عارضه عجیب پس از بهبودی کرونا
به گزارش اقتصادنتیوز، احمد حاجبی، در اجلاس غیرحضوری رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: بحث حوزه سلامت روان در همه گیری کرونا بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: متأسفانه در بحث عوارض روانشناختی، مسائل و مشکلاتمان بارز نیست. درخواستم این است که رؤسای دانشگاهها، گروههای هدف را مدنظر داشته باشند. یکی از این گروههای هدف، کادر درمان هستند. تمامی دانشگاهها درگیر فرسودگی کادر درمان هستند. باید به کادر درمان توجه ویژه شود. بخشی از مداخلاتی که برای کادر درمان لازم است، بخش مدیریت و سازمانی و بخشی نیز مداخلات تخصصی حوزه سلامت روان است.
حاجبی ادامه داد: بررسیهای میدانی نشان داده که کادر درمان در حال ورود به مرحله فرسودگی شغلی هستند. بنابراین این مساله بسیار مهم است و باید برای آن اقداماتی انجام شود. برخی تصور میکنند که تنها مداخله لازم، پرداخت حقوق و پرداخت مالی به کادر درمان است. اما عوارض روانی ناشی از کووید ۱۹، مانند کوه یخ است و فقط بخش کوچکی از آن پیداست. عوارض روانی ناشی از کرونا در سالهای آینده بروز خواهد کرد و در حوزه افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی خود را نشان میدهد.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در خصوص آمار خودکشی ناشی از کرونا، گفت: تاکنون آمارهای ما نشان داده به دنبال کووید ۱۹، افزایش قابل توجهی در زمینه خودکشی نداشته ایم. خودکشی در طی این مدت، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش نداشته و در حد یک درصد نیز کاهش داشته است. اما این امر قطعی نیست و تجارب سارس و مرس نشان داده که در طولانی مدت عوارض روانی ناشی از همه گیری هویدا میشود. در این راستا، تدابیری اندیشیده شده و تمامی معاونتهای بهداشت و واحدهای سلامت روانی دانشگاهها، نیز برنامه بازبینی شده پیشگیری از خودکشی را دریافت کرده اند. لذا از دانشگاهها میخواهم تا برای اجرای این برنامه کمک کنند تا در آینده این پدیده تا حدودی کنترل شود.