جزئیات جدید از دستگیری‌های ارزی

کدخبر: ۳۶۸۹۷۵
اقتصاد نیوز: یک منبع آگاه گفته گردش مالی متهمان ارزی تازه دستگیرشده در اصفهان در دو بانک 50 هزار میلیارد ریال بوده است.
جزئیات جدید از دستگیری‌های ارزی

به گزارش اقتصاد نیوز، یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ضمن اشاره به جزئیات مقابله با اخلالگران ارزی در استان اصفهان گفت: به دنبال رصد و شناسایی مستمر فعالیت‌های اخلالگران در بازار ارز، تعداد ۴۳ نفر از فعالان غیرمجاز بازار ارز در استان اصفهان دستگیر شدند که در میان این افراد دو نفر طلافروش و یک صراف حضور دارند و سایر افراد نیز ازجمله دلالان فعال در بازار ارز هستند.

به گفته این منبع آگاه، ردیابی مالی حساب‌های بانکی متهمان توسط نهادهای نظارتی نشانگر آن است که گردش مالی حساب‌های بانکی متهمان (تنها در بانک ملی و بانک ملت) حجمی بالغ‌بر ۵۰ هزار میلیارد ریال را شامل می‌شود.

این منبع آگاه افزود: بخش عمده فعالیت این متهمان در حوزه خریدوفروش غیرمجاز ارز در قالب معاملات فردایی و معاملات شبانه بوده است. این افراد سعی داشتند به‌زعم خود با استفاده از روش‌های پیچیده، تخلفات خود را از دید نهادهای نظارتی پنهان سازند. به‌عنوان‌مثال یکی از صرافان با استقرار دفتر اصلی معاملات خود در یک زیرزمین مخفی، مراودات مالی واقعی خود را پنهان ساخته و با معرفی دفتر معاملات دیگری به بانک مرکزی، اقدامات مجرمانه خود را دنبال می‌کرد که با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی به هنگام، امکان ادامه فعالیت از این صراف سلب شد.

وی با اشاره به نقش کانال‌های اعلام نرخ ارز در فضای مجازی و معاملات شبانه در نابسامانی بازار ارز گفت: طی سال‌های اخیر همگام با افزایش استفاده از فضای مجازی در زندگی روزمره، پای معاملات ارزی نیز در بستر این شبکه‌ها نیز بازشده است؛ اما بخش عمده‌ای از معاملات انجام‌شده در این بازار، کاذب و به‌منظور تهییج بازار صورت می‌گیرد. کارشناسان اقتصادی در تبیین نقش این معاملات بر تغییرات نرخ ارز بر این باورند که نمی‌توان از اهمیت این‌گونه معاملات در ایجاد انتظارات تورمی در نرخ ارز غافل بود.

این منبع آگاه در پایان ضمن اشاره به پیچیدگی برخورد با دلالان ارزی در فضای مجازی اظهار داشت: اقدامات احتیاطی و ایجاد حلقه‌های ارتباطی تودرتو، شناسایی سر حلقه‌های فعال در بازار ارز را بیش‌ازپیش دشوار می‌کند.

منظور از معاملات فردایی، مبادلاتی است که در آن ذی‌نفعان بازار ارز در پایان یک روز معاملاتی، در رابطه باقیمت ارز در روز آینده با یکدیگر وارد معامله می‌شوند و بر اساس پیش‌بینی‌هایی که از نرخ ارز در روز آینده دارند، تعهداتی طرفینی را بر عهده می‌گیرند. درواقع ایشان تلاش می‌کنند با پیش‌بینی صحیح نرخ ارز در آینده به سود نامشروع دست پیدا کنند و طبعاً زیان ناشی از پیش‌بینی ناصحیح خود را نیز می‌پردازند.

در معاملات فردایی غالباً ارزی مورد مبادله قرار نمی‌گیرد و تنها مابه‌التفاوت میان نرخ‌ها به‌صورت ریالی تسویه می‌شود، به همین جهت اکثر معاملات در بازار فردایی به شکل صوری و یا به‌منظور تهییج بازار و هدایت نرخ ارز به مقاصد دلخواه دلالان صورت می‌گیرد.

همچنین معاملات شبانه به معاملاتی اطلاق می‌شود که دلالان پس از پایان ساعت کاری صرافی‌های رسمی و بانک‌ها اقدام به خریدوفروش صوری ارز نموده و با این دست اقدامات سعی در قیمت سازی کاذب و برهم زدن نظم معاملات روز آتی دارند.

تأثیرات مخرب این دست اقدامات و فعالیت‌های دلالانِ در بازار ارز که برخی از تلاش‌های صورت گرفته برای ثبات بازار ارز را ضایع می‌کند، این تکلیف را بر شانه مدیران اقتصادی و به‌ویژه بانک مرکزی قرار می‌دهد تا با تلاش خود زمینه هرگونه تخلف را از میان برده و آرامش را در بازار ارز تضمین کنند.

 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید