عوارض سی تی اسکن بی رویه برای تشخیص کرونا

کدخبر: ۳۷۲۲۸۶
اقتصادنیوز : سی تی اسکنبی رویه می‌تواند بعد از چند سال به دلیل مضرات اشعه به صورت سرطان خود را نشان دهد و افراد باید بدانند انجام سی تی اسکن‌های بی رویه فقط باعث می‌شود که دوز تجمعی اشعه در بدن افزایش پیدا کند و در نهایت حداقل سه تا چهار سال آینده با یک سونامی سرطان ناشی از سی تی اسکن‌های ریه مواجه شویم.
عوارض سی تی اسکن بی رویه برای تشخیص کرونا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خراسان ،این روزها با شیوع کرونا و افزایش آمار ابتلا به این بیماری درخواست برای سی تی اسکن از ریه به عنوان یکی از روش‌های تشخیص کاربرد بیشتری هم پیدا کرده است و چه بسا در مواردی که کیت تشخیص PCR  کم باشد درخواست انجام سی تی اسکن بیشتر هم می‌شود.

اما نظر کارشناسان این رشته متفاوت است و هشدارهایی برای سال‌های آینده داده شده که پزشکان با دقت بیشتر و بنا به نیاز، این روش تشخیصی را در نظر بگیرند و به اصرار افراد تن  ندهند. دکتر محمد اکبر نژاد، عضو هیئت مدیره علوم پرتونگاری ایران در این باره به باشگاه خبرنگاران می‌گوید: «سی تی اسکنبی رویه می‌تواند بعد از چند سال به دلیل مضرات اشعه به صورت سرطان خود را نشان دهد و افراد باید بدانند  انجام سی تی اسکن‌های بی رویه فقط باعث می‌شود که دوز تجمعی اشعه در بدن  افزایش پیدا کند و در نهایت حداقل سه  تا چهار سال آینده با یک سونامی سرطان ناشی از سی تی اسکن‌های ریه مواجه شویم به همین دلیل  بهترین راهکار این است که افراد مشکوک به کرونا ابتدا به پزشک مراجعه کنند و بعد در صورت نیاز سی تی اسکن انجام دهند زیرا افراد به تنهایی صلاحیت خود درمانی ندارند.»

  میزان مجاز دریافت اشعه

میزان مجاز اشعه ایکس یا اشعه رادیواکتیو که هر فرد می‌تواند بدون مشکل خاصی دریافت کند، توسط دانشمندان محاسبه شده است. این مقدار تجمعی است. به این معنی که مجموع مقدار اشعه ای که در طول یک سال به بدن شما تابیده می‌شود باید از میزان خاصی کمتر باشد.

میزان اشعه دریافتی را با مقیاسی به نام میلی سیورت (millisievert)  اندازه گیری می‌کنند. در محیط زندگی مقداری اشعه به‌صورت طبیعی وجود دارد و هر فرد به طور طبیعی در هر سال 3 میلی سیورت اشعه از محیط اطراف خود دریافت می‌کند که به آن «اشعه زمینه ای» 

می گویند. میزان مجاز اشعه یونیزان دریافتی برای هر انسان در طول سال (به جز اشعه زمینه ای و موارد اورژانسی) یک میلی سیورت است.

دکتر ساسان توانا فوق تخصص بیماری‌های ریه معتقد است فقط باید برای بیماران با شرایط حاد یا کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، استفاده شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید