ترس آمریکایی ها از این موشک ایرانی/ روزگار واشنگتن را سیاه می کند

کدخبر: ۳۶۱۹۴۵
نشریه نشنال اینترست با اشاره به قدرت موشکی ایران نوشت موشک‌های ایران قادرند روزگار ارتش آمریکا را سیاه کنند و روزی ممکن است به واشنگتن نیز برسند.
ترس آمریکایی ها از این موشک ایرانی/ روزگار واشنگتن را سیاه می کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی با اشاره به قدرت موشکی ایران و اینکه در منطقه غرب آسیا بزرگترین نیروی موشکی را داراست و همچنان هم در حال پیشرفت و به روز رسانی فناوری موشکی خود است، نوشت که موشک‌های ایران قادر است روزگار ارتش آمریکا را سیاه کند و احتمال دارد روزی به واشنگتن هم برسند.

گزارش با این سوال آغاز می‌شود که ایران در حال حاضر موشک بالستیک میان‌قاره‌ای ندارد، اما آیا روزی می‌رسد که موشک‌های تهران به واشنگتن دی سی برسند؟ در ادامه به قدرت و فن‌آوری موشکی کره شمالی اشاره می‌کند و می‌نویسد کره شمالی نشان داد که حتی یک کشوری که امکانات محدودی در اختیار دارد، اما مصمم است می‌تواند برنامه موشکی معتبری داشته باشد.

این گزارش در ادامه به دستاورد‌های ایران در ساخت موشک پرداخت و نوشت: نخستین موشکی که ایران موفق به ساخت آن در داخل کشورش شد «شهاب ۱» بود که یک موشک کوتاه‌برد با بردی برابر ۳۰۰ کیلومتر. سپس ایران تلاش کرد بُرد موشک‌های خود را افزایش دهد و به این ترتیب «شهاب ۲» با بردی معادل حدود ۵۰۰ کیلومتر را ساخت.

در ادامه ایران «شهاب ۳» را که دارای کلاهک ۱۲۰۰ کیلویی و بردی بیش از یک هزار کیلومتر است در سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) آزمایش و در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) آن را عملیاتی کرد.

نشنال اینترست در ادامه گزارش خود نوشت: پیشرفت‌های موشکی ایران همچنان ادامه یافت و این بار تهران سعی کرد دقت و قدرت موشک‌هایش را افزایش دهد. ایران با ساخت موشک «قادر ۱» که برد کوتاه‌تری نسبت به موشک شهاب سه دارد بر دقت موشکی خود افزود و با ساخت موشک «عماد» ثبات، قدرت مانور و دقت موشک‌های بالستیک میان‌برد خود را تقویت کرد.

تحول بزرگ در فن‌آوری موشکی ایران با ساخت موشک «سجیل» به دست آمد. این بار برخلاف موشک‌های پیشین که با سوخت مایع کار می‌کردند، ایران موشکی ساخت که با سوخت جامد کار می‌کند. آزمایش موشک سجیل در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) صورت گرفت که یک کلاهک هزار تا دو هزار پوندی را حمل می‌کند و برد آن مشابه برد موشک شهاب ۳ است و به احتمال زیاد جایگزین آن نیز خواهد شد.

این گزارش در ادامه به برنامه آتی موشکی ایران پرداخت و نوشت: موشک «سجیل ۲» در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) آزمایش شد و موشک «سجیل ۳» که سه مرحله‌ای بوده و برد آن چهارهزار کیلومتر است در حال حاضر در دست ساخت است.

به نوشته نشنال اینترست، ایران ناوگان موشک‌های کوتاه‌برد یا موشک‌های میدان جنگ کوتاه‌برد بالستیک خود را ارتقا داده و جدیدترین موشک آن «ذوالفقار» است که میان‌برد و رادارگریز با سوخت جامد است. بردی برابر ۷۰۰ تا ۷۵۰ کیلومتر دارد و در مقایسه با شهاب ۱ و ۲ هرچند کلاهک کوچک‌تری دارد، اما دقت و برد آن بسیار بالاتر است و به نظر می‌رسد قرار است جایگزین موشک‌های قدیمی‌تر با سوخت مایع شود.

سپس این گزارش به اخبار منتشر شده از سوی برخی رسانه‌های غربی و صهیونیستی پرداخت که مدعی شده بودند شهاب ۵ و ۶ پروژه‌های احتمالی بعدی ایران در ساخت موشک بالستیک خواهد بود، هرچند این موضوع تاکنون از سوی تهران تایید نشده است.

نشنال اینترست در پایان به سوال ابتدایی گزارش خود برمی‌گردد و نتیجه گیری می‌کند که کره شمالی ثابت کرد که حتی یک کشوری که امکانات محدودی در اختیار دارد، اما مصمم است می‌تواند برنامه موشکی معتبری داشته باشد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید