یک ترکیب گیاهی معجزه آسا برای جلوگیری از ریزش مو
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم؛ علیرضا جلیلی، پژوهشگر طب سنتی در برنامه "انارستان" درباره مزاج فصل تابستان اظهار کرد: فصل بهار، فصل طراوت و دارای رطوبت است در نتیجه مزاج فصل بهار، گرم و تر محسوب میشود اما در تابستان بهدلیل گرما، این رطوبت از بین رفته و مزاج گرم و خشک بهوجود میآید.
وی تصریح کرد: در تابستان، گرمای شدید باعث رقت و روان شدن خون میشود، در نتیجه سستی و بیحالی در بدن بهوجود میآورد؛ گرما رطوبت را تحلیل میدهد و الکترولیتها دچار اختلال میشوند و ممکن است مشکلاتی اعم از تهوع و استفراغ بروز کند.
این پژوهشگر طب سنتی متذکر شد: تعریق یک عکسالعمل بدن برای خنک کردن آن است؛ بدن با تعریق مایعاتی را به سطح پوست میرساند تا از گرمای آن بکاهد و چون افراد در این فصل، بیشتر عرق میکنند، میزان ادرار کم خواهد شد؛ در نتیجه عطش نیز افزایش مییابد؛ آب هندوانه و خربزه برای این فصل بسیار مناسب است.
وی افزود: افرادی که بیش از سایرین دچار تعریق میشوند یا بدون تحرک عرق میکنند، میتوانند از درون بدن، با مصرف غذاهای مناسب یا با استفاده از شویندههایی که سطح پوست را خنک میکنند، به کم شدن آب بدن کمک میکند.
جلیلی در پاسخ به این سؤال که "از چه شویندههایی برای خنک کردن پوست و تقویت موی سر استفاده کنیم"، گفت: ترکیب 200 گرم پودر سدر، 150 گرم پودر مورْدْ و 10 گرم حنا، پوست را خنک و تقویت کرده و از ریزش مو نیز جلوگیری میکند.
وی متذکر شد: توصیه شده است در این فصل از مایعات بیشتر استفاده کنیم؛ آب زرشک، دمکرده سماق، شربت ربانار، دمکرده عناب، سکنجبین با کاهو، خیار، خرفه، گشنیز، شربت آبلیمو، اسفرزه و تخم خرفه و "ترکیب عرق کاسنی، شاهتره، بید و نسترن" جوشش خون و حرارت بدن را پایین میآورند.
این پژوهشگر طب سنتی گفت: گیاهان دارویی، با طبیعت بدن مغایر هستند و چون مزاج افراد متفاوت است، نمیتوان گیاهی را برای همه بهطور یکسان تجویز کرد.
جلیلی تصریح کرد: هاضمه در این فصل از فصلهای دیگر ضعیفتر عمل میکند پس بهتر است تا حد امکان در این فصل، مصرف گوشتهای چرب را کم یا حذف کنیم همچنین غذاهای چرب مثل کباب کوبیده و خورشتها، هاضمه را دچار مشکل میکنند.
وی یادآور شد: در فصل تابستان، گوشت بره که یک سال از سن آن گذشته باشد، ماهی، گوشت طیور بهغیر از بوقلمون و شترمرغ (که باعث تولید خون غلیظ میشوند)، بیشتر مصرف کنید.