توقف دولت پشت خط قرمز جماران
به گزارش اقتصادنیوز ، جلسه شورای عالی شهر سازی امروز با موضوع بررسی لغو محدودیت ارتفاعی جماران برگزارشد . جلسه ای که قرار بود از 8 صبح آغاز و تا 9 صبح به پایان برسد . اما بررسی این موضوع بیش از 3 ساعت به طول انجامید .
شهردار تهران به دلیل نشست خبری جلسه را از نیمه ترک کرد . محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران هم به این جلسه به آن دعوت نشوده بود . او در حساب توئیتری خود از ممنوعیت ورود خود به جلسه امروز شورای عالی شهرسازی و معماری خبر داد و نوشت: طبق روال و بنابر ارجاع دعوت نامه شورایعالی شهرسازی، توسط محسن هاشمی، قرار بود امروزجهت تصمیم گیری در خصوص محله جماران و اعلام مخالفت کمیسیون شهرسازی شورای شهر، در این جلسه شرکت کنم.از دبیرخانه شورای عالی پیغام دادند، که از بالا گفته اند فلانی در جلسه نباشد.
و محسن هاشمی و شهردار تهران هم از نیمه جلسه را ترک بودند .
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران می گوید : قرار نیست ما درخصوص جلسه اطلاع رسانی کنیم اما بحث های کارشناسی خوبی در این رابطه شد ،اما اطلاع رسانی رسمی از سوی شورای عالی شهر سازی انجام می شود .
گفته می شود قرار است شورا و شهرداری و در نهایت کمیسیون ماده 5 در این رابطه اظهار نظر قطعی کنند و احتمال دارد شهرداری با تغییرات کلی درخصوص این محله موافقت کند .
موضوع تصمیم گیری درخصوص جماران و عدم حضور شهردار در جلسات هیات دولت که گفته می شود به دلیل برخورد با ساخت و ساز غیر قانونی طبقه سوم ملک ریاست جمهوری است دو پرسش پر تکرار خبرنگاران از شهردار تهران بود .
شهردار ابتدا به اهمیت تاریخی محله جماران اشاره می کند و می گوید : نخست اهمیت جماران را می توان از سخنان دیگران فهمید مثلا در اتحاد جماهیر شوروی وقتی «ادوارد شواردنادزه» نماینده «گورباچوف» به دیدار امام (ره) آمد، می گفت انتظار داشتم وقتی از ماشین پیاده می شوم به سرسرای عظیم و یک کاخ که در انتهای آن رهبر ایران مستقر است بروم اما وارد یک روستا و کوچه محقر شدم و تعجب کردم یا وقتی «فیدل کاسترو»، رهبر کوبا بعد از رحلت حضرت امام به ایران آمده بود به جماران رفت و گفت شما در انتقال این پیام به جهان کوتاهی کردید، مائو این شعار را می داد اما طور دیگر عمل می کرد اما آقای خمینی شعار ساده زیستی می داد و عمل می کرد.
او ادامه می دهد : با این نگاه جماران یک محله نیست باید در سه سطح جهانی ، ملی و محلی به آن نگاه کنیم. محل زندگی حضرت امام در جماران جزو میراث فرهنگی ماست و باید حریم داشته باشد در شورای عالی شهرسازی مصوبه ای هست که در سال ۱۳۸۰ به استناد به ماده ۱۶۶ برنامه سوم در عمل با ملاحظات محلی محدوده طرحی که قبلا وجود داشت کوچک و این طرح تا حدود زیادی اجرا شد و عدول هایی که از آن شده محدود است. در این محدوده تعدادی پلاک تملک شده و درگیری محلی وجود ندارد. خیلی از آنها بر اساس ضوابط ساخته شده اند و معدودی ساخته نشده و مطمئن هستم هر کاری که با نگاه جهانی، ملی و محلی انجام شود، قابل دفاع است و شورای عالی شهرسازی هم همین تصمیم را خواهد گرفت. آخرین مسابقه این محله در شورای عالی شهرسازی بوده و این که مجددا لزوم بازبینی را در دستور کار دارد خلاف عرف نیست و در مقیاس های با اهمیت، شورای شهر نیز وارد می شود. در برخی نقاط این بازبینی ها شده یا خود شورا به آن ورود کرده مثلا در شهر بسطام به خاطر وجود ابنیه فرهنگی شورا قبل از انقلاب ورود کرد.
زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران هم درخصوص تصمیم شورای عالی شهرسازی به برداشتن محدودیت های جماران می گوید : درخواست برخی از ساکنان محله جماران برای رفع محدودیت ارتفاعی ضروری است. این درخواست از سوی مدیریت شهری بررسی میشود تا با در نظر گرفتن امکانات شهری، طرحی متناسب با نظر مشترک به کمیسیون ماده ۵ ارسال شود.
وی اضافه می کند : نظر شورای شهر و شهرداری درباره لغو محدودیت ارتفاع ساخت و ساز در محله جماران لحاظ نشده و به نظر میرسد باید بررسیهای کارشناسی بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اعضای شورای شهر در صدد حل مشکلات و مسائل شهری هستند، می گوید: اعضای شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم پیگیر مطالبات آنها هستند و ما هم تمایل داریم که حل مسائل و مشکلات در چارچوب قانون انجام گیرد. در حال حاضر درخواست داریم که موضوع از دستور کار جلسه شورای عالی شهرسازی خارج شود.