ابتلای بیش از 30 هزار پرستار به کرونا تاکنون
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پانا ،محمد شریفی مقدم درباره وضع پرستاران بخش خصوصی در ایام کرونا با توجه به کاهش درآمدهای این مراکز درمانی اظهار کرد: «در ابتدای شیوع بیماری کرونا، وضع بیمارستانهای خصوصی در بهمن و اسفندماه متفاوت بود. برخی بیمارستانها 50 درصد و برخی 40 و 30 درصد از نیروهای خود را تعدیل کردند و مهمترین دلیل آن کاهش درآمدهای بخش خصوصی بود.»
دبیر کل خانه پرستار گفت: «در بحران کرونا بخشی از پرستاران بخش خصوصی فسخ قرارداد کردند و به بهانه نبود درآمد اختصاصی بیمارستان، عذر آنها خواسته شد. اکنون پرستارانی که باقی ماندهاند نیز با حداقل حقوق قانون کار، مشغول به فعالیت هستند.»
وی ادامه داد: «قبل از کرونا در بخش خصوصی مبلغی تحت عنوان کارانه به پرستاران پرداخت میشد که در ایام کرونا این پرداختی قطع شد و اکنون پرستاران مراکز درمانی خصوصی با حداقل حقوق کار میکنند. درست است که این پرستاران به نسبت پرستاران بیمارستانهای دولتی کمتر درگیر کرونا هستند اما برخی بیمارستانهای خصوصی نیز بیماران کرونا را پذیرش میکنند و پرستاران نیز درگیر هستند.»
شریفی مقدم در ادامه با اشاره به وضع مالی پرستاران در بیمارستانهای دولتی نیز گفت: «در بخش دولتی مقداری حقوق پرستاران افزایش یافت. البته حقوق پرستاران شرکتی افزایش نیافته است و این پرستاران با شرایطی که وجود دارد مشغول به فعالیت هستند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا در بخش دولتی نیز پرستاران تعدیل شدهاند، گفت: «در بخش دولتی با تعدیل پرستاران مواجه نبودیم چرا که دچار کمبود شدید کادر پرستاری هستیم و با توجه به زیرساخت ضعیف پرستاری مشکلات همچنان وجود دارد. نسبت به حداقل استاندارد جهانی اگر تعداد پرستاران فعلی دو برابر میشدند تازه به کف استانداردهای جهانی میرسیدیم. اکنون کشورهای توسعه یافته به ازای هر هزار نفر 8 تا 10 پرستار و به طور متوسط 5 تا 6 پرستار دارند این در حالی است که تعداد پرستاران ما قبل از شیوع کرونا یک و نیم نفر به ازای هر هزار نفر بود.»
دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه با شیوع کرونا مشکلات پرستاران اضافه شد، گفت: «متاسفانه با آمدن کرونا مشکلات پرستاران نیز افزوده شد و از آنجا که هنوز بیماری کرونا درمان مشخصی ندارد و واکسنی نیز برای آن تهیه نشده است، تنها مولفه کنترل این بیماری، پیشگیری است که در این زمینه کشور موفق نبوده است و نتوانستهایم موفق عمل کنیم و فشار این مساله به بخش درمان وارد شده است.»
شریفی مقدم خاطرنشان کرد: «بیماران کرونایی بیشترین نیاز را به مراقبت دارند که این مراقبت بر عهده پرستاران است و هنگامی که نیروی پرستاری کم باشد فشار آن بر دوش پرستاران مضاعف میشود. در واقع بیماران کرونایی بیش از بیماران معمولی نیاز به مراقب دارند و در بخش آی سی یو این مراقبتها باید 24 ساعته باشد. از طرفی وقتی تعداد بیماران زیاد میشود درصد اشتغال نیز افزایش مییابد. اکنون درصد اشتغال در بخش آی سی یو 100 درصد است و در بخش عادی نیز بیشتر شده است.»
وی ادامه داد: «درعین حال بسیاری از همکاران ما از چرخه کار خارج شدند. بیش از 30 هزار پرستار به کرونا مبتلا شدند و برخی حتی دو بار به این بیماری مبتلا شدند. درگیری پرستاران با بیماری کرونا باعث میشود که دو هفته از چرخه کار خارج شوند. برخی پرستاران مبتلا حتی 3 ماه نیز با مشکلات ناشی از این بیماری درگیر هستند که 5 تا 6 هزار پرستار اینگونه از چرخه کار خارج شدند.»
دبیرکل خانه پرستار با تاکید بر اینکه پرستاران دچار خستگی شدهاند، گفت: «9 ماه است که کشور با بحران کرونا مواجه است و پرستاران کشور هماکنون دچار خستگی شدهاند و تاب آوری آنها کم شده است.»
وی درباره وضعیت استخدامی پرستاران نیز گفت: «از سال 97 و قبل از آن استخدامی نداشتیم. مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند که سالانه 10 هزار پرستار اضافه میکنند. سال گذشته آزمون استخدامی پرستاران برگزار شد که 4 هزار پرستار وارد مرحله گزینش شدند و جذب 3 هزار پرستار نیز در دست اقدام است که در خوشبینانهترین حالت در چهار سال گذشته 7 هزار نفر به کادر پرستاری اضافه میشوند که این تعداد دردی را دوا نمیکند.»