جزئیات سیاستهای خارجی بایدن برای انتخابات 2020
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، قطار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پس از عبور از مسیر پر پیچ و خم انتخابات درون حزبی که تحت تاثیر مستقیم همه گیری ویروس کرونا قرار گرفت، با رسیدن به همایش حزب دموکرات ، درحال نزدیک شدن به آخرین ایستگاه است، اکنون با مشخص شدن نامزد حزب دموکرات در این کارزار، تحلیلگران و ناظران سیاسی بر اردوگاه این حزب هرچه بیشتر متمرکز شده اند.
نیویورک تایمز در تحلیلی دراین باره نوشت: با ورود به شب دوم همایش حزب دموکرات و معرفی رسمی بایدن بعنوان نامزد این حزب و آنچه که دراین دو شب گذشت حاکی از آن است که تا چه حجم کار درانتظار رئیس جمهوری آتی آمریکا در صورت پیروزی بایدن و مهم ترین آن د رحوزه سیاست خارجی است.
اهمیت مدیریت - شعار انتخاباتی حزب دموکرات
همایش چها روزه حزب دموکرات که از ۲۷ امرداد آغاز و قرار است ۳۰ امرداد ماه ادامه یابد، در دومین شب که بیل کلینتون رئیس جمهوری سابق آمریکا همراه بود، با شعار «اهمیت مدیریت» برگزار شد.
تمامی سخنرانان در این دو شب بر وجود هرج و مرج ناشی از حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید که سیاست های خارجی و داخلی آمریکا را تحت شعاع قرار داده است، تاکید داشتند، توفانی از بحران ها که ناشی از سو مدیریت ساکن کنونی کاخ سفید است.
سیاست خارجی بایدن، بازگشت به عصر سیاست های اوباما
تارنمای خبری «میدل ایست مونیتور» (middleeastmonitor) در تحلیلی می نویسد: در صورت پیروزی بایدن درانتخابات ۲۰۲۰ آمریکا سیاست خارجی وی در واقع بازگشت به دوران سیاست های باراک اوباما خواهد بود، سیاست هایی که توسط دولت کنونی آمریکا از میان برداشته شده اند.
البته نیویورک تایمز در بخشی از تحلیل خود دراین باره می نویسد: در حالی که بسیاری از مدعیون دراین دو شب بایدن را فرد لایق برای ریاست جمهوری آمریکا می دانند، اما بازگرداندن قطعاتی که توسط دونالد ترامپ از هم پاشیده شده اند، کاری است دشوار.
سیاست های خاورمیانه
تارنمای انگلیسی میدل ایست مونیتر د رجایی دیگر می نویسد: انتخاب جو بایدن بعنوان رئیس جمهوری بعدی آمریکا تاثیر به سزایی بر منطقه خاورمیانه بویژه بر ایران دارد.
کاهش تنش با ایران
میدل ایست مونیتر در ادامه تحلیل خود می نویسد: اگر معاون سابق باراک اوباما، برنده انتخابات ریاست جهموری ۲۰۲۰ آمریکا شود، این موضوع تاثیر به سزایی بر آینده ایران خواهد داشت و تنش در روابط واشنگتن – تهران تسهیل خواهد شد .
این تارنمای خبری می نویسد: سیاست ریاست جمهوری بایدن در قبال ایران قابل پیش بینی و منسجم تر از دولت کنونی خواهد بود.
خبرگزاری پرمخاطب آمریکایی «یونایتد پرس اینترنشنال» (UPI) نیز دراین باره گزارش می دهد: بایدن با انتشار برنامه های ۲۰۲۰ حزب دموکرات اعلام کرده است که نه تنها مخالف ادعای دولت کنونی مبنی بر تغییر رژیم در ایران است بلکه به سمت بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵میلادی از طریق دیپلماسی حرکت خواهد کرد.
کم رنگ شدن نفوذ عربستان و امارات
میدل ایست مونیتر می نویسد: در صورتی که بایدن رئیس جمهوری آمریکا شود بعید به نظر می رسد در قیاس با دونالد ترامپ که روابط به شدت نزدیکی با ریاض بویژه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دارد، تحت نفوذ امارات و عربستان برای تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر ایران واقع شود.
سیاست مماشات با اسرائیل
میدل ایست مونیتر در بخش دیگری می نویسد: درحالی که دشوار به نظر می رسد کم تر رئیس جمهوری آمریکا، همچون ترامپ فعالانه از سیاست های بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل حمایت کند، اما تصور نمی رود دولت بایدن فشار چندانی بر فعالیت های اسرائیل همچون اقدامات پنهانی علیه ایران از قبیل حملات نیابتی و سایبری، وارد کند.
مواجهه با قدرت های منطقه در سوریه
این تارنمای خبری انگلیسی می افزاید: در صورت پیروزی بایدن وی بیشتر تمامی به نگاه داشتن قوای نظامی آمریکایی در ادلیب استان شمالی سوریه داشته باشد، امری که به تقابل مستقیم با تهران، مسکو و حزب الله لبنان خواهد انجامید.
جهانی گرایی لیبرال
بایدن نیز همچون اوباما علاقه مند به «جهانی گرایی لیبرال» در عرصه بین الملل است، درحالی است که ترامپ منطق سیاست خارجی خود را مبتنی بر اقدامات یکجانبه قرار داده بود، مانند خروج از توافق هسته ای ایران، خروج از سازمان جهانی بهداشت و یا خروج از توافق آب و هوایی پاریس.
حساس بر ناتو
درحالی که موضوع ایران یکی از موضوعات مهم در سیاست خارجی بایدن در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خواهد بود، اما به نوشته میدل ایست مونیتر، بایدن بر مساله «پیمان آتلانتیک شمالی » (ناتو) حساس خواهد بود.
بایدن نسبت به منافع اعضای این پیمان همچون فرانسه ، آلمان و ترکیه که از حمایان برجام هستند، حساس خواهد بود.
ترامپ از بدو ورود به کاخ سفید علیه ناتو مضوع گرفت و آنرا یک پیمان «منسوخ» شده خواند، وی اعضای این پیمان را اختصاص اندک تولید ناخالص داخلی در زمینه نظامی متهم کرده و در روزهای اخیر نیز ضمن انتقاد از صدر اعظم آلمان که برلین میلیاردها دلار به روسی برای دریافت انرژی پرداخت می کند که به ظاهر قوای نظامی آمریکایی مستقر در اروپا باید از چنین کشورهایی در مقابل مسکو محافظت کند، دستور خروج هزاران نظامی آمریکایی از آلمان را صادر کرد.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا خواهد بود که قرار است در ۳ نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) برگزار شود.