چه کسانی نباید چای ترش بنوشند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،فرزانه خداییمنش متخصص تغذیه اظهار کرد: مصرف چای ترش برای بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی_عروقی مفید است و باعث کاهش سطح کلسترول منفی خون شده و از تسلب شرائین در آنها جلوگیری میکند.
او افزود: از دیگر خواص مصرف چای ترش در افراد میتوان به نقش آن در تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. با وجود اینکه منبع غنی از ویتامین C است، موجب ایجاد مقاومت بیشتر بدن در برابر انواع بیماریهای عفونی و همچنین سرماخوردگی خواهد شد.
این متخصص تغذیه ادامخه داد: کاهش فشار خون یکی دیگر از خواص درمانی چای ترش به شمار میرود و به دلیل داشتن آنتی سیونینها و پلی فنولها و عملکرد آنها موجب تنظیم هر چه بهتر فشار خون میشود.
خداییمنش بیان کرد: چای ترش یک منبع غنی از آنتی اکسیدانها محسوب میشود و با حذف رادیکالهای آزاد به حفظ سلولهای بدن کمک میکند و همچنین خواص ضد سرطانی دارد.
او گفت: افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند میتوانند با مصرف روزانه چای ترش، قند خون خود را کنترل کنند، اثر هیپوگلاسمیک این چای به بهبود بیماری دیابتیها کمک میکند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند، در کنار انجام ورزش و حرکات ورزشی، میتوانند از چای ترش برای تحقق کاهش وزن خود در رژیم غذایی روزانه به صورت یک روز در میان و به اندازه یک لیوان، استفاده کنند. چای ترش با مهار تولید آمیلاز به جذب کمتر کربوهیدارتها و نشاسته کمک میکند و موجب بالا رفتن متابولیسم بدن انسان میشود و از این رو یک نوشیدنی مفید در دوره رژیم لاغری به شمار میرود.
او با بیان اینکه چای ترش در سطوح استروژن بدن تاثیر میگذارد، گفت: افرادی که از قرصها و داروهای ضد بارداری استفاده میکنند و همچنین زنان یائسه و کسانی که در حال سپری کردن دروه هورمون تراپی و هورمون درمانی هستند، نباید از چای ترش استفاده کنند.
خداییمنش افزود: از آنجا که مصرف چای ترش فشار خون را کاهش میدهد، مصرف آن برای افرادی که دارای فشار خون پایین هستند توصیه نمیشود. فراموش نشود که مصرف چای ترش با معده خالی عوارض دارد.
او اضافه کرد: طریقه مصرف چای ترش مثل دیگر چایها بوده و به صورت چای ساده دم میشود. بهتر است که با کمی دارچین، لیمو و عسل صرف شود.
این متخصص تغذیه گفت: بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش استرس از دیگر خواص درمانی چای ترش است.