خواص عجیب و شگفت انگیز پوست یک میوه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تابناک ،انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای موجود در پوست موز برای سلامتی و زیبایی مفید است و کاربردهای مختلفی برای نظافت و امور منزل نیز دارد.
پوست موز خواصهای فراوانی از جمله برای پوست و دندان دارد که در ادامه این مطلب تمامی خاصیتهای پوست موز را میخوانید.
خواص پوست موز را بشناسید
پوست موز ضد قارچ و باکتری است و سرشار از آنتی اکسیدان ها، آنزیمهای مفید، ویتامینهای B۶، B۱۲، منیزیم و پتاسیم و فیبر میباشد. بیش از چند دهه است که در اغلب کشورهایی همچون هندوستان، از پوست موز به عنوان یک ماده مغذی و دارویی استفاده میشود.
پوست موز را به صورت مخلوط با آب میوه، شیر موز، پخته و سرخ شده میتوان استفاده کرد، موزهای رسیدهتر، به دلیل وجود یک هورمون طبیعی گیاهی به نام اتیلن، پوستی با بافت نرمتر و شیرین تری دارند. این هورمون در فرآیند رسیدن میوهها ترشح میشود، اتیلن پس از واکنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مرکب را به قند ساده تبدیل میکند، به همین دلیل موز رسیده شیرینتر است. هورمونهای دیگر سبب تغییر رنگ پوست موز از سبز به زرد میشوند.
فیبر و پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان پوست موز بیش از گوشت آن است. همچنین حاوی لوتئین است که یک آنتی اکسیدان محسوب میشود. این آنتی اکسیدان نقش مهمی در حفظ سلامت چشم دارد. اسید آمینه تریپتوفان با افزایش سطح هورمون سروتونین که یک ناقل عصبی در مغز است و بر خلق و خو تأثیر میگذارد، باعث کاهش افسردگی میشود.
مواد مغذی یک موز متوسط
۲۰ درصد ویتامین ب ۶:تبدیل غذا به انرژی توسط این ویتامین
۱۲ درصد پتاسیم، موثر در توسعه سلول ها، بافتها و اندامهای بدن
۸ درصد منیزیم، موثر در تولید انرژی بدن و تنظیم فشار خون و گلوکز
۱۷ درصد ویتامین ث:سبب رشد سلولهای ایمنی برای محافظت از بدن
۱۲ درصد فیبر:کمک به هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به دیابت
علاوه بر این موارد حاوی ویتامین b۱۲ نیز میباشد.
خواص پوست موز برای پوست و بیماریهای پوستی
۱. درمان سوزش پوست، کبودی و آلرژی
پوست موز میتواند در درمان ناراحتیهای پوستی مانند سوزش پوست، کبودی و آلرژی موثر باشد. فقط کافیست برشی از پوست موز را به مدت یک شب بر روی پوست آسیب دیده بگذارید و از مشکلات پوستی رهایی پیدا کنید.
۲. درمان پسوریازیس
پسوریازیس باعث ایجاد ضایعاتی در ناحیه آرنج و زانو یا حالت پوسته پوسته شدن در پوست سر میشود. افراد مبتلا به این بیماری میتوانند لایه داخلی موز را بر روی قسمتهای آسیب دیده مالش دهند. این روش درمانی برای بیماری پسوریازیس مفید است و باعث بهبودی خواهد شد.
۳. درمان خشکی و خارش بیش از حد
اسیدهای چرب و آنتی اکسیدانهایی نظیر لوتئین در پوست موز، از پوست محافظت کرده و با آب رسانی به آن از خشکی و خارش جلوگیری میکند.
روزی دوبار محل مورد نظر را با قسمت داخلی پوست موز ماساژ داده و نیم ساعت صبر کنید. سپس با آب سرد بشویید.
روش دیگر استفاده از روغن زیتون است. قسمت داخلی پوست موز را با کمی روغن زیتون به محل مورد نظر بمالید و در طول روز چندبار این عمل را تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.
۴. کاهش سیاهی و پف زیر چشم
خاصیت مرطوب کنندگی و پتاسیم موجود در پوست موز به از بین رفتن سیاهی و پف دور چشم کمک میکند. فیبر سفید داخل پوست موز را با کمک کشیدن یک قاشق به داخل آن جمع آوری کنید و با ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا تازه مخلوط کنید، سپس این خمیر را به آرامی اطراف چشمهای خود بگذارید.
۵. کاهش چین و چروک پوست
موز خود یک ماسک مناسب برای پوست و مو است. علاوه بر خود موز، پوست آن هم به عنوان یک ماسک طبیعی کاربرد دارد. پوست موز موجب هیدراته شدن پوست میشود. برای تهیه این ماسک، پوست موز را با زردهی تخم مرغ مخلوط کرده و به مدت ۵ دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید و سپس با آب ولرم صورتتان را بشویید. با تکرار این کار در طی چند هفته شاهد تغییرات خوبی بر روی پوست خود خواهید بود.
۶. کاهش لکههای پوستی
قسمت داخلی پوست موز برای رفع لکههای پوستی بسیار مفید میباشد. ویتامینهای مفید آ، ب، ث در پوست موز به ترمیم لکههای پوست کمک میکند. علاوه بر این با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، لکههای سیاه پوست نیز کاهش مییابد.
به آرامی قسمت داخلی پوست موز (فیبر سفید آن) را به مدت پنج تا ده دقیقه روی پوست خود ماساژ دهید. سپس اجازه دهید که این فیبرها به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت شما باقی بماند. تکرار ۲ یا ۳ بار این کار در روز موجب محو شدن لکههای پوستی میشود.
۷. تسکین دهنده جای نیش پشه
جای نیش پشه و دیگر حشرات بسیار دردناک و آزاردهنده است. برای تسکین این درد، قسمت داخلی پوست موز را به مدت پنج دقیقه روی ناحیه نیش خورده ماساژ دهید. بعد از پانزده دقیقه استراحت، محل مورد نظر را با آب سرد بشویید. در صورت نیاز این عمل را تکرار کنید.
۸. درمان جوش
برای از بین بردن جوش، تکهای از پوست موز را برش داده و به آرامی روی محل جوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. فقط اطراف جوش را با آب گرم و پنبه پاک کنید تا مواد پوست موز روی جوش خشک شود. برای کمتر شدن جوش، این عمل را حداقل ۳ بار در روز انجام دهید.
۹. محو کردن خطوط خنده و چین و چروک
پوست موز به کشیدگی و محکم کردن پوست صورت کمک میکند. آنتی اکسیدان لوتئین موجود در پوست موز افزایش سن را به تاخیر میاندازد و موجب نرمی و درخشندگی پوست میشود. قسمت داخلی پوست موز را روزی یک بار به صورت خود زده و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آن اجازه استراحت بدهید. بعد با آب ولرم آن را بشویید.
۱۰. سلامت دندانها با پوست موز
به جای از بین بردن جرم دندان به جای مراجعه به دندان پزشک و استفاده از روشهای جرم گیری متداول، بهتر است از ابتدا به فکر سلامتی دندانها و سفیدی آنها باشید.
پوست موز خاصیت اسیدی کوچکی دارد، در صورت استفاده در طول روز دیگر نیاز به مسواک و دهان شویه نخواهید داشت.
پوست موز سرشار از کلسیم است که با برطرف کردن مشکلات دندان و لثه ها، از تغییرات در دندانها جلوگیری میکند.
پوست موز جرم و لکههای روی دندانها را از بین میبرد. پوست موز را روی دندانهای خود بکشید تا دچار پوسیدگی مربوط به دهان و دندان نشوید.
پوست موز باعث از بین رفتن تمام آلودگیها و باکتریهای دهان و دندان میشود. پوست موز را روی قسمتهای مختلف دهان و دندان خود قرار دهید.
۱۱. سفید کردن دندان با پوست موز
مواد معدنی موجود در پوست موز مانند پتاسیم، منیزیم و منگنز توسط دندانها جذب شده و سبب سفید شدن آنها میشود. استفاده از پوست موز از شیوههای آسان و طبیعی مراقبت دندانها به شمار میرود.
مراحل سفید کردن دندانها:
۱- برشی از پوست یک موزه رسیده و سیاه نشده را جدا کنید.
۲- قسمت داخلی پوست موز را طوری روی دندانها بکشید که لایهای سفید رنگ روی دندانهای شما را بپوشاند.
۳- از تماس لبها با خمیر موز روی دندانها جلوگیری کنید چرا که موز از روی دندانها پاک میشود.
۴- پس از گذشت ۱۰ دقیقه با یک مسواک خشک، بصورت دورانی و بسیار آرام دندانهای خود را به مدت یکی دو دقیقه مسواک بزنید.
۵- سپس با استفاده از خیس کردن مسواک، دندانهای خود را بار دیگر از خمیر موز تمیز کنید. در صورت تمایل میتوانید از خمیر دندان خود استفاده نمایید.
۷- با تکرار این کار روزی یک بار و حداقل تا ۲ هفته، شاهد سفید شدن دندانهای خود خواهید بود.
درمان زگیل
زگیلها زائدههای پوستی برروی پوست بدن میباشند که توسط ویروس پاپیلومای انسانی ظاهر میشوند. در اکثر موارد، زگیلها بر روی انگشتان، نزدیک ناخنها و یا برروی دستها ظاهر میشود. برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی موجب بروز زگیل تناسلی میشوند.
در مطلب درمان زگیل با طب سنتی در بخش سلامت نمناک گفتیم که از پوست موز، میتوان به عنوان روشی طبیعی برای حذف زگیلهای پوستی استفاده نمود. در ابتدا زگیل و پوست اطراف آن را با آب و صابون شستشو دهید. با برشی از پوست تازه موز، روی زگیل را بپوشانید.
از برش دیگر پوست موز به صورت ضرب در روی زگیل استفاده نمایید و روی آن را با دستمال تمیز و یا گاز پانسمان کنید. به مدت یک هفته، هرروز پوست موز را تعویض کنید. بعد از یک هفته زگیل نرم شده و شروع به کوچک شدن و از بین رفتن مینماید.
از بین بردن میخچه
آنزیمها و آنتی اکسیدانهای سرشار موجود در پوست موز به شما در درمان میخچه کمک میکنند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
برشی بزرگتر از اندازه میخچه از پوست موز جدا کنید و قسمت داخل آن را روی میخچه قرار دهید.
با باند یا نوار روی آن را شب تا صبح بپوشانید.
صبح روز بعد پوست موز را بردارید.
تکرار این کار به مدت چند هفته موجب درمان میخچه میشود.