اطلاعاتی تازه از جمشید شارمهد و گروه سلطنتطلب تندر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویداد۲۴ ،روز گذشته صداوسیما در گزارشهایی که همگی ادبیات مشترکی داشتند از دستگیری فردی به نام جمشید شارمهد سرکرده یک گروه به نام «انجمن پادشاهی تندر» خبر داد. این دومین اقدام نیروهای اطلاعاتی در بازداشت افراد مخالف نظام در ماههای اخیر است. پیش از این بازداشت روح الله زم اینگونه خبرساز شده بود.
در گزارش مشترکی که وزارت اطلاعات در اختیار صدا و سیما قرار داده گفته شده جمشید شارمهد در سال ۱۳۸۷ عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز را طراحی و هدایت کرده بود.
در ادامه این گزارش آمده: «در آن اقدام تروریستی، ۱۴ نفر شهید و ۲۱۵ نفر از عزاداران حسینی زخمی شدند. گروهک تروریستی تندر در سالهای اخیر نیز قصد اجرای چند عملیات بزرگ را داشت. منفجرکردن سد سیوند شیراز، انفجار بمبهای سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و منفجرکردن حرم حضرت امام خمینی (ره) هنگام برگزاری مراسم عمومی ازجمله این عملیات بود. این عملیات تروریستی با تسلط اطلاعاتی مأموران وزارت اطلاعات ناکام ماند. جزئیات بیشتری از عملیات پیچیده و موفق فرزندان انقلابی ملت ایران در بهدامانداختن سرکرده گروه تروریستی تندر متعاقبا به اطلاع ملت شریف ایران خواهد رسید.»
شب گذشته محمود علوی وزیر اطلاعات درباره جریان جمشید شارمهد گفت: «در بین جریانهای سلطنتطلب که اغلب با بیانیه خود را اثبات میکنند، جریان سلطنت طلب شارمهد از همه خشنتر بود... در واقع تروریستترین جریان سلطنتطلبی همین جریان انجمن پادشاهی معروف به تندر است که حدودا ۲۷ اقدام تروریسی داشت که با همت سربازان گمنام امام زمان خنثی شد.» در این گزارش گفته شده شارمهد در آمریکا زندگی میکرده، ابتدا در مورد محل دستگیری او حرفی زده نشد اما بعدا گفته شد که او در تاجیکستان دستگیر شده است.
در فیلمی که صداوسیما از جمشید شارمهد منتشر کرد، سخنان او بریده بریده بود و دقیق معلوم نبود برخی از این اظهارات مربوط به چه موضوعی است.
انجمن پادشاهی چیست؟
انجمن پادشاهی ایران که با نام تندر نیز شناخته میشود، یک انجمن سلطنتطلب ایرانی است که توسط «فتح الله منوچهری» که خودش را «فرود فولادوند» میخواند، پایهگذاری شد.
منوچهری یک شبکه تلویزیونی را به نام انجمن پادشاهی ایران اداره میکرد. شبکهای که برنامههای آن به گفته داریوش همایون، از آخرین وزیران دولت در نظام سلطنتی ایران، مخالفتهای زیادی را به دنبال داشت.
او میگوید: «مجری این شبکه تلویزیونی، مواضع شدید ضدمذهبی و توهینآمیز داشت و به جز توهین به افراد مختلف، به مبانی مذهبی و اعتقادات مردم توهین میکرد.»
به گفته داریوش همایون این فرد به تصور این که طرفدارانی در داخل کشور دارد، به ترکیه رفته تا احتمالا از مسیر ترکیه وارد ایران شود. او مدعی شده منوچهری توسط ماموران جمهوری اسلامی در ترکیه ربوده شده است.
با وجود اینکه وزارت اطلاعات، شارمهد را رییس کنونی انجمن شارمهد معرفی کرده، اما انجمن موسوم به پادشاهی او را رییس رادیو تندر و مسئول تبلیغات گروه میداند.
بر اساس آنچه در توضیحات وبسایت این گروه آمده: «انجمن پادشاهی بر این باور است که رضا پهلوی نه تنها شایستگی هیچگونه سمت دولتی، مبارزاتی و ملی را ندارد، بلکه فعالیتهای ایشان در سه دهه پیش، تفرقه افکنانه، ناکافی و در نهایت بر خلاف منافع ایران بوده است.»
سابقه انجمن پادشاهی چیست؟
انجمن پادشاهی خود را یک نهاد سری متشکل از ۱۱ نفر به عنوان رهبری این جریان معرفی کرده و از «محمدرضا علی زمانی» و «آرش رحمانی پور» به عنوان افرادی که نام انجمن پادشاهی ایران را بر سر زبانها انداختهاند، نام برده است.
جمشید شارمهد در بیانیهای که در وبسایت تندر منتشر شده مدعی شده «انجمنهای پادشاهی با طراحی پنج مرحلهای «جنبش تندر» تدارک عملی براندازی را به صورت قهرآمیز دیدهاند و در حال اجرای آن هستند.»
وبسایت این گروه به طور رسمی مسئولیت انفجار حسینیه سیدالشهدای شیراز در سال ۱۳۸۷ را بر عهده گرفته در بخش توضیحات درباره شارمند به دادگاههای برگزار شده بعد از این حادثه اشاره کرده و گفته «سه هموند انجمن پادشاهی (محسن اسلامیان، علیاصغر پشتر و روزبه یحییزاده) محاکمه و پس از یک هفته اعدام شدند.»
در این بیانیه این ادعا مطرح شده که در جریان دادگاههای مربوط به اعتراضات بعد از انتخابات سال ۸۸، ۱۱ نفر از اعضای این انجمن نیز محاکمه شدهاند که دو تن از آنها با نامهای علیرضا علی زمانی و آرش رحمانی پور به اعدام محکوم شدند.
در بخشی از اخبار این سایت گفته شده ایران قبلا در تاریخ ۲۸ جولای ۲۰۰۹ سعی کرده جمشید شارمند را در شهر لس آنجلس توسط مامور اطلاعاتیای با نام «محمدرضا صادقنیا» تصفیه کند.
با وجود این ادعاها داریوش همایون در گفتگویی که در سال ۸۸ بی.بی.سی فارسی منتشر شده به حوادثی بعد از مفقود شدن منوچهری اشاره کرده و گفته «بعد از این اتفاق، عدهای به نام انجمن پادشاهی پیامهای الکترونیک میفرستادند و هر اقدام تروریستی را به خودشان منتسب میکردند؛ از جمله بعد از انفجار حسینیه شیراز، اعلام کردند که در این حادثه دست داشتهاند و مقامات جمهوری اسلامی هم این موضوع را تایید کردند.»
رزیتا منطقی که پس از مفقود شدن منوچهری خود را سخنگوی انجمن پادشاهی معرفی کرده، درباره عضویت در این انجمن در سال ۸۸ گفته بود: «این انجمن فقط هوادار دارد و ما عضوگیری نمیکنیم. تنها افرادی که قبلا مخاطب برنامههای تلویزیون ما بودند، با ما در تماس هستند و از آنها هم درخواستی نداریم و نخواستهایم اقدامی بکنند. تمام عملیات تروریستی که از زمان ربوده شدن رییس این انجمن در ترکیه انجام شده است، ربطی به این انجمن ندارد.»
او با اشاره به اعدام محمدرضا علی زمانی و آرش رحمانی پور در روز پنجشنبه هشتم بهمن که عضویت در انجمن پادشاهی ایران از جمله اتهامهای آنها اعلام شده است، میگوید: «این افراد هیچ وابستگی به انجمن پادشاهی ایران نداشتند و تحت فشار به داشتن رابطه با این انجمن اعتراف کردهاند.»
برخی جریانها معتقدند ادعای جمشید شارمهد درباره دست داشتن در انفجار تروریستی حسینیه شیراز ادعای درستی نیست. این انجمن از نظر رسانهای فعالیت بسیار ضعیفی داشته به طوری که به سختی ویدئوها و اخبار آن را در رسانههای معتبر جهان پیدا میکنید. تنها دو ویدئو از حضور شارمهد در دو کانال تلویزیونی گمنام متعلق یه جریانهای ضد انقلاب در جستجوی گوگل پیدا میشود و هرآنچه در مورد شارمهد مطرح شده یا توسط وبسایت رسمی تندر منتشر شده یا در رسانههای داخلی ایران.
در سالهای گذشته دستکم سه بار نام انجمن پادشاهی به عنوان یک گروه تروریستی فعال، در اخبار رسانههای ایران شنیده شده است. اولین بار در سال ۱۳۸۷ و حادثه هیات عزاداری شیراز، دومین بار در محاکمه آرش رحمانی پور و علی زمانی و سومین بار در ترور مسعود علی محمدی فیریکدان ایرانی.
مسئولیت عملیات در شیراز و ارتباط دو تن از محکومان سال ۸۸ توسط انجمن به اصطلاح پادشاهی تایید شده، اما این انجمن هرگونه دست داشتن در ترور علی محمدی را رد کرده است. علی محمدی در سال ۸۸ هنگام بیرون آمدن از منزلش بر اثر انفجار یک، بمب کنترل از راه دور ترور شد.
ظهر همان روز خبرگزاری فارس در خبری پذیرش مسئولیت این ترور را منتسب به گروه «انجمن پادشاهی ایران» کرد، اما پس از چند ساعت خبرنامه گویا اطلاعیهای از سوی وبگاه تندر متعلق به انجمن پادشاهی ایران منتشر کرد که در آن مسئول این ترور «سازمانهای اطلاعاتی حکومت» معرفی شده است. در این اطلاعیه ضمن تکذیب ادعای خبرگزاری فارس آمدهاست: «توطئه جدید سازمان اطلاعات جمهوری اسلامی علیه تندر و انجمن پادشاهی ایران شبیهسازی و انتشار اخبار کذب است» و انجمن پادشاهی ایران چند مورد از مشابهسازی سایتهای خود از سوی وزارت اطلاعات ایران را تشریح کرد و هدف از آن را «به دام انداختن فریب خوردگان» دانست.
در سال ۹۱ نیز برخی پایگاههای خبری از جمله پایگاه خبری صراط در گزارشی به افشاگریهای یکی از اعضای سابق انجمن پادشاهی علیه این گروه پرداخت. بر اساس آخرین گزارش وزارت خارجه آمریکا، نام جمشید شارمهد در فهرست افرادی که مورد هدف سوء قصد قرار گرفته اند بوده است.
آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته ماموران اطلاعاتی ایران در گذشته از اعضای خانواده و دیگر ترفندها برای برگرداندن اهدافشان به ایران یا کشورهای دوست استفاده کردهاند.
این رسانه مدعی شده یکی از عوامل اطلاعاتی ایران قبلا به تلاش برای ترور جمشید شارمهد متهم شده بود و او در سال ۲۰۱۰ قبل از حضور در دادگاه کالیفرنیا ناپدید شد و گفته میشود به ایران بازگشته است.
در گزارشی از سال ۲۰۱۰ لندن که بعدا توسط ویکی لیکس منتشر شد، یکی از تحلیلگران صدای آمریکا مدعی شده بود که با همین عامل اطلاعاتی مسئول ترور جمشید شارمهد در ارتباط بوده است. پلیس بریتانیا بعدا به او هشدار داده که او نیز یکی از اهداف تصفیه فیزیکی از سوی ایران است.
برخی از کابران شبکههای اجتماعی محل دستگیری شارمهد را مورد سوال قرار دادهاند. آنها دستگیری این نیروی برانداز را با فرار برخی متهمان مالی به خارج از کشور مقایسه کرده و از دولت سوال کردهاند که چطور قادر به دستگیری افرادی نظیر محمود خاوری رییس پیشین بانک مرکزی و متهم مالی نیستند اما به راحتی افرادی مثل شارمهد یا روح الله زم بازداشت میشوند.
برخی دیگر به گمنام بودن شارمهد اشاره کرده و گفتهاند در حالی که هیچ شناختی از چنین شخصیتی نداشتند، افراد سرشناسی که بیت المال را چپاول کردهاند، آزادانه در خارج از کشور زندگی میکنند.
عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ضمن قدردانی از دستگیری جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر» توسط «سربازان گمنام امام زمان»، ایالات متحده را به «حمایت» از این گروه متهم کرد. او واشنگتن را متهم کرد که به «تروریستهای شناسنامهدار» امکان اقامت میدهد و از آنها در ابعاد و اشکال مختلف حمایت و پشتیبانی میکند. به اعتقاد موسوی دولت آمریکا باید پاسخگوی حمایت از گروهکهای تروریستی باشد.