ورود بازرسان سازمان بهداشت جهانی به سه شهرستان ایران
وی بیان کرد: برای راهاندازی سردخانه و انبار راهبردی نگهداری پلاسمای خون در شهرستان لارستان که یکی از نیازهای مبرم کشور و از جمله شاخصهای ارزیابی ناظران اروپایی محسوب میشود، در صورت همراهی خیران و فرمانداری ویژه این شهرستان در تامین اعتبار مورد نیاز، آماده همکاری هستیم.
عشقی افزود: بازرسان سازمان جهانی بهداشت و سازمانهای جهانی انتقال خون، سالانه ۲ بار از کشورهای ارسال پلاسما بازدید میکنند که بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، ایران و برزیل بهترین الگو در این زمینه بودند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بیان داشت: همچنین در صورت همراهی و همکاری خیران برای راهاندازی انبار راهبردی نگهداری پلاسما در لارستان نیز سازمان انتقال خون آمادگی همکاری و صدور مجوز برای این مهم را دارد.
وی اضافه کرد: لارستان میتواند با راهاندازی این انبار راهبردی نگهداری پلاسما، حوزه جنوب کشور و استانهای کرمان، اصفهان، خوزستان، بوشهر، بندرعباس و سایر شهرهای استان فارس را نیز پوشش دهد.
عشقی، راهاندازی پالایشگاه پلاسمای خون در لارستان را نیز یکی از خواستههای مهم سازمان انتقال خون ایران از مردم، خیران و مسوولان این دیار دانست و گفت: در صورت همراهی مردم، خیران و مسوولان اجرایی استان فارس و این شهرستان، سازمان انتقال خون نیز آماده همکاری حتی با کمک سازمانهای بینالمللی در این زمینه خواهد بود.
به گفته کارشناسان، رقمی افزون بر ۱۵ هزار میلیارد ریال برای راهاندازی این پالایشگاه نیاز است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در بخش دیگری از سخنان خود افزود: با کمک خیران و همراهی مسوولان اجرایی شهرستان لارستان، دومین پایگاه انتقال خون نیز در شهر قدیم لار به زودی راهاندازی خواهد شد.
عشقی ادامه داد: همچنین شرایط ارتقای پایگاه انتقال خون لارستان به اداره کل، با توجه به شاخصهای مورد نظر این سازمان و همچنین داشتن فرمانداری ویژه و همراهی و همکاری مردم در تجهیزات و فضاسازی لازم وجود دارد.
این مقام مسوول، شهرستان لارستان را محلی مناسب برای فرآوری اشعه دیده و پلاکت فریزس در کشور دانست و گفت: در صورت وجود فضای فیزیکی مناسب و راهاندازی این مکان، سازمان انتقال خون نیز در تامین نیروی انسانی و متخصص مورد نیاز کوتاهی نخواهد کرد.
فرآوری اشعه دیده پلاکت فرزیس به معنی خارج کردن پلاکت خون و برگشت دادن سایر اجزای خون از جمله گلبولهای قرمز، سفید و پلاسما به فرد دهنده است.
این روش فرآوری و اشعه دیده در برخی بیماریهای سخت درمان و سرطانها از جمله پیوند مغز استخوان، سلولهای بنیادی و شیمی درمانی، سرطان خون حاد و نوزادان نارس کاربرد دارد.
پایگاه انتقال خون لارستان به حدود یک میلیون نفر خدمات میدهد
معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان نیز در این دیدار، خواستار ارتقای پایگاه انتقال خون این شهرستان در سطح اداره کل و افزایش میزان تجهیزت و تامین نیروی انسانی مورد نیاز آن شد و گفت: این پایگاه با توجه به گستره فعالیت خود، جمعیتی حدود یک میلیون نفر در مناطق جنوبی استان فارس و حتی استانهای همجوار را پوشش میدهد.
جلیل حسنی، با اشاره به پیشینه تاریخی، جغرافیایی، وسعت، جمعیت، قابلیتها و زیرساختهای موجود در منطقه لارستان و همچنین تشکیل نخستین پایگاه انتقال خون لارستان در سال ۱۳۵۹ اظهار داشت: از آن زمان تاکنون با مشارکت خوب مردم به ویژه خیران حوزه سلامت این شهرستان و همچنین بنیاد نیکاندیشان هاشمی و اعتبارات دولتی، پایگاه انتقال خون شهرستان لارستان گسترش یافته است.
وی بیان کرد: زمانی پایگاه انتقال خون شهرستان لارستان تنها در یک منزل مسکونی و در فضای فیزیکی نامناسب مستقر بود ولی اکنون در مناسبترین ساختمانها با بهترین و پیشرفتهترین تجهیزات روز دنیا در حال خدمات رسانی به مرم است.
حسنی ادامه داد: هم اینک پایگاه انتقال خون لارستان، هفت شهرستان با وسعتی حدود ۳۵ هزار کیلومترمربع را زیر پوشش دارد که چنانچه این حوزه گسترده را در کنار سایر زیرساختهای ایجاد شده قرار دهیم، موضوع ارتقای پایگاه انتقال خون لارستان به اداره کل، ضرورتی غیرقابل انکار است.
فرماندار ویژه لارستان، با بیان اینکه تعداد مراکز درمانی تحت پوشش انتقال خون لارستان، ۹ بیمارستان واقع در شهرستانهای لارستان، لامرد، مُهر، خنج، گراش، اوز و حتی شهرستان بستک از استان هرمزگان و سه درمانگاه تالاسمی است، خواستار تامین نیروی انسانی، خودرو، اختصاص تشکیلات پایگاهی انتقال خون به پایگاه شماره ۲ شهر قدیم لار، اختصاص انبار تجهیزات و تامین سردخانه برای حفظ و ارسال پلاسما برای شهرستان لارستان شد.
وی، همچنین با اشاره به اینکه ارتقای ادارات از الزامات و شاخصهای فرمانداریهای ویژه است، گفت: شهرستان لارستان به دلیل برخورداری از فرودگاه بینالمللی، وجود خیران و نیکاندیشان و همچنین وجود تعداد قابل توجهی اداره کل و یا معاونت اداره، خود پشتوانه منطقی و محکمی برای تحقق این مهم است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.