مراقب این افراد که علائم خفیف کرونا دارند باشید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، علیرضا رئیسی با اشاره به اینکه حدوداً هشت ماهی از درگیری کشور با ویروس کرونا میگذرد، گفت: میدانیم که این ویروس دارو و واکسن مشخصی ندارد بنابراین تنها راه مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است که این موضوع نیازمند افزایش مسئولیتپذیری مردم و دولت است.
وی با اشاره به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در میان مردم اظهار کرد: طی ماههای گذشته شرایط متفاوتی را تجربه کردیم. اواخر فروردینماه میزان رعایت پروتکلها در کشور به 76 درصد رسیده بود اما متاسفانه براساس آخرین آمار طی روزهای اخیر رعایت پروتکلهای بهداشتی به 42 درصد رسیده است که این موضوع واقعا نگرانکننده است. البته در نظر بگیرید که این عدد در شهرستانهای مختلف نیز متفاوت است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا تمایل چندانی به گرفتن جریمه از متخلفان نداشت، بیان کرد: سعی میکردیم کاری کنیم تا مردم با توصیهها نکات بهداشتی را رعایت کنند اما به جایی رسیدیم که حتی افرادی که رعایت میکردند نیز به خاطر سهلانگاری عدهای دیگر بیمار میشدند به همین دلیل به سمت وضع جریمه برای متخلفان رفتیم. استان تهران به عنوان استانی برای انجام آزمایشی این طرح انتخاب شده است و پس از آنکه نواقصش برطرف شد در کل کشور اجرایی خواهد شد.
رئیسی با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات مهم این روزها کتمان بیماری از سوی افرادی با تست PCR مثبت است، تصریح کرد: این افراد که معمولا علائم خفیف کرونا را دارند یا تصور میکنند بیماریشان سرماخوردگی است و یا حتی با در دست داشتن پاسخ تست مثبت در جوامع حاضر شده و حتی ممکن است به محل کار خود نیز بروند. ما در شرایط فعلی که با اپیدمی کرونا روبهرو هستیم تاکید میکنیم هر علامتی مانند تب و لرز، گلودرد، آبریز بینی و غیره باید کرونا در نظر گرفته شود مگر آنکه خلافش ثابت شود. براساس مصوبه امروز یکی از گروههایی که مشمول جریمه میشوند کسانی هستند که بیماری خود را پنهان میکنند.
وی افزود: از تمامی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی که تست PCR را انجام میدهند خواستهایم که تمام تستهای اخذ شده را در سامانه وزارت بهداشت ثبت کنند بنابراین ما نسبت به ابتلای افراد مطلع خواهیم بود. از سوی دیگر فرد مبتلا با نصب اپلیکیشن ماسک بر روی گوشی خود ردیابی میشود. همچنین یکی از مهمترین مبادی در شناسایی متخلفان مراقبین سلامت و بهورزان هستند که اطلاع مستقیم از جمعیت تحت پوشش خود دارند. متخلفان کرونا که بیماری خود را پنهان میکنند در مرحله اول 200 هزار تومان جریمه میشوند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به گروه دوم متخلفان یعنی کسانی که ماسک نمیزنند، ادامه داد: درخصوص ناوگان حمل و نقل عمومی در صورتی که راننده تاکسی ماسک نزده باشد در صورتی که پلیس راهنمایی و رانندگی و یا ناظران بهداشت محیط او را بدون ماسک ببینند حدود 100 هزار تومان جریمه خواهد شد. همچنین به ازای هر یک از مسافران داخل خودرو که ماسک نزده باشند مجدداً راننده 20 هزار تومان جریمه میشود و خود مسافر نیز موظف به پرداخت جریمه 50 هزار تومانی است.
رئیسی درباره محل پرداخت جریمههای کرونایی گفت: فرد پس از آنکه تخلف کرد بدهکار شناخته میشود و باید بدهی خود را به حساب وزارت بهداشت واریز کند. این بدهی الزاما قرار نیست از یارانههای افراد اخذ شود و به شیوههای دیگر نیز میتواند پرداخت شود. این پول صرفا باید برای مقابله با کرونا هزینه شود و نه در مبادی دیگر.
وی با تاکید بر اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا به خاطر پول کسی را جریمه نمیکند، بیان کرد: در کنار چنین برخوردهای قهری صحبتهایی را نیز کردهایم تا از افرادی که پس از بیماری در منزل میمانند حمایت کنیم به شکلی که یا وسایل حفاظت فردی رایگان در اختیارشان قرار دهیم و یا درمانشان به شکل رایگان صورت گیرد. البته تصمیمگیری در مورد این موضوع هنوز قطعی نیست.
معاون وزیر بهداشت افزود: ما ابتدا شاهد موجی از بیماری در استانهای قم و گیلان بودیم. در اردیبهشتماه پس از کسب برخی تجربیات به وضعیت نسبتاً آرامی رسیدیم و میزان استفاده از ماسک نیز افزایش پیدا کرد. اما در ماههای بعدی شاهد کاهش رعایت پروتکلها بودیم. مردم باید بدانند رفتار ویروس هیچ تغییری نکرده است. آنچه که دچار تغییر شده است رفتار ما در مقابل ویروس است. در صورتی که رفتار خود را اصلاح کنیم ویروس تسلیم خواهد شد. اکنون 45 شهرستان را شناسایی کردهایم که بیشترین میزان بروز بیماری را دارند.
رئیسی با اشاره به اینکه ایران کشوری پهناور است، تاکید کرد: همین موضوع سبب میشود که گاهی ندانیم که در پیک دوم هستیم و یا پیک سوم را تجربه میکنیم و این موضوع به دلیل گستردگی کشور جای بحث دارد. در حال حاضر با توجه به افزایش موارد مبتلا نسبت به روزهای ابتدایی کاهش موارد فوتی را شاهد هستیم. در صورتی که بتوانیم انجام تست را افزایش دهیم قطعا مبتلایان بیشتری شناسایی خواهیم کرد. امروز قرار شد ظرفیت انجام تست PCR به اندازه 10 هزار تست در روز زیاد شود.
وی با اشاره به اینکه اکثر فوتیهای کرونا در سنین بالاتر از 70 سال هستند، گفت: یکی از عوامل ابتلای سالمندان اطرافیان بدون علامت آنها هستند. فراموش نکنید که سالمندان نیاز به مراقبت بیشتری دارند. البته در استانهای مختلف میانگین سنی ابتلا و فوت متفاوت است.
معاون وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با اشاره به بازرسیهای انجام شده از صنوف و صنایع تصریح کرد: طی 10 روز گذشته حدود 252 هزار بازدید توسط بازرسان بهداشت محیط صورت گرفته است که از این تعداد 9 هزار مرکز اخطار دریافت کرده و 656 واحد نیز پلمپ شدهاند. در حال حاضر بیشترین اخطار برای نانواییها بوده است و در مراتب بعدی مدارس، رستورانها، بانکها، ادارات، جایگاههای سوخت و... بودهاند.
رئیسی ضمن تشکر از پرسنل بهداشت و درمان که طی هشت ماه گذشته برای مراقبت از بیماران کرونایی از خودگذشتگی به خرج دادهاند، گفت: دیدن بیمارانی که زجر تنفسی را تجربه میکنند باعث ایجاد استرس در کادر درمان میشود که همین موضوع میتواند کاری کند تا کارکنان بیمارستانها مستعد ابتلا به کرونا شوند. از طرفی نباید فراموش کنیم که حجم ویروس در محیطهای بیمارستانی بسیار بالاست و متاسفانه تعداد موارد ابتلای بیمارستانی کادر درمان بالا است.