ارتباط بین «کوری صورت» و کرونا چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، این افراد دچار عارضه "کوری صورت" یا "ادراکپریشی چهره" (پروسوپاگنوزی) (prosopagnosia) مشکلی نسبتا عجیب دارند. این عارضه در موارد شدید باعث میشود که فرد حتی چهره خودش را در آینه تشخیص ندهد.
بحث درباره این عارضه از اوائل سالهای ۲۰۰۰ در مقالات دانشگاهی آغاز شد. البته دانشمندان از دهه ۱۹۴۰ میدانستند که آسیب مغزی میتواند ادراک پریشی چهره ایجاد کند، اما دههها طول کشید تا دریابند عدهای از افراد با این عارضه به دنیا میآیند. در یک مطالعه جدید، که در سرور PsyArXiv Preprints منتشر شده است، محققان دریافتند که افراد مبتلا به این اختلال طی ماههای اخیر مشکلاتی جدی پیدا کرده و نمیتوانند فراد را از زیر ماسک تشخیص دهند.
بر اساس این تحقیقات تا ۱۳ ٪ از شرکت کنندگان نتوانستند دیگران را از زیر ماسک تشخیص دهند. اگرچه شاید این موضوع ظاهرا ساده به نظر برسد، اما در واقعیت بسیار مهم است چرا که زندگی روزمره و ارتباطات افراد را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. گرچه مشخص نیست که چه تعداد از افراد جهان از کوری صورت رنج میبرند، اما بهترین تخمینها نشان میدهد که حدود ۲ ٪ از افراد (۱ از ۵۰ نفر) دارای مشکلات تشخیص چهره هستند که تأثیر قابل توجهی در زندگی روزمره آنها دارد.