برداشت ایده اصلی «خانه امن» از جو بایدن
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، خانه امن عنوان سریالی امنیتی پلیسی است که این شب ها از شبکه یک سیما روی آنتن میرود. این سریال در مدتی که پخش آن میگذرد به دلیل جنس سوژهای که به آن میپردازد (مسائل امنیتی و پلیسی) و همچنین به دلیل اسامیای که یادآور چهرههای حقیقی در دنیای واقعی هستند و این سریال نیازی به تغییر نام آنان ندیده است (همچون شخصیت خاوری که در کانادا زندگی میکند) توانسته تا مخاطبانی دنبال کننده و توجهاتی را به خود جلب کند.
تولیدکنندگان درباره این سریال گفتهاند: موضوع کلی سریال داعش است و خانه امن ادای دین تلویزیون به مبارزات شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همرزمانشان علیه خشونت و خباثت داعش و طراحان و حامیان این گروهک تروریستی پلید است.
یکی از تازه ترین اشارتی که این روزها بار دیگر این سریال را به مرکز توجه کشانده و باعث واکنشهایی نسبت به آن شده است، آوردن نام جو بایدن رقیب پیروز انتخاب اخیر آمریکا و رئیس جمهور جدید این کشور است؛ در بخشی از این سریال، کمال (یک مامور امنیتی با بازی حمیدرضا پگاه) در جریان بازجویی از خبرنگار عربستانی، از بایدن نام میبرد و عنوان میکند «جو بایدن میخواست خانه امن ایرانی ها را ویران کند و ما اینجاییم که این اتفاق نیفتد»؛ از نظر برخی رسانهها این اشاره به اظهارنظر بایدن مربوط به دوران حضور در جایگاه معاون اولی دولت باراک اوباما بوده و بهره گیری از این جمله مهم برای نامگذاری و خط داستان یک سریال، نشان دهنده هوشمندی عوامل سازنده سریال خانه امن است؛ اتفاقی که همزمان با روی کارآمدن جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا می تواند ماهیت واقعی دولت های مختلف واشنگتن را آشکار کند.
ابوالفضل صفری تهیه کننده سریال خانه امن پیش تر در گفت وگویی علت نام گذاری این سریال را این گونه عنوان کرده بود: «ایده اصلی خانه امن به دلیل آن بود که جوبایدن معاون رئیس جمهور وقت امریکا باراک اوباما؛ پروژه ناامنی در ایران را مطرح کرد و طبیعتا همه ما مطلعیم که داعش برای شکستن محور مقاومت که همان لبنان، سوریه، عراق و ایران بود، طراحی و به وجود آمده و هیچ هدفی به غیر از ناامنی نداشته است. آمریکا نمیخواست مستقیم وارد این ماجرا شود و به همین خاطر داعش را راهاندازی کرد. ماجرای اعراب و اسرائیل که الآن آشکارشده، همان خصومتهایی است که علیه ایران سازماندهی شده بود. داعش پیادهنظام آمریکا و محصول حمایت اعراب و اسرائیل است».
بر این اساس در این مدت تحلیلهای گوناگونی از جانب رسانههای متعددی مطرح شده که تلاش دارند تا چهره بایدن را تخریب کرده و آن را به تروریستی مدافع داعش معرفی کنند. چنانچه یکی از خبرگزاریها در این باره نوشته است:
برخی کارشناسان سیاسی و حتی رسانه های وطنی مدت هاست که رسانه خود را به پایگاه انتخاباتی «جو بایدن» تبدیل کرده و به طور شفاف از روی کار آمدن بایدن اظهار خوشحالی می کنند. جهت یادآوری به آن کارشناسان؛ همان طور که در این سریال به آن اشاره شده «خراب کردن خانه امن ایرانی ها» تئوری امنیتی جو بایدن کاندیدای کنونی ریاست جمهوری آمریکا، معاون اسبق اوباما است. او با مطرح کردن این تئوری مبنی بر ناامن کردن خانه امن ایرانیان با استفاده از ابزار داعش تلاشش را کرد که با رشادت های سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش خنثی شد
در شرایطی که دولت حاضر از لزوم پیگیری برجام و دنبال کردن منافع ایران بدون خشونت و با زبان دیپلماسی صحبت میکند چنین رویکردها، برداشتها و واکنشهایی بیش از آن که دلسوزانه باشد، نوعی از صف بندی داخلی دامن میزند که امکان هرگونه اقدام فارغ از سوگیری را از بین میبرد.
حقیقت این است که هیچ حکومتی خارج از ایران نیست که منافع ایران را نسبت به منافع خودی در اولویت قرار دهد و این را همه میدانیم؛ بر این اساس دلبستن به یک آمریکایی (بایدن یا هر آدم دیگر) برای کمک به ایران و بهبود شرایط انتظاری غیرمعقولانه است و دلیلی بر شادی نیست؛ اما حرف بر سر این است که در این شرایط تا چه اندازه بتوانیم منافع داخلی و بین المللی خودمان را با کمترین مشکل پیش ببریم. بر این اساس باید تمام تمرکز را به جای صف بندی داخلی و چنین شخصیت پردازیهایی در صدا و سیما و ... و به جای تخریب چهرههای خارجی بر تقویت پتانسیلهای داخلی گذاشته و شرایط را برای بهبود وضعیت تعدیل نماییم.