کشف راه جدید برای ابتلای خفیف به کرونا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویداد 24، نتایج مطالعاتی که با تازگی در ژورنال «نیوانگلند آو مدیسن» منتشر شده نشان می دهد استفاده اکثر مردم جهان از ماسک از تشدید و تقویت ویروس کرونا جلوگیری میکند و احتمال آن را کاهش میدهد. اگر فرضیههای دیگر را کنار بگذاریم به گفته دانشمندان استفاده از ماسک یکی از دلایل ایجاد ایمنی و کاهش سرعت توسعه ویروس کرونا بوده است.
نشریه تلگراف انگلیس در یادداشتی درباره نتایج این تحقیفات نوشته این ایده زمانی تقویت شد که به این نتیجه رسیدند که شدت بیماری با دوز ویروسی که فرد مبتلا با آن مواجه شده رابطه مستقیم دارد. در واقع مطالعات منتشر شده در مجله لنست در ماه گذشته نشان داد «حجم ویروس در زمان تشخیص بیماری» یکی از فاکتورهای مستقل تعیین کننده نرخ مرگ و میر در بیماران بستری شده در بیمارستان بوده است.
استفاده از ماسک با این اوصاف بر میزان ویروسی که یک فرد ممکن است دریافت کند موثر است و در نتیجه بر شدت ابتلا و مرگ و میر احتمالی تاثیر خواهد داشت. محققان میگویند این نظریه اثبات این فرضیه است که استفاده از ماسک تعداد ناقلان بیعلامت را بیشتر کرده است.
نتیجه این تحقیقات از این جهت مثبت است که دادههای هفتههای اخیر نشان میدهد نوعی ایمنی قوی در کسانی که به صورت خفیف مبتلا شدهاند یا ناقلان بیعلامت ایجاد شده است. همین مساله به گفته محققان به کاهش شدت انتشار ویروس کمک میکند و به نوعی ایمنی گلهای منجر میشود.
دلیل این استدلال این است که دریافت مقدار کمی از ویروس هم میتواند ایمنی در بدن ایجاد کند. کاری که یک واکسن معمولی با بدن انسان میکند. با اینکه این فرضیهها باید با تحقیقات بالینی نیز تایید شوند، اما تحقیقات روی همسترها این فرضیه را تایید کرده است. اوایل سال تیمی از محققان در چین به این نتیجه رسیدند که همسترهایی که پشت دیوار ساخته شده از ماسک جراحی قرار داشتند، کمتر از دیگر همسترها به ویروس کرونا آلوده شدند و همسترهایی که به ویروس مبتلا شدهاند هم نسبت به دیگر حیواناتی که بدون واسطه ماسک مبتلا شدند شدت کمتری از ابتلا را تجربه کردهاند.
مشاهدات در انسانها نیز این فرضیه را تایید میکند. برای مثال میزان عفونت ویروسی در کروز تفریخی آرژانتینی که همه مسافران آن به ویروس مبتلا شده بودند به این دلیل که افراد از ماسک N95 استفاده میکردند بسیار پایین بود و ۸۱ درصد مسافران بدون علامت بودند.
مونیکا گاندی پزشک بیماریهای عفونی دانشگاه کالیفرنیا و یکی از نویسندگان مقاله ژورنال نیو انگلند تاکید کرده که این تفاسیر محدودیتهای خودش را دارد و نباید به عنوان یک تئوری قطعی با آن مواجه شد. او گفته برای آزمون فرضیهها باید مطالعات مقایسهای بیشتری روی قدرت و دوام سلولهای ایمنی ویروس کرونا بین افرادی که ناقل بی علامتند و کسانی که ناقل با علامتند انجام شود.
این پزشک آمریکایی تصدیق کرده که تعداد ناقلان بیعلامت افزایش داشته و شاید ماسک زدن یکی از دلایل افزایش این تعداد و افرادی باشد که برای مدت کوتاهی در برابر ویروس کرونا ایمنی دارند.
جولیان تنگ دانشیار علوم تنفسی دانشگاه لستر نیز نسبت به یافتههای دکتر گاندی ابراز خوشبینی کرده و گفته این تئوری در دوران پیشا واکسن آبله نیز مطرح بود؛ این کاملا عملی و محتمل است و ممکن است با پایین آوردن سطح دریافت ویروس کرونای موجود در هوا نوعی واکنشهای ایمنی در بدن ایجاد کنیم بدون اینکه به طور جدی به بیماری مبتلا شویم.
به گفته جولیان تنگ این همان اتفاقی است که بعد از دریافت واکسنهای مغمولی در بدن رخ میدهد و سیستم ایمنی بدن تحریک میشود. اما قطعا برای تایید این فرضیه باید مطالعات بیشتری انجام بگیرد.