پشت پرده تماس تلفنی پادشاه سعودی به اردوغان

کدخبر: ۳۷۵۵۴۸
اقتصادنیوز : العرب، نزدیک به ریاض نوشت: تماس تلفنی پادشاه سعودی با رجب طیب اردوغان، باب اتش بس بین ترکیه و عربستان را گشود و باعث شد تنش موجود میان این دو، در شرایطی که ریاض و انکارا در معرض سیاست‌های رئیس جمهور جدید آمریکا هستند، افزایش پیدا نکند.
پشت پرده تماس تلفنی پادشاه سعودی به اردوغان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازانتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: خبرگزاری رسمی عربستان روز جمعه از تماس ملک سلمان با رئیس جمهور ترکیه در راستای هماهنگ سازی تلاش‌ها برای نشست ۲۰ که روز شنبه آغاز شد، خبر داد، علاوه بر اینکه ملک سلمان در خصوص روابط دو جانبه با ترکیه نیز صحبت‌هایی کرد.

تحلیلگران مسائل عربستان بر این عقیده هستند که ملک سلمان، تلاش می‌کند تا در ضمن محاسبات اینده کشورش، با اردوغان وارد آتش بس شود، علاوه بر اینکه ریاض می‌داند در شرایط سختی قرار داشته و نیاز به سرد کردن برخی جبهه‌ها دارد، تا بتواند با نگرانی‌های خود در مورد ورود یک رئیس جمهور دموکرات به کاخ سفید، و ترس از استراتژی‌های او در حمایت از برنامه‌های هسته‌ای ایران، مقابله کند.

اقدام پادشاه عربستان، این اعتقاد را منعکس می‌کند که ریاض می‌تواند باب گفتگو و تماس را برای تخفیف تنش‌ها با اردوغان باز کند، تا با یکدیگر به راه حل‌هایی دست یابند، بویژه آنکه دشمنی و عداوت اردوغان با، ولی عهد سعودی، محمد بن سلمان، شکل شخصی به خود گرفته است.

با وجود تنش ترکیه، ریاض معتقد است که موضع اردوغان نشان دهنده وجود طرح ترکیه نبوده و بیشتر حاکی از آن است که رئیس جمهور ترکیه، به دنبال دشمن تراشی در منطقه است.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر، سعودی‌ها کالا‌های ترکی را تحریم کردند و به عقیده تحلیلگران مسائل خلیج فارس، این اقدام سعودی‌ها نشان داد ریاض به دنبال ائتلاف با انکارا نیست و روی دوستی با اردوغان حساب نمی‌کند، با این حال، مایل است استراتژی کنترل فشار ترکیه را در پیش بگیرد، تا بتواند با فشار‌هایی که در آینده برای منافع و نقش سیاسی بین المللی اش وارد می‌شود، مواجه شود.

بعید نیست که ملک سلمان هنگام تماس تلفنی با ئیس جمهور ترکیه، این فکر را در سر داشته که خود اردوغان هم در معرض تهدید سیاست‌های بایدن است و به نفع دو کشور عربستان و اردوغان است که تنش‌های رسانه‌ای میان یکدیگر را آرام کنند، چرا که بایدن در طول کارزار انتخاباتی اش، رئیس جمهور ترکیه را یک دیکتاور دانست و به حمایت از معارضان برای سرنگونی وی متعهد شد.

پادشاه سعودی دو هفته پیش دستور ارسال کمک‌های انسانی به ترکیه به دنبال زلزله در این کشور را داد و رسانه‌های سعودی تلاش کردند این اقدام را به دور از موضع گیری‌های سیاسی نشان دهند، اما تحلیلگران این اقدام را یک پیام سیاسی برای اردوغان توصیف کردند، مبنی بر اینکه ریاض به دنبال کنار گذاشتن درگیری‌های کوچک و حفظ مواضع عمیقتر و استراتژیک‌تر در قبال دولت‌های جهان اسلام، از جمله ترکیه است.

عربستان از ترکیه سیاست دست باز را انتظار دارد و نمی‌خواهد تلاش برای آرام کردن اوضاع، یک جانبه باشد، همانطور که تحریم کالا‌های ترکیه تا زمانی که سعودی‌ها از دشمنی نکردن ترکیه با نماد جهان اسلام دست برندارد، ادامه خواهد داشت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید