پایهگذار فعالیتهای موشکی کشور از نظر محسن هاشمی کجاست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، رئیس شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت های تحقیقاتی ساخت موشک در زمان دفاع مقدس تأکید کرد: جا دارد که من از تمام فعالیت های رزمی، مهندسی و پشتیبانی جهاد سازندگی در جنگ تقدیر کنیم و علی الخصوص چنین فعالیتی که به صورت خیلی جدی و مناسب انجام شد و پایه گذار فعالیت های موشکی کشورمان در امر موشک دوربرد سوخت جامد بود.
محسن هاشمی در یادواره سردار سرلشگر جهادگر شهید سید محمد تقی رضوی و شهدای مهندسی رزمی، در خصوص فعالیت های صنعتی جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس گفت: یادم هست که سال های دهه 60 آیت الله هاشمی رفسنجانی به من مأموریت دادند بازدیدهایی از فعالیت های ساخت موشک و راکت دوربرد در جاهای مختلف کشور داشته باشم.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: در آن تاریخ چهار محل مشغول فعالیت های تحقیقاتی بودند. یکی در صنایع پارچین بود که با نام «زلزال» فعالیت می کردند. مرکز تحقیقاتی هم در صنایع دفاع لویزان بود که روی یک موشک به نام «زلزال» کار می کردند و قرار بود بدنه آن موشک کامپوزیتی باشد. آن موقع راکت دیگری در نیروی زمینی سپاه تحقیق و ساخته می شد که موشک «سجیل» نام داشت و بدنه آن هم فایبرگلاس بود. در نهایت، مجموعه ای در غرب تهران توسط مهندسی جنگ جهاد سازندگی به ریاست آقای شریفیان و قایم مقامی آقای مرجوعی شکل گرفته بود و کار تحقیقاتی موشکی به نام «مجتمع» را شروع کرده بودند و بسیار هم علمی برخورد می کردند. این «مجتمع» مخفف موشک جواب تجاوزات موشکی عراق بود.
وی افزود: من از همه اینها بازدید کردم و وقتی به مهندسی جنگ جهاد سازندگی رسیدم دیدم اینجا واقعا کارشان خیلی عمیق است. از یکی دو سال قبل شروع کرده بودند و به نزدیک راکت 100 کیلومتری رسیده بودند. فاصله هوایی مرز ما تا بغداد 100 کیلومتر است، روی چنین راکتی کار می کردند که به راحتی بتوانند بغداد را بزنند. وقتی بازدید کردم دیدم از صفر تا 100 را در حال ساخت در کشور هستند. سوخت پیشرفته ای کار می کردند که الآن هم از آن استفاده می شود و آنجا روی آن کار می کردند.
هاشمی با تأکید بر اینکه مهندسی جنگ جهاد سازندگی به صورت دقیق روی قسمت های مختلف موشک کار کرده بودند، اظهار داشت: آن موقع وقتی من گزارش را خدمت آیت الله هاشمی رفسنجانی دادم خیلی خوشحال شدند و اگر به صحبت های ایشان در نماز جمعه رجوع کنید، با اتکا به همین فعالیت های مهندسی جنگ جهاد سازندگی ایشان گفتند ما راکت یا موشکی خواهیم داشت که حتما می توانیم شهرهای عراق و البته بغداد را در دسترس داشته باشیم.
وی ادامه داد: جا دارد که من از تمام فعالیت های رزمی، مهندسی و پشتیبانی جهاد سازندگی در جنگ تقدیر کنیم و علی الخصوص چنین فعالیتی که به صورت خیلی جدی و مناسب انجام شد و پایه گذار فعالیت های موشکی کشورمان در امر موشک دوربرد سوخت جامد بود. امیدوارم موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بخش مربوط به صنایع و پشتیبانی صنعتی را هم در یکی از غرفه های موزه در نظر بگیرد و فعالیت های علمی که پایه گذاری آن از همان سال های 63، 64 و 65 در کشور آغاز شد و امروز ما ثمره آن را در موشک های دوربرد می بینیم را به مردم خوب ما نشان بدهد.