خبر خوش نوبخت برای نیروهای شرکتی و قراردادی کادر درمان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا: محمدباقر نوبخت در گفت وگوی ویژه خبری شبکه باران، با اشاره به بحران پیش آمده برای برنج کاران گیلانی، اظهار کرد: شالیکاران طی یک سال مشکلات فراوانی را تحمل می کنند تا به فصل برداشت محصول خود برسند، اما باران های موسمی مردادماه و شهریورماه موجب خوابیدن و پرآب شدن مزارع شده و به محصول برنج خسارت زده است.
وی با اشاره به ارزیابی میزان خسارات شالیکاران و ابلاغ لازم به دستگاه ها، افزود: دولت همواره در کتار مردم است و در جریان دو سیل گسترده سال گذشته کمک های لازم انجام گرفته و بیمه ها را موظف کردیم تا ریال آخر خسارت را به شالیکاران پرداخت کنند.
معاون رئیس جمهور، با بیان اینکه خسارت مزارع ناشی از بارش باران ردیف بودجه ندارد، عنوان کرد: از سر جمع ردیف مدیریت بحران، دو درصد برای حوادث پیش بینی نشده و سه درصد برای امر پیشگیری تعلق می گیرد.
نوبخت، با اشاره به اهتمام ویژه دولت در توسعه زیرساخت های ریلی به ویژه رشت – انزلی – آستارا، گفت: هم اکنون ریلگذاری دوخطه از شمال غربی کشور به سمت تبریز به طول ۱۳۲ کیلومتر در حال اجراست و تکمیل مسیر دوخطه قزوین – زنجان و مسیر همدان – سنندج و مسیر یزد – اقلید و مسیر چابهار – زاهدان پیش می رود.
وی تنگناهای بودجه ای دولت به واسطه تحریم ها را موجب تقسیم بندی هزینه کرد در امور جاری و عمرانی دانست و اضافه کرد: امسال در حوزه طرح های عمرانی ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم و طرح های دارای اولویت را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، تکمیل راه آهن رشت – کاسپین و انزلی را یکی از طرح های اولویتدار دولت دانست و تصریح کرد: با قطار کالاهای دریای خزر را به خلیج فارس می بریم و کشورهای حاشیه دریای خزر این مسیر را برای حمل کالا انتخاب کرده اند.
وی سازمان برنامه و بودجه را یک دستگاه نظارتی دانست که هزینه کرد بودجه جاری و عمرانی را مدیریت می کند و یادآور شد: ریلگذاری محور رشت – کاسپین را امروز آغاز کردیم و به زودی مسیر انزلی و آستارا نیز ریلگذاری می شود؛ البته محور رشت – کاسپین تا پایان سال به بهره برداری می رسد، اما محور آستارا به زمان بیشتر و تامین مالی از طرف جمهوری آذربایجان نیاز دارد.
نوبخت، از آبگیری دو سد پلرود و شفارود تا پایان دولت خبر داد و تاکید کرد: یکی دیگر از کارهای مهم دولت تکمیل هشت کیلومتر باقی مانده آزادراه رشت – قزوین در محدوده رودبار – منجیل است؛ البته این مسیر سراسر تونل و پل بوده و ۴۰۰ میلیارد تومان برای اتمام کار با دو پیمانکار در نظر گرفتیم.
معاون رئیس جمهور، با اشاره به آمادگی دولت برای تخصیص اعتبارات لازم احیای تالاب انزلی، خاطرنشان کرد: با وجود همه سختی های اعتباری و به جهت اهمیت موضوع تالاب بین المللی انزلی، اعتبارات لازم پرداخت می شود. البته کلیه پروژه ها با نظارت دستگاه استانی و سازمان حفاظت محیط زیست اجرایی خواهد شد و در صورت وجود اختلاف، سازمان برنامه و بودجه توسعه را در کنار مباحث زیست محیطی می بیند.
وی به بهره برداری همزمان از دو بیمارستان تالش و لنگرود اشاره کرد و گفت: به زودی برای احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رشت اقدام می کنیم تا مشکل بیمارستان های قدیمی رفع شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به زحمات کادر درمان به ویژه از اسفندماه سال گذشته تاکنون، یادآور شد: با وجود تحریم ها و تورم ناشی از نبود ارز، حقوق کارمندان را در اسفندماه ۵۰ درصد و در فروردین ماه ۱۵ درصد افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه ۳۶۰۰ میلیارد تومان به عنوان فوق العاده ویژه کادر درمان بین استان های درگیر کرونا در اسفندماه توزیع کردیم، یادآور شد: کلیه حقوق های کادر درمان سر وقت پرداخت می شود، اما شاهد تاخیر در پرداخت کارانه ها بودیم، زیرا کارانه از محل درآمدهای اختصاصی بیمارستان ها تامین می شود و در حال حاضر با مراجعه کم مردم به بیمارستان ها و کلینیک ها مواجه هستیم که موجب کاهش درآمد اختصاصی و تاخیر در پرداخت کارانه شده است.
نوبخت، با اشاره به پرداخت پاداش ویژه کرونا از طرف دولت به کادر درمان، اضافه کرد: در مرحله اول ۱۰۰۰ میلیارد تومان و در مرحله دوم ۲۰۰۰ میلیارد تومان از طرف دولت برای کارانه های معوق تخصیص دادیم و بدهی بیمارستان ها از ۱۵ ماه به هفت ماه رسیده است.
وی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه مجوز استخدام ۲۲ هزار شرکتی و قراردادی را به وزارت بهداشت داده است، گفت: به زودی فوق العاده های کادر درمان پرداخت می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، از پرداخت نقدی ۵۷۰۰ میلیارد تومانی پاداش فرهنگیان خبر داد و خاطرنشان کرد: مطالبات گندم کاران نیز پرداخت ده و حدود شش درصد باقی مانده است. همچنین از اول مهرماه امسال همسان سازی حقوق بازنشستگان انجام می شود.
نوبخت، با اشاره به نوسانات بازار سرمایه طی ماه های اخیر، یادآور شد: برای اینکه نوسانات بازار سرمایه تاثیرگذار نباشد، صندوق ثبات ساز را با یک درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی راه اندازی کردیم و خوشبختانه وزارت امور اقتصادی و دارایی بر بازار سرمایه کنترل دارد.
وی با بیان اینکه یک ریال بدهکار ایثارگران نیستیم، عنوان کرد: با همکاری بنیاد مسکن و کمیته امداد و بهزیستی ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکن محرومین را در کشور آغاز و ۵۰ درصد اعتبارات را نقد پرداخت کردیم. همچنین وام های پرداخت شده به صورت قرض الحسنه خواهد بود و دولت سود این وام ها را پرداخت می کند. خوشبختانه تاکنون کلید ۳۰ هزار واحد مسکونی تحویل مردم شده و امروز ساخت ۲۰۰۰ واحد را در گیلان آغاز کردیم و یکساله تکمیل می شود.
معاون رئیس جمهور، ایجاد اشتغال را از دیگر برنامه های دولت در کنار توسعه و عمران زیربناها دانست و متذکر شد: در راستای جهش تولید، ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای ۹۲ طرح اشتغالزایی اختصاص دادیم و ۴۷۰۰ جوان گیلانی مشغول خواهند شد.