارم. ضمن اینکه فرزند من از VIP استفاده نمی‌کند کما اینکه هنوز کسی ندیده پدرش از پاویون فرودگاه، سوار هواپیما شود.

وزیر بهداشت گفت: تقاضای ما این است که کنکور کارشناسی ارشد به دلیل نیاز نظام سلامت به رزیدنت و نیروهای بهداشتی و درمانی جوان حتماً برگزار شود و اگر رزیدنت پذیرش نشود، در بخش‌های آموزش عالی، تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، دچار مشکل می‌شویم و هیچ کجای دنیا بین دوره‌های آموزش عالی به‌ویژه در تحصیلات تکمیلی، گسست ایجاد نمی‌کنند چون آن‌ها سرمایه‌های ملی هستند که باید به بازار کار و تحقیقات بروند.

به تعویق انداختن کنکور به امید روزهای بهتر، کار درستی نیست

وی خاطرنشان کرد: باوجود احتمال سخت بودن شرایط فصل پاییز پس یا نباید کنکور سراسری را برگزار کنیم یا به تعویق انداختن آن به امید روزهای بهتر، کار درستی نیست و باید آن را برگزار کنیم؛ از سویی بلاتکلیفی، داوطلبان کنکور سراسری را دچار اضطراب می‌کند و طولانی شدن اضطراب، ضعف سیستم ایمنی بدن و گرفتار شدن به کرونا را در پی خواهد داشت و باید زودتر تصمیمی در مورد برگزاری کنکور سراسری بگیریم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در کنکور دکترا، پروتکل‌های بهداشتی با درصد قابل قبولی اجرا شد آن هم در شرایطی که داوطلبان از محیط‌های متعدد اجتماعی در جلسه آزمون شرکت می‌کنند و هرکدام از آن‌ها را با اسکورت یا از قرنطینه نمی‌آوریم. کنکور دکترا از نظر ما، تستی برای برگزارکنندگان و ناظران بهداشتی بود که آیا می‌توانیم کنکور کارشناسی ارشد را با رعایت پروتکل‌ها برگزار کنیم یا خیر؟ از دید بنده، با تمهیدات بیشتر و تقویت تعداد ناظران بهداشتی و مجریان، می‌توانیم کنکور کارشناسی ارشد را برگزار کنیم.

کنکور

می‌توانیم با تشدید تمهیدات، کنکور کارشناسی ارشد را برگزار کنیم

وی خاطرنشان کرد: باید به تعداد داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد، پک‌های بهداشتی پیش‌بینی کنیم. اگر حتی یک جوان دچار بیماری شود و در بخش ICU بستری شود، غیر از ناراحتی و رنجش برای خانواده و ما، باعث زحمت بیشتر کادر درمانی می‌شود. در مورد کنکور کارشناسی ارشد اگر دوستان تصور می‌کنند که تعویق آزمون برای فراهم شدن فضای بهتر در کشور از نظر بیماری به مصلحت است، خطا است و بنده چنین پیش‌بینی از آینده بیماری ندارم و هیچ عقل سلیمی این را نمی‌گوید اما می‌توانیم با تشدید تمهیدات، کنکور کارشناسی ارشد را برگزار کنیم.

وزیر بهداشت گفت: اگر در مورد کنکور سراسری، تمهیدات تازه‌ای نیندیشیم، نشان داده‌ایم که نمی‌توانیم آن را برگزار کنیم. حذف کنکور به مرداد و شهریور نمی‌رسد و سال‌ها است که طنابی به حلق آموزش کشور بسته‌ایم اما باید گره‌های این طناب را بازکنیم و با وفاق ملی، باید یکبار برای همیشه مشکل کنکور را حل کرد.

نمکی خاطرنشان کرد: باید برای برگزاری کنکور سراسری، از فضای باز و ورزشگاه‌ها استفاده، تلفن و اینترنت را در زمان برگزاری آزمون قطع و پک‌های بهداشتی برای داوطلبان به مقدار کافی پیش‌بینی کنیم اما نمی‌توانیم با تردید با جان فرزندان مردم بازی کنیم چون جان آن‌ها از سر راه نیامده و پدران و مادران، سال‌ها مراقبت کرده‌اند و هرکدام از این فرزندان در آینده می‌توانند یکی از دانشمندان گره‌گشای کشور باشند و این‌ها سرمایه‌های اجتماعی ایران هستند.

وی اضافه کرد: در مورد برگزاری کنکور سراسری، مردد هستم و هیچ‌گاه هم این‌قدر محکم نگفته‌ام به‌عنوان متولی سلامت کشور اگر در آخرین لحظات احساس کنم که سلامت داوطلبان به مخاطره می‌افتد، ایستادگی می‌کنم و تصمیمم را صریح اعلام می‌کنم.

چهار مرحله حیاتی در کنکور

وزیر بهداشت در پایان گفت: برای کنکور سراسری باید چهار مرحله حیاتی یعنی زمان قبل از ورود داوطلبان به حوزه‌های امتحانی، زمانی که خانواده‌ها پشت در حوزه‌ها حضور دارند، زمان برگزاری آزمون و زمان ترک داوطلبان را مدیریت کنیم؛ پیشنهاد بنده این است که سازوکار مدیریت برگزاری کنکور سراسری بازتعریف شود و جلسه کارشناسی مبسوط‌تری در این زمینه فردا برگزار شود چون هیچ‌کس راضی به لطمه وارد شدن به مردم نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید