جانباختن ۱۶۹ شهروند تهرانی در شنبه سیاه کرونایی پایتخت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شهرما ،ناهید خداکرمی، عضو شورایعالی سازمان نظام پزشکی و رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به افزایش آمار جان باختگان کرونایی در پایتخت عنوان داشت: بر اساس آمار رسمی سازمان بهشت زهرا و مبتنی بر جواز دفنهای صادره در این سازمان، تحت عنوان کرونا یا مشکوک به کرونا در روز جمعه، دوم آبانماه، تعداد ۱۴۲ شهروند تهرانی، جان خود را از دست دادهاند.
همچنین، رکورد بیشترین جان باخته کرونایی در تهران از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا تا کنون در روز شنبه سوم آبانماه شکسته شده و بدین ترتیب، متاسفانه تعداد ۱۶۹ شهروندا تهرانی در این روز، جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادهاند. البته احتمالا در روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز با تعداد قابل توجهی از جان باختگان روبرو هستیم که تا این لحظه تجمیع و به دست ما نرسیده است.
شمار جان باختگان کرونایی تهران از مرز ۱۶ هزار متوفی عبور کرده است
متاسفانه، شمار مجموع متوفیان کرونایی تهران از ابتدای شیوع کرونا تا الان از مرز ۱۶ هزار نفر عبور کرده است. همچنین تا همین بازه زمانی در آمار متوفیان کرونایی، مردان، رقمی بالغ بر دو برابر زنان را به خود اختصاص دادهاند.
بر همین اساس، بیش از ۹هزار و ۷۰۰نفر مرد و ۶هزار و ۲۵۹ نفر زن جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا در تهران از دست داده و ارزیابیها حاکی از این است که شمار جان باختگان مرد بر اثر کووید در تهران به مرز ۱۰ هزار نفر رسیده باشد.
نیازمند تعطیلی سختگیرانه دوهفتهای در تهران هستیم
ضرورت دارد که عجالتا در این شرایط، یک تعطیلی سختگیرانه دو هفتهای را داشته باشیم تا بعد از آن بتوان به صورت مدیریت شدهای نسبت به بازگشاییها اقدام کرد. در غیر اینصورت، احتمال اینکه در قطع کردن زنجیره ابتلا، همچنان ناموفق باشیم، زیاد خواهد بود.
این تعطیلی دوهفتهای، میتواند فرصتی باشد تا تصمیمسازان و سیاستگذاران، برنامههای مدیریت شدهای را برای بازگشت کسب و کارها و فعالیتها به حالت طبیعی با رعایت اصول فاصلهگذاری اجتماعی تمهید کنند تا شاهد این بینظمی و تصمیمات روزمره نباشیم. وقتی تصمیماتی اتخاذ شود که هم معیشت و فعالیتهای معقول زندگی با کرونا را در برگرفته و هم تا حدودی، تهران را از بحران کنونی خارج کند، معقول خواهد بود.
کادر درمان در این تعطیلی، فرصتی را برای بازسازی توان خود پیدا کرده و تا حدودی میتوانند نسبت به فعالیت در آینده تجدید قوایی داشته باشند. ما علاوه بر اینکه، ظرفیت بیمارستانها پر بوده و تعداد بیماران بستری بدحالمان بسیار زیاد شده، تعداد زیادی از کادر درمان را هم از دست داده و میدهیم.
جان باختن نزدیک به ۲۰ متخصص بیهوشی و ICU بر اثر کرونا
نزدیک به ۲۰ نفر از متخصصین بیهوشی و مراقبتهای ویژه جان خود را به دلیل کرونا از دست دادهاند و این، میتوان یک فاجعه جدی برای کشور باشد. بخصوص که ما در بخشهای ICU به وجود این متخصصین، نیاز جدی داریم و جان باختن این تعداد از کادر درمان در این حوزه، میتواند نقش مخربی را در کاهش روحیه پرسنل درمانی ایفا کند.
البته، همه رشتهها از پزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی، مامایی، پرستاری و سایرین، تقریبا به صورت روزانه قربانی داده یا با ابتلا به بیماری از کار فاصله میگیرند. عواملی که در مجموع باعث فرسودگی شدیدی در حوزه شغلی کادر درمان شده است.
اگر تصمیمات عاجل اتخاذ نشده و مردم نیز به صورت یکپارچه برای مقابله با این ویروس اقدام نکنند، این مسئله میتواند تبعات جدی و نگرانیکنندهای را برای کشور به همراه داشته باشد.