آزادی نفتکش یمنی پس از ۱۱۸ روز توقیف توسط ائتلاف متجاوز سعودی

کدخبر: ۳۵۳۶۰۷
شرکت نفت یمن گفت که نیروهای متجاوز ائتلاف به رهبری عربستان همچنان ۱۶ نفتکش شامل ۲ کشتی حامل ماده مازوت، ۲ کشتی حامل گاز منزل، ۱۲ نفتکش حامل بنزین و گازوئیل را توقیف کرده‌اند که مدت دوره توقیف آن‌ها متفاوت و حداکثر ۱۲۶ روز است.
آزادی نفتکش یمنی پس از ۱۱۸ روز توقیف توسط ائتلاف متجاوز سعودی

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا، رسانه‌های یمن روز دوشنبه به نقل از شرکت نفت این کشور گزارش دادند که نفتکش " دوبرا " که توسط نیروهای ائتلاف سعودی توقیف شده بود، دیروز آزاد و وارد بندر «الحدیده» در غرب یمن شد.  

شرکت نفت یمن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نفتکش دوبرا حامل ۲۵ هزار و ۹۹۳ تن بنزین است و فقط پنج روز بنزین مورد نیاز شهروندان یمنی را تامین خواهد کرد.  

این شرکت با اشاره به اینکه نیروهای ائتلاف متجاوز سعودی از توقیف نفتکش‌ها به عنوان ابزاری برای وارد کردن خسارت بیشتر به این کشور و افزایش رنج میلیون‌ها یمنی استفاده می‌کنند و توقیف این نفتکش‌ها همچنان ادامه دارد، افزود: آزادی نفتکش یاد شده پس از ۱۱۸ روز توقیف توسط نیروهای ائتلاف، بحران کمبود مشتقات نفتی و آثار آن را در یمن برطرف نمی‌کند.  

شرکت نفت یمن اضافه کرد که نیروهای متجاوز ائتلاف به رهبری عربستان همچنان ۱۶ نفتکش شامل ۲ کشتی حامل ماده مازوت، ۲ کشتی حامل گاز منزل، ۱۲ نفتکش حامل بنزین و گازوئیل را توقیف کرده‌اند که مدت دوره توقیف آن‌ها متفاوت و حداکثر ۱۲۶ روز است.  

پیشتر مدیر بخش درآمدهای نفتی وزارت دارایی «دولت نجات ملی» یمن و «جنبش انصارالله» در گزارشی اعلام کرده بودند که از آغاز تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، حدود ۱۲۰ میلیون بشکه نفت معادل ۱۲ هزار میلیارد ریال یمنی توسط ائتلاف سعودی به غارت رفته است. 

"سلیم الجعدبی" در این باره گفت که این میزان سرقت نفت از یمن معادل ۱۲ سال حقوق کارمندان این کشور است. 

در همین راستا، "احمد دارس" وزیر نفت و فلزات دولت نجات ملی یمن به شبکه خبری «المسیره» گفت: میزان نفت قاچاق شده توسط مزدوران ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ به ترتیب ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۱۸ میلیون بشکه بوده است. 

دارس ارزش نفت قاچاقی توسط ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۸ را نیز یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار اعلام کرد. 

وزیر نفت و فلزات دولت نجات ملی یمن همچنین فاش کرد که درآمد ناشی از فروش نفت قاچاق یمن روانه بانک‌های سعودی می‌شود، این درحالی است که ملت یمن  با کمبود شدید فرآورده‌های نفتی روبرو است. 

ائتلاف سعودی در حالی اجازه ورود نفتکش‌های یمنی را نمی‌دهد که یمن شش سال است در محاصره قرار دارد و مردم این کشور در بدترین وضعیت زندگی قرار دارند. 

محاصره و تداوم درگیری، موجب شده بیشتر یمنی‌ها محتاج کمک‌های انسانی باشند. 

میلیون‌ها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحران‌های انسانی در جهان را تجربه می‌کند. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید