پیشنهادات سردار جلالی برای مقابله با دلالان و توزیع کمک های معیشتی

کدخبر: ۳۷۷۳۰۰
در نشست کاری رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزیر صمت، طرفین بر همکاری جهت تأسیس نظام ایمنی مراکز صنعتی شیمیایی و لزوم باز تعریف رگولاتوری اقتصادی در شرایط جنگ اقتصادی تاکید کردند.
پیشنهادات سردار جلالی برای مقابله با دلالان و توزیع کمک های معیشتی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در دیدار با علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مدیران این وزارتخانه همواره همکاری‌های خوبی با سازمان پدافند غیرعامل کشور داشته‌اند، اظهار داشت: در وزارت صمت و زیرمجموعه‌های آن همانند ایمیدرو و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اقداماتی خوب و شایان تقدیری در زمینه رعایت الزامات پدافند غیرعامل انجام شده است.

وی در ادامه به نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابله با جنگ اقتصادی که علیه ملت ایران در جریان است پرداخت و گفت: هدف از این جنگ اقتصادی، اثرگذاری بر معیشت و سفره مردم است تا از طریق بستری به نام اقتصاد و تاثیرگذاری بر فکر، ذهن و باور مردم، زمینه نارضایتی و تصور ناکارآمدی ایجاد شود.

جلالی ادامه داد: نمونه تاثیرگذاری شبکه‌های اجتماعی خارج پایه بر افکار عمومی با شایعه‌سازی در مورد کمبود کالاها، ایجاد صف‌های خرید دلار و اقلام ضروری و به‌دنبال آن کمبود مصنوعی کالا و تشویق مردم به ایجاد انبارهای خانگی قابل مشاهده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر لزوم شناسایی اقشار آسیب‌پذیر برای توزیع دقیق و هدفمند کمک‌ها و حمایت‌های معیشتی از سوی دولت، تصریح کرد: این اقدام ضمن جلوگیری از تضییع منابع، کوتاه کردن دست دلالان و واسطه‌ها را به‌دنبال خواهد داشت. همچنین رصد دائمی سرانه ذخایر ملی کالا و اقلام ضروری، سبب می‌شود تا در مواقع ضروری بتوان بازار مصرف را به خوبی تنظیم و مدیریت کرد.

سردار جلالی با تاکید بر اهمیت رگولاتوری مدرن پدافند اقتصادی، خاطرنشان کرد: تنظیم ضوابط و مقررات تجارت و بازرگانی و گمرک متناسب با شرایط جنگ اقتصادی بسیار مهم است و نیازمند یک ساز و کار مجازی و چابک است تا روند تامین نیازهای اساسی کشور تسهیل شود.

سردار جلالی با اشاره به موضوع تهدیدات سایبری در صنایع و زیرساخت‌های حیاتی کشور توضیح داد:  برای مقابله با تهدیدات ناشی از استفاده از نرم افزارهای خارجی در صنایع زیرساختی کشور باید به طور مرتب نسبت به رصد و پایش سایبری اقدام شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به توان و تجارب علمی کشور در این عرصه نرم‌افزارهای بومی خوبی تولید شده است به‌طوری که امروزه سبد محصولات راهبردی پدافند سایبری با بیش از ۲۰۰ محصول راهبردی از تنوع خوبی برخوردار است.

جلالی خاطرنشان کرد: استفاده از نرم افزارها و خدمات بومی، تحلیل حوادث و آسیب‌پذیری‌ها و ارزیابی مستمر میزان آمادگی‌های امنیتی و پدافندی با برگزاری رزمایش‌های سایبری از دیگر اقدامات مهم برای تامین امنیت سایبری در زیرساخت‌های صنعتی است که باید به آنها توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچین با اشاره به لزوم توجه به اقدامات پیشگیرانه حوزه صنایع در بخش پدافند شیمیایی متذکر شد: این اقدام به ویژه در شهرک‌های صنعتی و صنایعی که با مواد شیمیایی سروکار دارند باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در این زمینه با برخی کاستی‌ها روبه‌رو هستیم تصریح کرد: با راه‌اندازی یک نظام و مرکز ایمنی شیمیایی واحد در کشور که امیدواریم وزارت صمت در اجرای آن همکاری لازم را داشته باشد می‌توان نظامات، ضوابط و پروتکل‌ها در صنایع شیمیایی را تدوین کرده و در اختیار صنایع قرار داد.

وی با اشاره به لزوم تداوم کارکرد برخی صنایع در صورت بروز بحران‌ها تصریح کرد: این مهم یکی از اصول اساسی و الزامی پدافند غیرعامل است از همین رو از جمله مهمترین مصوبات کمیته دائمی پدافند غیرعامل، اضافه شدن وظیفه پدافند زیستی به ضوابط HSE همه صنایع است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

سردار جلالی ادامه داد: در راستای تثبیت، تجهیز، آموزش، تمرین، کنترل و ارتقای آمادگی و برطرف کردن نقاط ضعف در حوزه پدافند غیرعامل دستورالعملی با عنوان "نظام آمادگی و رزمایش دستگاه‌های اجرایی کشور" در شورای عالی پدافند غیرعامل کشور تهیه و به تصویب رسید. در این نظامنامه تکالیف و آمادگی‌های همه دستگاه های اجرایی کشور  مشخص شده است.

علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت رعایت الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل، آمادگی این وزارتخانه برای همکاری هرچه بیشتر با سازمان پدافند غیرعامل کشور را اعلام کرد.

وی تصریح کرد: در حوزه ایدرو، ایمیدرو و سایر بخش‌های حوزه صنعتی و معدنی رعایت اصول و الزامات پدافند غیرعامل یک ضرورت انکار ناپذیر است و نباید نسبت به آن غفلت صورت گیرد.

وزیر صمت همچنین با اشاره به لزوم آموزش و آگاهی از الزامات پدافند غیرعامل برای پیشگیری از حوادث و سوانح در صنایع کشور، آمادگی خود را برای همکاری با سازمان پدافند غیرعامل کشور در زمینه‌های مختلف آموزشی و آگاهی‌بخشی اعلام کرد.

وی با بیان اینکه در اقدامات راهبردی و سیاست گذاری‌های سازمان صمت، حتما باید مردم و افکار عمومی در نظر گرفته شوند تصریح کرد: ما برای جلب رضایت مردم تلاش می‌کنیم و در این امر رصد نیازهای اساسی مردم و تحولات بازار جزو الزامات اصلی است. همچنین باید به این نکته توجه داشت که تدابیر و تصمیمات وزارت صمت بدون اقناع مردم و اطمینان بخشی به آنان برای تامین نیازهای آنان به طور کامل کارآمد نخواهد بود.

رزم حسینی خاطرنشان کرد: در اولین فرصت، جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت صمت را با حضور همه دست اندرکاران تشکیل داده و نکات و ضوابط لازم را ابلاغ خواهیم کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید