تصویب قطعنامه حمایت از حق مردم فلسطین در سازمان ملل
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این قطعنامه که در کمیته سوم "کمیسیون امور اجتماعی، انسانی و فرهنگی سازمان ملل متحد برگزار شد، با اکثریت قریب به اتفاق و با ۱۶۳ رأی مثبت، ۵ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع تصویب شد.
رژیم صهیونیستی، آمریکا، جزایر مارشال و ایالات فدرال میکرونزی (در آب های اقیانوس آرام) و نائورو (در اقیانوسیه) از جمله طرفهایی بودند که مخالفت خود را با تصویب این قطعنامه اعلام کردند.
این قطعنامه بار دیگر بر حق مردم فلسطین بر تعیین سرنوشت خود از جمله حق برخوداری از یک کشور مستقل تأکید دارد و از تمام کشورها و آژانسها و سازمانهای وابسته به مجموعه سازمان ملل متحد میخواهد که به حمایت از ملت فلسطین و همکاری با آنان برای رسیدن به حق سرنوشت خود در نزدیکترین زمان ممکن کمک کنند.
این قطعنامه بار دیگر بر ضرورت هرچه سریعتر پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی که از سال ۱۹۶۷ آغاز شده است و همچنین تحقق عملیات صلح عادلانه، همیشگی و جامع میان طرف فلسطینی و اسرائیلی و درچارچوب قطعنامههای سازمان ملل متحد، ابتکار صلح عربی، نقش راه و با هدف یافتن یک راهحل دائم برای نزاع اسرائیل و فلسطینی و براساس تشکیل دو کشور مستقل تأکید دارد.
"ماجد بامیة" هماهنگ کننده فلسطین در هیأت نظارت فلسطینی مستقر در سازمان ملل متحد از کشورهایی که به قطعنامه رأی مثبت دادهاند قدردانی و تشکر کرد و گفت که این قطعنامه تنها گزینه کشورهایی است که به مشروعیت بینالمللی متعهد هستند.
بامیه افزود:این قطعنامه شاهد دیگری بر این است که تقریبا یک اجماع جهانی در راستای حمایت از حق تعیین سرنوشت توسط ملت فلسطین وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین تصویب قطعنامههای دیگر مربوط به مسأله فلسطین در کمیتههای مختلف سازمان ملل متحد نیز خود تأییدی بر این موضوع است که با وجود تلاشهای مستمر اسرائیل برای ایجاد تغییر در موضع کشورهای مختلف، جامعه جهانی با قاطعیت از حقوق ملت فلسطین در تمام ابعاد حمایت میکند.
از سوی دیگر خبرگزاری رسمی سوریه؛ سانا نیز در این باره گزارش داد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد حاکمیت همیشگی ملت سوریه بر جولان اشغالی این کشور را با ۱۵۳ رأی موافق تصویب کرده است.
براساس این گزارش بازهم رژیم صهیونیستی به همراه پنج کشور دیگر که به نامشان اشاره نشده، به این قطعنامه رأی منفی داده و ۱۶ کشور دیگر نیز به آن رأی ممتنع دادهاند.
براساس این گزارش مجمع عمومی سازمان ملل متحد از مقامهای صهیونیست خواست که از بهرهبرداری بیرویه، نابودی و از میان بردن منابع طبیعی در جولان اشغالی و نیز در اراضی فلسطینی از جمله قدس خودداری کنند.
تصویب این قطعنامه ساعاتی پس از آن روی میدهد که "مایک پمپئو" در اقدامی بیسابقه که نقض تمام قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی است، به عنوان نخستین وزیر امورخارجه آمریکا و از زمان اشغال بلندیهای جولان در سال ۱۹۶۷ به این منطقه سفر کرد و گفت: این منطقه برای همیشه سرزمین اسرائیل است.
وزارت امورخارجه سوریه در واکنش به این اقدام پمپئو آن را یک اقدام تحریکآمیز پیش از پایان دوره زمامداری ترامپ و نقض آشکار حاکمیت جمهوری عربی سوریه دانسته است.
ساعاتی پیش نیز، "احمد ابوالغیط" دبیرکل اتحادیه عرب بازدید وزیر خارجه آمریکا از شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری و بلندیهای جولان اشغالی را محکوم کرد.
از سال ۱۹۶۷ تمام دولتهای آمریکا بلندیهای جولان و شهرک های صهیونیستی در کرانه باختری را به عنوان اراضی اشغالی میشناختند اما در دولت ترامپ، سیاست واشنگتن نسبت به شهرک های غیر قانونی تغییر کرد و به آن مشروعیت داد.