کوفتگی عضلات و بدندرد جزو علایم کلیدی ابتلا به کروناست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه خراسان ،طبق گزارش منتشر شده توسط WHO در ماه فوریه که در آن علل ابتلا به کووید ۱۹ در چین را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بود، مشخص شد (14.8 درصد) از بیماران مبتلا به کرونا درد مفصل را بهعنوان علامت بیماری خود اعلام کردند که تعدادشان نسبت به بیمارانی با علایم تب (87.9 درصد) و سرفه خشک (67.7 درصد) کمتر بود.
اگرچه درد عضلانی شایعتر از گلودرد (9/13)، سردرد (13.6) و لرز (11.4) است، اما هنوز نسبت به سایر علایم، مانند خستگی (38.1 درصد) و تنگی نفس (18.6 درصد) کمتر گزارش شده است. ادامه مطلب را در این باره مطالعه کنید :
تشخیص درد
نکته مهمی که در این باره وجود دارد نحوه تشخیص درد ناشی از حمله و عفونت ویروس از درد عضلانی بعد از تمرینات بدنی است.به گفته متخصصان در این مسئله تشخیص تفاوت بسیار دشوار است و برای رسیدن به ریشه درد عضلانی لازم است پرسش هایی درباره تمرینات بدنی اخیر بیمار و علایم عفونی مانند تب، لرز یا سرفه که می تواند به تشخیص کمک کند، مطرح می شود.
توجه به بقیه علایم
مسعود ضیایی استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در همین رابطه به خبرگزاری بهار گفت:« درد عضلانی را ملاک قطعی برای تشخیص کرونا نمی داند. این درد باید در کنار سایر علایم مانند ضعف، بی اشتهایی، تب، سرفه و ... بررسی شود.»
درمان دردهای عضلانی
درد عضلانی ناشی از عفونت ویروس و آسیبی که ویروس به فیبر عضله وارد میکند، بخش بیشتری از بدن را دربر میگیرد و با تحریک پاسخ التهابی موجب آسیب غیر طبیعی به بافت می شود. این درد با لمس یا تکان دادن ماهیچه ملتهب بروز پیدا می کند، این در حالی است که درد مربوط به ورزش یا آسیب دیدگی بیشتر در یک عضله خاص ایجاد می شود. مدت زمان تسکین آنها هم تفاوت دارد.
مشکلات عضلانی طی هفته ها تا چند ماه پس از برطرف شدن عفونت از بین می رود، در حالی که تسکین درد عضلانی ناشی از ورزش دو تا سه روز هم زمان می برد. اما زمانی که صحبت از درد عضلانی ناشی از کووید ۱۹ یا عفونت ویروسی دیگری باشد، نحوه درمان کمی متفاوت است. درد عضلانی پس از انجام تمرینات بدنی با به کارگیری روش هایی مانند قرار دادن کمپرس سرد، غلت زدن، کشش سبک، ماساژ و فعالیت هوازی ساده، کاهش خواهد یافت.
استراحت، نوشیدن مایعات، توجه به علایم عمومی و مصرف مسکن هایی مانند استامینوفن یا NSAID (داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی) مانند آسپرین و ایبوپروفن برای تسکین درد عضلانی ناشی از کرونا توصیه میشود. اما اگر این موارد درد شما را آرام نکرد باید به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.