غذاهایی که عمر را کوتاه می کند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، از جمله وظایف کبد این است که مواد معدنی مانند آهن، ویتامینها، مواد قندی، کربوهیدراتها، گلوکز و چربی لازم را مانند یک باتری در خود ذخیره میکند تا در شرایطی که بدن برای انجام فعالیتهای مختلف به این مواد احتیاج پیدا میکند، بتواند از این ذخایر استفاده کند؛ این در حالی است که اگر این مواد قندی در بدن به میزان لازم ذخیره نشده باشند و فرد بنا به دلایلی دچار افت شدید قند شود به دلیل نبود ذخایر قندی مناسب به کما میرود.
همچنین هضم هرچه سریعتر غذا به وسیله کبد صورت میگیرد. ترشح یک ماده تلخ در کبد سبب میشود تا غذایی که فرد در طول روز و در هر وعده غذایی مصرف کرده است، سریع تر هضم شود.
در طول روز به دلیل روشهای زندگی ناسالم میزان زیادی از مواد شیمیایی سمی از طریق تغذیه نامناسب وآلودگی هوا و غیره وارد بدن میشود که میتواند اثرات مخربی را بر بدن داشته و سلامت فرد را به خطر بیندازد که در چنین شرایطی وظیفه کبد سم زدایی و پاکسازی بدن میباشد.
یکی دیگر از وظایف کبد کمک به قطع جریان خون ریزی است. زمانی که فرد دچار خونریزی میشود مادهای در کبد ترشح و ساخته میشود که به لخته شدن خون در محل زخم کمک میکند. این در حالی است که اگر این ماده در کبد تولید نشود ممکن است فرد بر اثر خونریزی زیاد جان خود را از دست بدهد.
کبد مانند یک عامل دفاعی در برابر حمله و هجوم انواع ویروسهای مضر، باکتریها از بدن محافظت میکند و تا جای ممکن به نابودی و تضعیف ویروسها می پردازد.
بسیاری از افراد نه تنها از فواید و اثرات مثبت کبد اطلاعاتی ندارند بلکه خواسته یا ناخواسته با رفتار نامناسب خود به از بین رفتن و آسیب زدن به کبد کمک میکنند از جمله این اقدامات:
مصرف بی رویه دارو
برخی از افراد برحسب عادت بدون تجویز پزشک زمانی که بیمار میشوند به مصرف انواع داروهای شیمیایی میپردازند، درحالی که داروها حاوی مواد شیمیایی مضر هستند و زمانی که فرد بدون تجویز پزشک و به صورت بیرویه این داروها را مصرف میکند؛ مواد شیمیایی موجود در ترکیب این داروها به کبد آسیب میرساند و سلامت آن را به خطر میاندازد که در نهایت فرد دچار بیماری کبدی میشود که تا پایان عمر همراه او بوده و هرگز قابل درمان نیست.
استنشاق مواد سمی و اسپریها
استنشاق و بو کردن مستقیم اسپریهای حشره کش، خوشبو کنندهها، پاک کنندهها و رنگهای شیمیایی به طور مستمر باعث میشود تا مواد سمی موجود در این اسپریها از طریق تنفس وارد بدن شود هرچند که کبد به پاکسازی و سم زدایی این مواد میپردازد اما بهتر است هنگام رنگکاری و کار با مواد نامبرده از ماسک استفاده شود.
مصرف مواد غذایی مضر
استفاده بیرویه از روغنهای صنعتی جامد، مایع، مصرف غذاهای چرب، نوشابه، سوسیس، کالباس، چای زیاد و غذاهای فست فود به مرور سبب میشود تا فرد به بیماری کبد چرب مبتلا شود که در نهایت با گذر زمان کبد از کار میافتد.