افزایش نجومی بودجه سازمان حج و زیارت/ کاهش نجومی بودجه حمل و نقل عمومی!
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ که دولت امروز (چهارشنبه، ۱۲ آذرماه) به مجلس تحویل داد، مجموع اعتبارات سازمان حج و زیارت برای سال آینده رقمی بالغ بر ۱۲۲.۰۰۰ میلیون ریال تعیین شده است که در مقایسه با بودجه سال ۱۳۹۹ حدود ۶۵ درصد افزایش را نشان میدهد. بودجه این سازمان برای سال ۹۹ بالغ بر ۶۸.۰۰۰ میلیون ریال بود.
بیشترین هزینه این سازمان در اعزام زائر به عربستان و عراق مصرف میشود که به نظر میرسد افزایش نرخ ارز در یک سال گذشته و تاثیر آن در هزینههای حج و عتبات، رقم بودجه سازمان حج و زیارت را برای سال بعد اینچنین تحت تاثیر قرار داده است.
تنها ماموریت تعریف شده برای سازمان حج و زیارت «ساماندهی اعزام زائران به حج، عمره و عتبات عالیات» است. طبق این بودجهبندی، در سال ۱۴۰۰ همانند سالهای گذشته سازمان حج و زیارت مامور به اعزام ۸۵ هزار زائر به عربستان برای حج تمتع و ۵۰۰ هزار زائر به عتبات عالیات است که اعتبار هزینهای درنظر گرفتهشده برای سفر حج تمتع ۷۸.۰۷۴ میلیون ریال و برای سفر عتبات عالیات ۳۳.۹۲۶ میلیون ریال برآورد شده است.
در این لایحه همانند سالهای اخیر، ردیف بودجهای برای سفر عمره درنظر گرفته نشده است. ایران از سال ۱۳۹۴ در اعتراض به تعرض دو مامور فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی، اعزام زائران را به عمره متوقف کرده است.
اعتبارات هزینهای نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز با عنوان استفاده از کالا و خدمات در این لایحه، ۵۰.۰۰۰ میلیون ریال محاسبه شده است.
این در حالی است که سایت اقتصادآنلاین در گزارشی عنوان کرد که "دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ خود نه تنها سهم ویژهای برای شهرداریها و به خصوص شهرداری تهران در نظر نگرفته، بلکه سهمهای سال گذشته را نیز در عین ناباوری حذف کرده است.
بررسی لایحه بودجه سال 1400 دولت نشان میدهد برخلاف انتظاراتی که مدیریتهای شهری برای کمک هرچه بیشتر دولت به خود آن هم در شرایط کرونایی اقتصاد داشتند، سهم افزونی از بودجه نصیبشان نشده و در عین حال برخی از سهمهای گذشته به ویژه سهم شهرداری و شهر تهران در عین ناباوری حذف شدهاند!دولت حتی در کمک به کاهش آلودگی هوا نیز شانه خالی کرده است!
انتظار میرود مجلس و به ویژه فراکسیون مدیریت شهری جهت اصلاح سهم شهرداریهای کشور به ویژه شهرداری و شهر تهران که به عنوان پایتخت و محل استقرار دولت متحمل ضررهای فراوانی شده، اقدام کند تا شهر و شهروندان تهرانی را بیش از این درگیر مشکلاتی چون آلودگی هوا،کمبود و فرسودگی وسایل نقلیه عمومی و غیره نکنند؛ آن هم در شرایطی که دولتها وظایف قانونی خود را هیچگاه به طور کامل اجرایی نکرده و تعهداتشان را به شهرداریها و به ویژه شهرداری تهران پرداخت نکردهاند."