هشدار به تهرانیها/ پیک زودرس کرونا در راه است
وی ادامه داد: در مجموع از ۲۵۱۲ مراجعه کتنده سرپایی به بخشهای مختلف بهداشت و درمان، تعداد افرادی که بستری شدهاند حدود ۲۴ درصد بوده است یعنی ۲۴ درصد از افرادی که در بخشهای سرپایی درمان و بهداشت مراجعه کردهاند نیاز به بستری داشتهاند.
فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: متاسفانه هنوز هم میزان افرادی که نیاز به بستری دارند و ۳۸۰ نفر هستند از افرادی که ترخیص میشوند و حدود ۲۲۴ نفر بوده بیشتر است و کماکان تراز منفی وجود دارد و طبیعتا تا زمانی که میزان ترخیص بر میزان بستری پیشی نگیرد ما با یک بالانس کاملا متفاوت روبرو هستیم.
زالی خاطرنشان کرد:پیشبینی میکنیم با توجه به جریانات اخیر به ویژه مسافرتهای متراکم در روزهای اخیر، زودتر از پیک پاییز در تهران شرایط متفاوتتری به خاطر شکندهای که در استان تهران و شهر تهران داریم، تجربه کنیم.
وی تصریح کرد: همانطور که میدانید بالاترین میزان ترددها در روزهای اخیر مربوط به استان تهران و شهر تهران بوده است و اگر با سال قبل نیز مقایسه کنیم میزان افزایش سفرها بالاتر از سال قبل بوده و حدود ۱۰ درصد را نشان داده است.
فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: بخش زیادی از مبادی شهر تهران این خروجیها صورت گرفته است. خاطرنشان کرد: در مورد تغییر آمار فوت شدگان ۴ تا ۶ هفته فاصله زمانی وجود دارد اما در مورد بیماران سرپایی بین ۵ تا ۱۴ روز و درباره موارد بستری نیز بین ۲ تا ۳ هفته زمان لازم است تا در آمار تغییرات مشاهده شود.
زالی همچنین درباره بازگشایی مدارس نیز گفت: مطالعات اخیر نشان داده است که دانشآموزان میتوانند تا سه هفته ناقلان و حاملان ویروس باشند و در کشورهایی که بازگشایی مدارس اتفاق افتاده است در برخی موارد مشاهده تا سه هفته دانشآموزان علیرغم فقدان علائم و علائم خفیف حامل ویروس بوده و میتوانند آن را به افراد مسن و خانواده منتقل کنند.
وی ادامه داد: نکته مهمی که ما در تهران با آن روبرو هستیم بحث افزایش بار سفرهای درون شهری است طبیعتا با بازگشایی مدارس و مصادر آموزشی با فاشر قابل توجهی به ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو خواهیم داشت و به نظر میرسد از این منظر هم موضوع در خور توجه و اعتنا است.
فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر اگر تقریبا شاهد هستیم که بار ارجاعی به مجموعه حمل ونقل عمومی با کاهش مواجه است بخشی از آن مربوط به محذوف بودن مشاغل آموزشی است. طبیعتا این موضوع هم باید در تهران به عنوان یک پارامتر جداگانه مورد توجه قرار گیرد. و هر گونه فعل و انفعالات در حوزه مشاغل آموزشی باید با نیمنگاهی به بحث آثار آن در مدیریت سفرهای درون شهری باشد که میتواند برای مترو به ویژه مشکل آفرین باشد.