خواص نان کپک زده برای سلامتی

کدخبر: ۳۷۲۵۸۹
اقتصادنیوز :‌برخی کارشناسان معتقدند که کپک نان به درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کمک می‌کند و در درمان عفونت‌های مفصلی موثر است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از اسپوتنیک؛ اگر نان در بسته بندی و در محیط گرم و مرطوب و یا در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار بگیرد، باعث تشکیل یک لایه قارچ آبی رنگ به نام پنیسیلیوم یا کپک می‌شود که بر طعم و بوی نان تأثیر می‌گذارد.

«الکساندر فلمینگ» نخستین کسی بود که به اهمیت و فواید کپک نان پی برد و متوجه از بین رفتن باکتری‌های هوا توسط قارچ پنیسیلیوم شد.

فلمینگ تحقیق در مورد این نوع قارچ‌ها را آغاز کرد و دریافت که این مواد ناشی از پوسیدگی غذا‌هاست و از اینجا پنی سیلین را اختراع کرد. البته فراعنه قبلاً کپک نان را روی زخم می‌گذاشتند و سپس آن را برای جلوگیری از عفونت به مدت چند روز به یک تکه پارچه می‌بستند.

آن‌ها می‌دانستند که هر چه درصد کپک نان بیشتر باشد، تاثیر بیشتری در سرعت ترمیم و جلوگیری از عوارض زخم دارد. فلمینگ پس از ۵ هزار سال متوجه شد که دلیل این امر وجود آنتی بیوتیک در کپک نان است.

پنی سیلین دارویی مهم که از کپک نان تولید می شود

پنی سیلین از کپک نان استخراج می‌شود و یک آنتی بیوتیک معروف است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند دیفتری، سل، ذات الریه و همچنین سیفلیس به کار می‌رود. 

 درمان مشکلات گوارشی با کپک نان

کپک نان به درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کمک می‌کند و قاتل باکتری به شمار می‌رود، بنابراین به دلیل توانایی از بین بردن میکروب‌ها در درمان بسیاری از عفونت‌های باکتریایی مفید است. کپک نان، در ساخت بسیاری از پنیر‌ها مانند پنیر آبی و پنیر روکفورت استفاده می‌شود.

درمان عفونت های مفصلی با کپک نان

کپک نان در درمان عفونت‌های مفصلی و استخوانی تأثیر زیادی دارد و در تهیه مخمر استفاده می‌شود که به عنوان کاتالیزور در بسیاری از محصولات پخته شده و شیرینی جات به شمار می‌رود.

هنگام خوردن نان کپک زده به این نکات توجه کنید:

- اطمینان حاصل کنید که نان حاوی قارچ‌های مضر دیگری نباشد تا به جای منفعت، به شما آسیبی نرسد.

- اطمینان حاصل کنید که به ماده پنی سیلین موجود در کپک حساسیت ندارید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید